Vizitator Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 (editat) 4 minutes ago, gauss said: Solutia corecta pentru un fototranzistor " cat de cat " era un BC pilit ( capacul ) , curatat bine si acoperit cu partea superioara (sticla ) unui bec cu lupa ... taiat cu o pila de fiole si fixat cu oja sau prenadez . .. , se potrivea perfect ! Pai exact asta faceam eu...ma rog...eu foloseam lac si mergea. Tehnica era furata de la altcineva. Am mai vazut ceva similar cu geam de plastic transparent (cilindric) infipt in el. Se gaseau fel si fel de solutii inlocuitoare in vremurile prohibitive. Nevoia te invata. Editat Martie 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Fiecare ce avea ... , lacul ( amestecat cu bronz de zugravit ) a devenit pretios dupa Revolutie , potentzand generatiile de aurolaci . 1 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 (editat) Cu BC -euri taiate faceam montaje stop banda la magnetofoane gen Maiak ,etc . !! Cred ca scheme de prin Tehnium !! Editat Martie 1, 2019 de dan-a2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 (editat) 7 minutes ago, dan-a2 said: Cu BC -euri taiate faceam montaje stop banda la magnetofoane gen Maiak ,etc . !! Pai de la un nene cu aptitudini in electronica audio am furat tehnica, desi nu vroia nici mort sa-mi explice ce si cum. Doar mi-a dat tranzistorul iar eu am experimentat pana mi-am dat seama despre ce e vorba. Ce vremuri zbuciumate.... Fara "reverse engineering"...nu prea invatai nimic de unul singur. N-aveai resursa internetului, trebuia sa-ti bagi nasul in toate si sa le desfaci, iar listele cu echivalentii din reviste si carti, incepusera sa-si dovedeasca redundanta la un moment dat. Editat Martie 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Corect , cam atunci Tehnium era baza si schemele care ,, veneau ''cu aparatul cumparat !! Link spre comentariu
alcon Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 De unde se pot cumpara acest tip de rezistente? Link spre comentariu
-Atlas- Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 Buna Se pare ca sunt rezistente japoneze vechi,anii'70 ,'80. Doar recuperate de pe undeva,in mod sigur am ceva placi. Spor Alex 1 Link spre comentariu
maxente Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 https://hackaday.com/2019/03/02/this-vintage-op-amp-opens-a-fascinating-window-into-semiconductor-history/ 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 (editat) Anii 65-75 probabil. Cat de greu se faceau cablajele pe vremea aia...vai...era o adevarata munca de sisif si totul manual. Editat Martie 3, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
deneinvins Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 Un afișor de mici dimensiuni, digiții fiind vizibili prin lupe. Provine de la un calculator de buzunar. Este funcțional, necesită atașarea unei tastaturi și a unei carcase. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 Acum 4 ore, celtik a spus: Anii 65-75 probabil. Cat de greu se faceau cablajele pe vremea aia...vai...era o adevarata munca de sisif si totul manual. Buna Poi in conditii de amator era greu.Trasam cablajul pe Cu cu siringa si ac de injectii.Smoala dizolvata la nivel de apa de baut. Am trasat linii drepte cu liniarul.Trasee de masa sau de putere trasate de mai multe ori.Documentatie.....? La prieteni.Eu i-am scris domnului Mateescu,mi-a raspuns.Toata stima,acum dupa mai mult de 30 de ani. Si acum,dupa aparitia forumului am primit sprijin am primit de la useri de marca. Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 Lac de sobe Tita, tragator pentru tus... Link spre comentariu
deneinvins Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 În 100 ml lac pentru lemn, las să se scurgă tușul dintr-o mină de pix, apoi diluez pînă la consistența potrivită scrierii cu penițe Redis. Proba consistenței o fac scriind pe o bucată de sticlă. După 10-12 ore pun placa la corodare. Fac unele repere cu creionul și indiferent de mărimea plăcii, scriu cu mîna liberă, fără alte instrumente. N-am ratat niciodată. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum