Vizitator Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 (editat) On 3/3/2019 at 7:55 PM, -Atlas- said: Buna Poi in conditii de amator era greu.Trasam cablajul pe Cu cu siringa si ac de injectii.Smoala dizolvata la nivel de apa de baut. Am trasat linii drepte cu liniarul.Trasee de masa sau de putere trasate de mai multe ori.Documentatie.....? La prieteni.Eu i-am scris domnului Mateescu,mi-a raspuns.Toata stima,acum dupa mai mult de 30 de ani. Si acum,dupa aparitia forumului am primit sprijin am primit de la useri de marca. Spor tuturor. Alex Te inteleg perfect ca si eu am trecut prin faza aia (nu mult timp din fericire), dar vorbesc de procesul industrial de la acea vreme. Uite la ce ma refeream, fix in aparatele de laborator Tektronix pe care le-am "stricat". Editat Martie 5, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 12 hours ago, gauss said: Ne - o fi invatat , nu zic nu . Ideea e ca am folosit " tehnologia " inainte sa apara cartea , iar acoperirea cu lentila de la becurile cu lupa e patent propriu . Ma rog , multi au folosit - o simultan , unii descoperind - o pe cai proprii . Prima mentiune scrisa este intr - un Tehnium , destul de timpuriu , undeva pe pagina 3 , prima dupa coperta ..., unde dupa dezvaluirea procedeului parca erau si doua montaje simple de relee cu declansare optica . In fine , nu e important . ideea e ca s - au putut " produce " fotodiode si fototranzistori folosibili , cu performante bunisoare , in conditiile in care comertul nu punea la indemana , si daca ar fi fost ar fi costat probabil cat vanzarile de " Scanteia " intr - un cartier mare , editia pe o zi . Esential era protejarea jonctiunii , fie impotriva colmatarii cu praf sau alte chestii , si de asemenea contra umiditatii , care deprecia rapid jonctiunea , altfel sortita sa stea in intunericul vesnic , protejat si etans ( al capsulei ) . P.S. - apropo de Tehnium si chestii optice ... mult mai tarziu , in jurul anului '90 , a aparut un material ( intins pe careva numere ) privind realizarea unui fototelefon , profitand de aparitia in nomenclatorul national de componente a diodelor si fototranzistoarelor de infrarosu . Cine a avut rabdare , perseverenta , abilitati si acces la ceva mecanica ( cea mai importanta parte a electronicii ) , a putut realiza comunicatii bidirectionale pe sute de metri , voce si chiar " date " . Stiu ca am transmis programe de Spectrum , intre doua blocuri destul de indepartate . Ma rog , cu circuite auxiliare de preconditionare la emisie si refacerea fronturilor la receptie . De baza era optica ( lentile , oglinzi , filtre etc . ) si alinierea , mai complicata decat pare . Noroc ca ( personal ) aveam bagajul de cunostiinte ( si peste ) de la job ... unde kilometrii erau de baza . Precum si alte chestii ... eliminarea optica si electronica a iluminarii de fond ( in permanenta schimbare , functie de ora si pozitie , zi - noapte etc . ) , si a efectelor ei . In fine ... amintiri . Ca asta devin , cu voie au fara ... E mai bine sa ai ce-ti aminti, decat sa nu ai deloc. Link spre comentariu
alcon Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 4 hours ago, dan cod said: Afișoarelor astea la ce se foloseau? Am primit azi câteva bucăți. https://m.imgur.com/UOlMpjW Am si eu trei bucati, dar degeaba, iti mai trebuie un pogon de integrate pe langa ele ca sa le gasesti o aplicatie domestica. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Nu mă gândesc să le folosesc. Le pun in cutia curiozitatilor. Voi mai posta de acolo cate ceva. Link spre comentariu
validae Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 (editat) Am o placă ce folosea acest tip de afișaj, dacă e de interes o s-o fotografiez.Din păcate nu mai știu din ce aparat am scos-o, era oricum ceva dispozitiv de testare a unui tip de înregistrator de date actualmente depășit, folosit pe locomotive acum mulți ani. Cei care au avut tangență cu partea feroviară poate își amintesc de sistemul IVL Editat Martie 5, 2019 de validae Link spre comentariu
alcon Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Eu mi-as dori sa achizitionez asa ceva, vreo patru bucati. sau Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Optocuplor Iprs Link spre comentariu
spark Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Observati cit aur se folosea inainte la componente ?????__acum au inceput sa rugineasca. Am spalat niste BD-uri cu coca-cola Link spre comentariu
gauss Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 (editat) Buna decizie ! Ar trebui sa le scada zgomotul , curentul rezidual , sa se egalizeze beta ( imperechere ) , sa le creasca amplificarea , tensiunea maxima E - C , puterea disipata etc . Eu foloseam whiskey , d' ala libanez ... " bei aici si mori acasa " . P.S. - sper ca stiti de gluma ( folosesc exprimarea cu rugamintea sa nu se supere cel care a lansat - o , si are patermitatea ei ) . Editat Martie 6, 2019 de gauss Link spre comentariu
okean Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 Cu petrol lampant a spalat cineva piciorusele inegrite la niste 2SC (458 ) si ca bonus le-a redus si zgomotul ... Link spre comentariu
gauss Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 (editat) Deci se poate ! ... ( bunavointa sa fie ! ) . Editat Martie 6, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 Care-i led-ul si care-i fototranzistorul?? Daca tot vorbim de aur...deja am fost contactat pe privat, cineva doreste sa achizitioneze orice cantitate de optocuploare. Din pacate eu am doar ce se vede in foto. Link spre comentariu
okean Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 BC198 TFK ... 4 x 2 x 2 mm 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 Apropos de haur....astia contin macar 10 grame? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum