Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

KD503 nu se mai fabrica de multi ani, pentru ca firma TESLA a avut soarta IPRS-ului (la fel ca TUNGSRAM, CEMI, RFT). A fost plan vestic de demolare a industriei din Est si de transformare a acestor tari in piete de desfacere (pentru chinezareli....).

10 hours ago, alcon said:

OC..

Am si eu un OC in capsula de sticla, functional. I-am dat jos vopseaua si se vede perfect cum este construit (arata ca EFT-urile). L-am pastrat ca material didactic.

Link spre comentariu
4 hours ago, icar said:

Am folosit astfel de tranzistori, din seria OC, pe post de fotodioda, dupa ce am cojit vopseaua.

Pai sant fototranzistori ( cel portocaliu si cel albastru din foto , OC 45 ) ... emisfera din cap e lentila focalizatoare , iar plasticul de pe cilindrul corpului este ecran pentru iluminarea nedorita ... , spre deosebire de cei vopsiti negru - opac , printre care si alt OC45 . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Oricum, la masuratoare nu mai dau chiar exact ce scrie pe ele, dar nici diferenta nu e mare. Poate si din cauza clasei de precizie a sculelor folosite, sau decalibrarii lor. S-au pastrat totusi bine, zic eu.

IMG_20190114_095536.jpg

Link spre comentariu

Cel din stanga e frumos . Si ( foarte ) vechi ... , probabil WW2 . La cele rusesti , cuartul propriu - zis ( o lamela argintata pe fetze ) se prinde intr - o montura cu surub , cu niste " falci " zimtate . Cea superioara e reglabila ca pozitie . Probabil ca stiati ... , ce nu stiu eu este daca respectiva capsula are ( din fabricatie ) vid , azot sau aer atmosferic in interior . Ultima varianta mi se pare putin probabila ... aproape sigur e cu vid . La jucariile cu care m - am ocupat in trecut , majoritatea blocurilor electronice erau in atmosfera de azot ... din diferite motive . Si o multime de complicatii tehnice ... , supapa , umplerea , etansare etc . Si proba ... la butoiul cu apa , ca la camerele de cauciucuri auto .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări