Ovidanie Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 Nu este bobinat. Este un potentiometru dintr-un pupitru de mixaj ''Vermona" Asa cum e facut nu prea are moarte. Am mai vazut asemenea potentiometre intr-un pupitru de lumini analogic, fabricat acum 35 ani, functioneaza peprfect si acum, in paralel cu o consola DMX. 1 Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) La 22.02.2019 la 14:18, alcon a spus: Asa arata cursorul unui potentiometru de calitate. Multumesc pentru completare Iata variantele cu acel tip de cursor pe care le am eu (click pe poze pentru a se vedea mai mari): La primul se observa o lamela de legatura a carbunelui colector. Are valoarea de 1 kOhm. Fabricat de DANOTHERM, Danemarca. Fix anul asta (2019) implineste 100 de ani aceasta companie. https://www.danotherm.com/ Fabricat de MCB. Are valoarea de 270 Ohm. Fabricat de OHMITE. Are valoarea de 22 Ohm. Cumparasem doua bucati ca ultimul din poze pentru ca exista posibilitatea sa trebuiasca un potentiometru dublu. Am si facut un suport special pentru fixat un al doilea potentiometru de putere. Practic este de vanzare daca este cineva interesat. Nou, in cutia originala. Editat Martie 20, 2019 de buleu_alexandru Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) Acest potentiometru tot cu ceva gen carbune cred ca este, sau o fi ceva plastic conductiv acolo pe cursor. Rosenthal scrie pe el. 20W, 51 Ohm. Fabricat in Germania. WOW, incredibil !!! Si firma asta tot fix 100 de ani implineste anul acesta (2019) - ca si DANOTHERM (Danemarca) din postarea anterioara. https://www.rosenthal.de/en/ Acum se ocupa doar cu obiecte de bucatarie din portelan, nu mai face si potentiometre de putere pe baza de portelan, din cate am observat. Click pe poze pentru a mari ! Aici se observa lamela arcuita si spiralata care conecteaza cursorul Editat Martie 20, 2019 de buleu_alexandru Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 21, 2019 Partajează Postat Martie 21, 2019 La 20.02.2019 la 18:25, flomar60 a spus: Eu dispun de modelul asta de semireglabili rusesti: . ...ce e cu adevarat interesant este sistemul de blocaj al axului-cu piulita conica...corpul are 17mm diametru si 10mm inaltime fara ax...capsat...pusi pe ohmetru , nu prezinta sincope la variatia rezistentei...dupa atatia ani! La 21.02.2019 la 22:24, buleu_alexandru a spus: Iata si un alt sistem de blocare a axului: Pe langa sistemele de blocare mentionate anterior in acest topic, potentiometrul Rosenthal are un sistem interesant de blocare a axului. Este compus din trei piese, cea din mijloc este stransa intre celelalte doua si se deformeaza elastic blocand axul. Piesa care se infileteaza pe filetul potentiometrului are si doua tesituri (se observa si in poza una dintre ele) pentru a putea fi tinuta cu o cheie. Click pe poze pentru a mari. Link spre comentariu
meshteru_the_best Postat Martie 22, 2019 Partajează Postat Martie 22, 2019 (editat) Editat Martie 22, 2019 de meshteru_the_best Link spre comentariu
laur+ Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 Am gasit si eu ceva potentiometre de putere: 1 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 25, 2019 Partajează Postat Martie 25, 2019 Dintr-un receptor militar. Stiti care-i ironia sortii? Tranzistorul ala o sa ajunga intr-un fuzz si o sa ''cante'' o muzica capitalista, decadenta. Cine zicea ca soarta-i curva avea dreptate. 4 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 25, 2019 Partajează Postat Martie 25, 2019 Potentiometru logaritmic bobinat. 1 Link spre comentariu
alcon Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 Un potentiometru de 10Kohm cu vernier, mi-as dori unul... 1 Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 27, 2019 Partajează Postat Martie 27, 2019 (editat) Tranzistorul 2N110 din pozele de mai sus: http://www.semiconductormuseum.com/PhotoGallery/PhotoGallery_2N110.htm Tranzistor PNP pe Germaniu proiectat pentru uz militar sau in telefonie. Am atasat o copie a paginii de mai sus (unde se gasesc informatii suplimentare). La 23.03.2019 la 21:16, laur+ a spus: Am gasit si eu ceva potentiometre de putere: Frumos, tot marca Rosenthal. Un potentiometru care s-a defectat exact in dreptul scrisului (scria +/-10%) Sunt curios din ce tara o fi aceasta marca, REMIX. Nu am gasit mare lucru pe internet. Si potentiometrul asta este cam defect, totusi as fi fost curios sa stiu ce marca o fi avand acel simbol. Poate stie cineva ce tara o fi de provenienta pentru acest potentiometru, sau macar cum se numeste marca. Click pe poze pentru a le mari. MULȚUMESC ! Transistor Museum Photo Gallery 2N110 Western Electric Historic Germanium Point Contact Transistor-html.html Editat Martie 27, 2019 de buleu_alexandru Link spre comentariu
gauss Postat Martie 27, 2019 Partajează Postat Martie 27, 2019 (editat) REMIX sant polonezi . Potentiometrul de jos este rusesc . PPb-3A : https://www.ebay.com/itm/2x-WIREWOUND-PPB-3A-1K-ohm-3-Watt-10-Ceramic-Potentiometer-NOS-NIB-/253475942600 Editat Martie 27, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum