Ion_Bumbu Postat Martie 10, 2019 Partajează Postat Martie 10, 2019 6 hours ago, PINTI said: Daca materialul shuntuli nu poate fi cositorit atunci pentru ajustarea in minus se recurge la scurtarea lui, totul cu mare grija. La metrologia de la firma unde am lucrat nu se admitea acoperirea manganinei cu bucatele de cositor, mai precis cei de acolo nu acceptau aceasta metoda. Prea lunga, se scurta si aducea din polizare la valoarea necesara. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Hauru' , bata - l vina ... Ceva oscilator monolitic cu cuart , sau o fi numai cuartul ... Oricum , are 5 terminale . Daca are cineva ceva documentatie lamuritoare ... i - as fi recunoscator . Eu n - am gasit nimic , poate ( sigur ) n - am cautat unde ( si cum ) trebuie ... Link spre comentariu
gauss Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 (editat) Ramasesem dator de ieri cu o promisiune ( vad ca s -a sters , dar nu e o problema ) . Si anume un shunt . De 1000 A . Adica foto ... Cred ca a aflat ceva , si s - a pitit . Din fericire , am gasit un " big brother " de - al lui , de 2000 A . Acesta , nesimtindu - se vizat ... , a fost disponibil pentru sedinta foto . Ca idee , mai caut si altele ... , mai bine reprezentate . Editat Martie 11, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
alcon Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 22 hours ago, PINTI said: Da, aici se vede distinct portiunea shuntului si zona de conectare in circuit. La cele de mai sus sa inteleg ca nu ai voie sa le lipesti mai sus de acea zona de "strangulare" a respectivei sarme? Cine garanteaza ca etalonarea este OK? Scuze de interventie dar sunt curios. Am fost metrolog. Daca ati fost metrolog, de ce intrebati unde se poate face lipirea? Bineinteles ca inainte de "gatuire", este vorba de logica bunului simt! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Nu toate sunturile sunt pentru masuratori de precizie. Unele sunturi nici macar nu trebuiesc calibrate. De exemplu, intr-o sursa avem nevoie de o limitare a curentului la suprasarcina...un sunt aproximativ, un potentiometru de reglaj ... Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 (editat) On 3/10/2019 at 5:37 PM, PINTI said: Orice mijloc de masura ce se foloseste pe cuprinsul tarii trebuie sa fie verificat metrologic an de an: cantare, voltmetre, ampermetre, rulete, manometre, Q-metr...................... la Institutul National de Metrologie Bucuresti. uite ca ale noastre sunt verificate metrologic la ARC Brasov , si au si certificare DNV, BV si RINA 11 hours ago, gauss said: Ramasesem dator de ieri cu o promisiune ( vad ca s -a sters , dar nu e o problema ) . Si anume un shunt . De 1000 A . Adica foto ... Cred ca a aflat ceva , si s - a pitit . Din fericire , am gasit un " big brother " de - al lui , de 2000 A . Acesta , nesimtindu - se vizat ... , a fost disponibil pentru sedinta foto . Ca idee , mai caut si altele ... , mai bine reprezentate . am fost "pe bara" ceva timp si nu am dat de prea mult timp de acest topic , am avut shunturi mai mari decat acesta , din pacate tablourile respective au plecat , promit ca voi face poze la urmatoarele Editat Martie 11, 2019 de adicontakt Link spre comentariu
gauss Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) Desigur . Eu am postat foto ca " i - a venit randul " , in contextul discutiei de spre shunturi . Promisesem unul de 1000A , n - a raspuns la apel , i - a luat locul cel din foto . La mine a ramas mai mult ca o curiozitate , nu - l folosesc . Am mai mici ( in ultimul timp nevoile de masura nu trec de 300 A ) , baza sant senzorii Hall ( pentru ceva constructii si standuri ) , si clestii voltampermetrici , verificare si tot ce ramane ca masuratori curente . Am si independenti , si la analizoarele de energie si scopmetre , basca sonde de curent . Masuratori sa fie ... nu scapa niciuna ... , decat executata ( silit ) ! P.S. - shuntul din foto are o multime de utilizari , altele decat cele pentru care a fost gandit . Editat Martie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 (editat) Stie cineva ce rol avea acest circuit hibrid? Pare a fi facut la ICCSITE avand in interior si comp. fabricate in tehnologia straturilor groase la Ipee Arges? Editat Martie 15, 2019 de Kosmin Link spre comentariu
alcon Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Ce reprezinta aceasta dihanie? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Pare un potentiometru la modul simplu privit... Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 O fi fost utilizat ca traductor de pozitie (a parghiei=cursor). Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 (editat) De aici incolo, aplicatiile pot fi multiple...dar in esenta e un potentiometru care nu pare bobinat.Nu-mi dau seama cum e facuta portiunea rezistiva, daca e chimica sau bobinata suficient de fin cat sa nu se observe din poza. PS-Din prima poza, pare textolit pe care e depusa pelicula de carbon. Editat Martie 15, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 Eu zic că este chimica. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 Se vede bine in prima poza ca nu are cum sa fie bobinata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum