gauss Postat Februarie 23, 2019 Partajează Postat Februarie 23, 2019 Ar trebui mai intai masurati . Capacitatea si curentul de fuga . ESR - ul e irelevant la asemenea capacitati , folosite pentru filtraj in surse liniare . Ca idee , am niste Tesla de 5.000 micro ( cei inveliti in plastic ) , albi , rosii si albastri , vechi de 40 de ani ... sant comparabili la performante cu cei de azi , doar ca sant de 3 ori mai mari . Nu e ( neaparat ) o regula , cei romanesti trebuie verificati . Sant surse din seria " I " , fabricate la IEMI , care functioneaza in parametri cu piesele ( si electroliticii ) originale , fabricate inainte de '89 . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 23, 2019 Partajează Postat Februarie 23, 2019 34 minutes ago, celtik said: Cat se tin la formatat? In general citeva ore si apoi se pot masura daca numai apare cadere de tensiune pe rezistenta serie... Rezistenta aia are rolul de e impidica degajarea unui nor de fum alb inecacios cind se incing electrolitii aia vechi, altfel mergea si direct la sursa, ma rog daca e cu limitare e perfect. Poti avea noroc sa fie buni. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 Variatia este logaritmica. Cea mai mare variatie apare in primele minute / zeci de minute de la conectarea alimentarii si apoi scade lent spre o valoare cu atit mai mica cu cit este mai bun condesatorul. Pt usurinta se poate lasa peste noapte conectat printr-o rezistenta de kilo - de zeci de kilo la sursa de alimentare setata la 10-20% mai putin decit limita condesatorului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 In majoritatea cazurilor sunt buni. Eu am gasit o cutie de condensatori de 2x100uF/350V. Fabricati inainte de 80, nu mai retin acum anul, dar pot sa verific. Am probat cativa doar de curiozitate, pt ca nu aveam mare nevoie de asemenea valoare. Sunt varianta care se planteaza pe cablaj, nu cu prindere cu filet si terminale.Mai des i-am intalnit in sasie de tv cu lampi sau hibride. Toti care i-am probat au fost ok si inainte si dupa proba ca valori masurate. De 4700uF/40 V nu mai vorbesc, pt ca din astia chiar am folosit de cateva ori in aplicatii nepretentioase, acolo unde marimea lor, fizic vorbind, nu conta. Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 15 hours ago, gauss said: Tranzistori subnutriti ... , langa ei sant leduri normale . Cei din dreapta sant cam un sfert dintr - un BC107 . Sunt de radiofrecventa? Ce scrie pe capsula? Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Unii au un E ... , pe partea superioara . Trebuie vizualizat cu lupa . Altii , nimic . Cei " tip " BC ( capsula ) , nimic pe nicaieri . Primii ( mai multi ) sant cu germaniu . Merg ( sigur ) pana la 20 MHz , mai au amplificare in tensiune minim 10 ( unitati ) . Zgomotul e punctul lor forte ... , foarte redus . Un preampli de joasa , realizat cu ei , e foarte " tacut " . Cei tip BC ( atrofiat ) din dreapta , sant cu siliciu . Tot asa , cu zgomot redus . Am facut diferite montaje cu ei ... satisfactie deplina . Cu rezistente 0.125 W axiale , si alte componente subminiatura , dimensiunile finale sant intr - adevar " mici " ... , daca e nevoie ! Ma rog , anii '80 ... Editat Februarie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Tranzistorii subnutriti cu Ge sunt probabil din seriile GT sau 1T. S-au folosit si în radioreceptoare. Din aia în capsula "tip" BC, dar nu rusesti, am si eu pe undeva. Au numai 2,1mm înaltime. Capsula si terminalele sunt aurite. Oleaca off-topic dar poate foloseste cuiva: https://www.bertibenis.it/Soviet transistor radios.htm Editat Februarie 24, 2019 de franzm Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Nu sant din seria GT . Sau nu cea mentionata ... Aceia au diametrul capsulei de 7.4 mm . Cei din foto au 2,8 mm capsula , si 3,5 " discul " care o inconjoara , cu cheita in dreptul unui terminal . Inaltimea totala este 2,5 mm . Terminalele au 22 mm lungime . Mai degraba seria MGT ... , macar dupa dimensiunile capsulei . Toate dimensiunile sant rotunjite cu plus , si la o singura zecimala . Asta , daca sublerul Mitutoyo nu greseste ( il verific periodic cu cale ... , tot rusesti ! ) . O sa caut si ceva GT , sa fac foto comparative . Multumesc mult pentru materialul care nu este deloc off - topic . Ma rog , pentru mine . Receptoarele Gnom si Orlionok s - au mai pomenit pe forum , in alte topicuri . N - am pastrat niciunul , si - mi pare rau . Editat Februarie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Ambele tipuri ce se vad in poza, in schema sunt notate ca GT-uri.Cablajul este de la un Kosmos si un Orlionok.La orlionok din lipsa de altceva, am schimbat finalii cu ceva japonezi. Editat Februarie 24, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) P.S.- Am o intrebare, SN100 este 2N3055, rebutat si redenumit? Editat Februarie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Da . Ma rog , s - au gasit la trusele de vanzare inainte de 1989 , la amplificatoarele de 10 W . In unele documentatii ( cataloage ) apar ca tranzistori de uz didactic . Unii nu aveau decat aspectul fizic deficitar , electric erau O.K. Alterarile electrice erau minimale ( curent rezidual de colector , amplificare mica , mai zgomotosi etc . ) . Perfect folosibili pentru montaje uzuale . P.S. - MGT108B http://transistor-spravochnik.ru/description/mgt108b/45149 http://transistor-spravochnik.ru Editat Februarie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Despre SN100 : Atasez Agenda Radioelectronistului ( am mai postat - o ) , din care este extrasa captura de mai sus . Poate foloseste ( fisierul ) cuiva : vdocuments mx agenda radioelectronistului editia a ii a pdf Editat Februarie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 26, 2019 Partajează Postat Februarie 26, 2019 (editat) 50mm x60mm ax de 6mm. Editat Februarie 26, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 26, 2019 Partajează Postat Februarie 26, 2019 (editat) Cred ca cel din foto este de tip " balanta " , adica reglaj fin pe mijloc si brut in capete . Oricum , fin la prima actionare a axului . Practic sant doua potentiometre intr - unul . Daca rotiti de ax , puteti sa - mi confirmati ... https://asenergi.com/catalog/rezistory-podstroechnye/sp5-35.html P.S. - pentru dl. Alcon Editat Februarie 26, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum