Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

9 minutes ago, alcon said:

Da nene, acestea sunt tranzistoarele adevarate care-mi plac!

Ambaza de aluminiu are multe puncte slabe (rigiditate redusa, nepotrivirea coeficientilor de dilatare termica, etc). Dar e foarte usoara.

Link spre comentariu
20 minutes ago, franzm said:

Ambaza de aluminiu are multe puncte slabe (rigiditate redusa, nepotrivirea coeficientilor de dilatare termica, etc). Dar e foarte usoara.

Sunt de 2-3 ori mai usori, cei mai grei erau cu Ge (EFT250) care aveau ambaza din Fe si mai era si curbata precum o gondola.

Link spre comentariu

Da, dar erau plini cu pasta siliconica...acum parca imi pare rau dupa cei sacrificati pt recuperarea pastei siliconice pt montarea celor cu siliciu pe radiatoare.

Link spre comentariu
Acum 46 minute, doru3160 a spus:

Da, dar erau plini cu pasta siliconica...acum parca imi pare rau dupa cei sacrificati pt recuperarea pastei siliconice pt montarea celor cu siliciu pe radiatoare.

Buna

Asa faceam si eu in "vremuri stravechi".Cu EFT-uri.

Dar acum este pasta siliconica peste tot.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Eu i - as prefera pe cei cu " talpa " de aluminiu . Ma rog , chestie de gusturi . Ce folos cei cu alama ( sau cupru )  nichelata , rugoasa si de grosime mare ... cel mai bun transfer termic  l - am obtinut cu cei " aluminizati " . Dupa care urmeaza modelul de la SGS - ATES , cu talpa stanata , dar subtire ...

P.S. - cei mai profitabili , dar rari ... sant cei tip " prezon " , am intalnit si la puteri de 250 W . Se infileteaza si se strang cu cheia , au baza hexagonala , sau se strang cu piulita si ceva saibe . Unii aveau capsula aurita . Sa  - i caut ... chiar sant curios pe unde or fi ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

n-ai  sa  vezi  asa  ceva !  le  umplu  ,  in  schimb ,  cu  aer  de  china ...!  cu  cit  mai  mult  aer ,  cu  atit  mai  mare  calitatea  produsului  final ...:rzb

Link spre comentariu
Acum 1 minut, franzm a spus:

Le umple cu fum.

Si cand se termina fumul, piesa e defecta.

Acum 7 ore, -Atlas- a spus:

Asa faceam si eu in "vremuri stravechi".

Asa faceau toti care aveau nevoie de pasta siliconica...nu erau alte surse.

Link spre comentariu

Erau dar nu ajungea la toata lumea pentru ca se distribuia cam aiurea. si ajungea deseori la întreprinderi care nu aveau ce face cu ea. Trebuia doar sa afli la timp, sa ai ceva de dat la schimb si sa cunosti pe cineva dispus sa faca schimb.

Link spre comentariu

Posibil...eu n-am avut noroc pana prin 80 sa dau de pasta vrac sau altfel ambalata. Am folosit numai recuperata din capsule defecte sau chiar bune. Cine mai folosea EFT 212-214 cand dadusem de gustul 2N3055...Problema era ca dadeam si de capsule din astea cu germaniu goale, fara pasta.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
9 hours ago, -Atlas- said:

Buna

Asa faceam si eu in "vremuri stravechi".Cu EFT-uri.

Dar acum este pasta siliconica peste tot.

Spor tuturor

Alex

Cred ca toata lumea care a avut EFT-uri i-a sacrificat in final, pentru pasta aia termoconductoare - eu am descoperit-o accidental.

O scurta povestioara: Pe vremea cand improvizam fotodiode din BC-uri cu capsula metalica si lac, mare mi-a fost surprinderea cand am trecut la EFT-urile donate de profu de tehnologie si desfacandu-le, nu intelegeam ce dracu e cu pasta aia - pe vremea aia faceam montaje simple si medii, la ed. tehnologica, in timp ce multi dintre colegi faureau farase si cozi de maturi; erau doua caprarii - "desteptii" (faceau montaje electronice si calcule) si "prostii" (lucrau cu muschii, menghina si ciocanul, faurind farase si cozi de maturi-erau "ratatii"/"repetentii" clasei sau "batausii") - politica "segregationista" a profului de tehnologie, nu a mea :rade:. Cand i-am spus profului de ed. tehnologica ca am gasit o pasta in tranzistorii donati de el (intentionam sa-i transform si pe aia in fotodiode - avand experienta de la bc-uri) a afisat un ranjet mare pe fata si plin de satisfactie a strigat in gura mare in toata clasa "pai eu de ce ti i-am dat?" De spus, nu mi-a spus ce contin acele EFT-uri si nici nu mi-a explicat ce e cu pasta aia in ei, astfel am tras concluzia ca totul a fost o mica gluma a lui ca sa-mi demonstreze ca nu orice tranzistor poate fi transformat in fotodioda:96...am facut eu asocierea multi ani mai tarziu cand a aparut pe piata pasta termoconductoare pentru PC-uri, desi mai vazusem asa ceva doar sub foaia de mica a tranzistorilor cu capsula TO-3, nu intelegeam pe deplin ce facea pasta aia.:nas:Fin.

3 hours ago, alcon said:

In ziua de azi chinezii mai umplu tranzistoarele cu pasta siliconica?

E scumpa si aia...ii umple cu aer.:freaza:

Link spre comentariu

Solutia corecta pentru un fototranzistor " cat de cat " era un BC pilit ( capacul )  , curatat bine cu spirt sau acetona si acoperit cu partea superioara (sticla ) unui bec cu lupa ... taiat cu o pila de fiole si  fixat cu oja sau prenadez . .. , se potrivea perfect !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări