meshteru_the_best Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 (editat) Editat Ianuarie 10, 2019 de meshteru_the_best sdssw 4 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Cei mai buni finali pentru etaj final cvasicomplementar! Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Or fi scumpi? Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 11, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 KD503 nu se mai fabrica de multi ani, pentru ca firma TESLA a avut soarta IPRS-ului (la fel ca TUNGSRAM, CEMI, RFT). A fost plan vestic de demolare a industriei din Est si de transformare a acestor tari in piete de desfacere (pentru chinezareli....). 10 hours ago, alcon said: OC.. Am si eu un OC in capsula de sticla, functional. I-am dat jos vopseaua si se vede perfect cum este construit (arata ca EFT-urile). L-am pastrat ca material didactic. 2 Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Am folosit astfel de tranzistori, din seria OC, pe post de fotodioda, dupa ce am cojit vopseaua. 1 Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 (editat) Foarte multe poze interesante cu tranzistori vintage in acest link http://semiconductormuseum.com/Museum_Index.htm Editat Ianuarie 11, 2019 de George Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 (editat) 4 hours ago, icar said: Am folosit astfel de tranzistori, din seria OC, pe post de fotodioda, dupa ce am cojit vopseaua. Pai sant fototranzistori ( cel portocaliu si cel albastru din foto , OC 45 ) ... emisfera din cap e lentila focalizatoare , iar plasticul de pe cilindrul corpului este ecran pentru iluminarea nedorita ... , spre deosebire de cei vopsiti negru - opac , printre care si alt OC45 . Editat Ianuarie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 Stiu, au avut si fototranzistori, eu ma refer la tranzistorii obisnuiti. Aveau avantajul ca erau incapsulati in sticla. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 De ce l - ati surubarit ? ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Asa l-am mostenit, si nu stiu prin cate maini a trecut pana la mine ca sa pot sa-i iau la intrebari...asa ca sa ne bucuram doar de ce vedem. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Va dati seama ca a fost o gluma nevinovata ... Sa caut si eu prin " fiare ", am niste cuarturi interesante . Si alte componente ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Oricum, la masuratoare nu mai dau chiar exact ce scrie pe ele, dar nici diferenta nu e mare. Poate si din cauza clasei de precizie a sculelor folosite, sau decalibrarii lor. S-au pastrat totusi bine, zic eu. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 (editat) Cel din stanga e frumos . Si ( foarte ) vechi ... , probabil WW2 . La cele rusesti , cuartul propriu - zis ( o lamela argintata pe fetze ) se prinde intr - o montura cu surub , cu niste " falci " zimtate . Cea superioara e reglabila ca pozitie . Probabil ca stiati ... , ce nu stiu eu este daca respectiva capsula are ( din fabricatie ) vid , azot sau aer atmosferic in interior . Ultima varianta mi se pare putin probabila ... aproape sigur e cu vid . La jucariile cu care m - am ocupat in trecut , majoritatea blocurilor electronice erau in atmosfera de azot ... din diferite motive . Si o multime de complicatii tehnice ... , supapa , umplerea , etansare etc . Si proba ... la butoiul cu apa , ca la camerele de cauciucuri auto . Editat Ianuarie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum