doru3160 Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Acum 6 minute, VAX a spus: Cei de la facultate erau habarnisti la tot ce tine de practica. Trebuia sa faceti un transfer intern si sa le luati pe inventar, dupa care le puteati folosi fara probleme, daca aveati la ce.Nu mai dati vina pe altii...pe distrugerea din anii de dupa 90 suntem toti vinovati in egala masura. Nici eu n-am prins pompa de difuzie cu mercur...doar cu ulei. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 1 minute ago, doru3160 said: Trebuia sa faceti un transfer intern si sa le luati pe inventar, Eu eram pe post de lector la vremea aia, nu aveam gestiune. Predam alte discipline (DCE, Masurari, Microunde), iar instalatia era la un laborator de fizica plasmei (initial a fost la cabinetul profului de fizica solidului). Era la subsolul cladirii (fiind grea). A fost scoasa pe culoar si incepusera sa fure din ea (muncitorii), asa ca gestionarul a fost obligat sa o caseze, sa scape de grija ei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) Acum 12 minute, VAX a spus: asa ca gestionarul a fost obligat sa o caseze, sa scape de grija ei. Cred ca mai mult a vrut sa nu plateasca ce furau altii, decat sa scape de grija, desi legal, institutia trebuia sa-i asigure spatiu de depozitare macar, daca nu de functionare. Inventar poate avea orice angajat pe perioada determinata sau nedeterminata. In baza contractului de munca aveti drepturi egale cu ceilalti angajati, deci faptul ca erati lector nu e un motiv sa nu puteti detine bunuri pe inventar. Problema era ca nu aveati ce face cu acele instalatii, chiar daca pretindeti ca stiati sa le folositi, ca nu aveati spatiu in care sa le puneti in functie( majoritatea cereau apa-canal, in afara de energie electrica), si cam aceleasi motive au avut si cei care au renuntat la acele instalatii, anacronice, fabricate prin anii 70...80, si unde vid inaintat, ca sa poti ajunge la difuzie, era mare noroc daca ajungeai. Editat Ianuarie 9, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Am obtinut vid preliminar, o sutime de torr, cu o pompa mecanica de mici dimensiuni. Suficient cat sa studiezi descarcarile in gaze. Instalatia despre care am vorbit nu era de aruncat, sa fiti sigur ca nu bat campii. Cele actuale sunt ceva mai mici, dar fac acelasi lucru. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) Sunt mult mai mici (cele noi), si fac vid inaintat mult mai repede.Sa tii ditai mastodontul (ma refer la cele vechi) pt vid preliminar, chiar nu se justifica.Si poate s-ar justifica daca ai avea obiectul de activitate. E ca si cum nu casezi vechea Dacie pe motiv ca inca merge bine... Editat Ianuarie 9, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 : "E ca si cum nu casezi vechea Dacie pe motiv ca inca merge bine..." Ce aveti cu biata Dacia, ca iti faci treaba cu ea. "Oarba, schioapa, cum era, imi faceam treaba cu ea." Daca ganditi asa, va vin idei si renuntati si la nevasta, pentru o gloaba mai tanara. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) Hai sa nu amestecam oameni cu persoane...ce treaba are nevasta cu masinile, chiar nu vad legatura.Am schimbat pana acum 4 masini, dar am pastrat nevasta. Da, mai schimbi un lucru cand e destul de vechi, cu unul nou, modern, si mai comod de folosit. Sa nu-mi spui ca si acum mai scrii cu pana de gasca, pt ca merge si asa te-ai obisnuit. Editat Ianuarie 9, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Acum 2 ore, doru3160 a spus: Hai sa nu amestecam oameni cu persoane...ce treaba are nevasta cu masinile, chiar nu vad legatura.Am schimbat pana acum 4 masini, dar am pastrat nevasta. Da, mai schimbi un lucru cand e destul de vechi, cu unul nou, modern, si mai comod de folosit. Sa nu-mi spui ca si acum mai scrii cu pana de gasca, pt ca merge si asa te-ai obisnuit. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 10, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 (editat) Poza lui 2N3055 prelucrata cu Digital Enhancer de la Mediachance. Este FREE. Eu folosesc des acest program, sa cresc contrastul imaginilor scanate. Initial se vedea asa: Editat Ianuarie 10, 2019 de VAX Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 (editat) Cu germaniu. Editat Ianuarie 10, 2019 de George Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 10, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Tranzistor din asta, cu Ge, am si eu unul. Insa strapunge la Uce=2-3V, are caracteristicile degradate, probabil de la umezeala ramasa in capsula. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Tranzistori cu germaniu de 100W... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 (editat) Am ramas cu gandul la foto de la pagina 1 ...cea cu multe componente ... Pareau noi ... si ( cel putin unele ) meritau o soarta mai buna ! Asta daca au ajuns la reciclare ... Editat Ianuarie 10, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum