okean Postat Decembrie 16, 2019 Partajează Postat Decembrie 16, 2019 Aduce a "Nautilus"- Jules Verne...hat down ! Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 (editat) L-am rugat pe un bun prieten sa-mi faca rost de niste condensatoare calitative ,eventual si un drosel , ca am nevoie....... (am uitat sa-i spun ca pt amplif cu tuburi pt casti si in carcasa de CD-ROM )....cred ca ,,,,,,, cantitativ si calitativ pt el e cam aceeasi chestie ..... ( droselul e bobinat cu sirma de 1mmm, am si traf de alimentare.... e de 3X mai mare ca droselul...) Editat Decembrie 26, 2019 de Усилитель Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Am descoperit intr-o cutie in care nu mai umblasem de mult timp niste condensatori, produsi la IPRS si IPEE. Este posibil sa aiba vreo 40 de ani, dar poate estimez gresit. Am mai multe modele, am pozat doar cativa. Mai pot fi folositi? In afara de "gigantismul" lor si aspectul urat - imi este greu sa mi-i imaginez pe un PCB -, nu stau prea rau la testele de capacitate. Nu stiu cat de fiabili au fost la vremea lor. Am mai sacrificat din ei pentru a folosi terminalele pentru strapuri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) Aia filmati in polietilena mai pot fi folositi, desi pot avea tolerante de pana la 100%. Aia polarizati desi sunt noi si arata bine (tentant), sunt bombe cu ceas daca sunt uscati in interior, de obicei au un ESR crescut, se incalzesc si apoi plesnesc. Sunt trecut prin asta deja. Am preferat sa-mi iau noi de pe tme si sa nu-mi mai complic viata cu toate vechiturile. Editat Ianuarie 2, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Cei mai rai electrolitici romanesti erau butoiasii gri de plastic, se duceau cam devreme, de obicei se transformau în rezistente, la prima mișcare cu pistolul rămâneau fără terminal, și mai erau alea lungi de aluminiu care aveau dop de cauciuc ieșit afara într-un capăt. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) Primii doi sunt fabricati in '86, respectiv '85 Editat Ianuarie 2, 2020 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) La 26.10.2019 la 10:11, Усилитель a spus: " Daca nu intrerup ceva interesant, asta e un releu cu temporizare (termic). Se alimenteaza la 27V. Eu l-am alimentat la 20V, consuma cam 300mA si se inchide dupa 15 sec. Problema e ca dureaza cam 1 min sa se deschida la loc." E fain releul termic , si nu e o problema ,e foarte bun la soft start U anodica .......problema e ca consuma aproape 10W.... La frigidere am vazut relee PTC de putere mare. In electronica uzuala nu se folosesc...desi eu as fi tentat de faza cu soft start la o sursa liniara. Acum 25 minute, Усилитель a spus: Cei mai rai electrolitici romanesti erau butoiasii gri de plastic, se duceau cam devreme, de obicei se transformau în rezistente, la prima mișcare cu pistolul rămâneau fără terminal, și mai erau alea lungi de aluminiu care aveau dop de cauciuc ieșit afara într-un capăt. Da asa este. Aia cu dop erau panarame mari si plesneau cand ti'era lumea mai draga, iar cu aia de plastic eu ma pacaleam mereu cand terminalul se invartea in capsula dar conexiunea era rupta. Ma treceau transpiratiile cand aveam un kit de asamblat si se rupea taman un rahat de picior de electrolitic esential in functionarea montajului (ca nu prea aveam de unde sa fac rost de altul). La anumite piese nu mai mergea sa le carpesti. Editat Ianuarie 2, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Nu aveam de gand sa folosesc condensatorii aia, dar terminalele sunt bune pentru strapuri. Asa ca am sa recuperez terminalele si restul la reciclare cu ei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) Da, si mai erau bune pt. strapuri rezistoarele alea bobinate verzi lungi. Acum sunt din ce in ce mai rahitice...deh...capitalismul. Editat Ianuarie 2, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 O cunostinta a gasit in pod piese NOS , mi le-a donat.......impreuna cu 10 tuburi rusesti care se gasesc de obicei... Rezistorul verde este ceramic ,are 100K si 10W cu pelicula carbon si e mult mai mare decat pare in poza ....si gol pe dinauntru. preferatele mele sunt cele 2 diode punctiforme cu germaniu ....... 2 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Acum 16 minute, Усилитель a spus: preferatele mele sunt cele 2 diode punctiforme cu germaniu ....... Alea mergeau bine cu o casca telefonica pt postul local, de la un burlan metalic (oricum atunci nu gaseai altfel ). Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Majoritatea sunt din 1965.... Ca și mine.... Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 La 02.01.2020 la 16:13, zvonacfirst a spus: Am descoperit intr-o cutie in care nu mai umblasem de mult timp niste condensatori, produsi la IPRS si IPEE. Este posibil sa aiba vreo 40 de ani, dar poate estimez gresit. Am mai multe modele, am pozat doar cativa. Mai pot fi folositi? In afara de "gigantismul" lor si aspectul urat - imi este greu sa mi-i imaginez pe un PCB -, nu stau prea rau la testele de capacitate. Nu stiu cat de fiabili au fost la vremea lor. Am mai sacrificat din ei pentru a folosi terminalele pentru strapuri. Frumosi condensatori, dar, si cei cu tantal sunt draguti! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum