Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Au fost multe modele, insa ce pot spune cu certitudine, in afara de cele sparte, defecte mecanic, n-am gasit nici unul defect, cu contact prost sau aiurea pe valoare.Cateva ciudatenii din cele adunate in timp am reusit sa le pun gramada pt poza.Or mai fi, dar cine sa le gaseasca atunci cand ai nevoie?

IMG_20190131_115036.jpg

IMG_20190131_114838.jpg

Link spre comentariu

Ca tot veni vorba de ciudatenii, nu e chiar piesa, e mai degraba un accesoriu, dar ma tot intreb de la ce si la ce au folosit?

E ''cablat'' cam asa: Borna stanga la 1-5, borna dreapta la 2-6, pe urma,

1 cu 5

2 cu 6

3 cu 7

4 cu 8

IMG_20190131_130251.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Este cineva in posesia unui buton cu vernier Kilo International? Am cumparat pe vremuri doua, dar fara piulitele de fixare marcate cu rosu.

Kilo.jpg

Daca da, as dori cotele, poate mi le executa vreun strungar, daca il gasesc...

Link spre comentariu

Azi, scotocind prin garaj am găsit 2 tranzistori 106NU70 și placa oscilatorului de ștergere, provenite de la un magnetofon Tesla B3.

Oscilatorul funcționează. În poză nu am pus lampa ECC82.

tz.jpg

Link spre comentariu

Și placa (foto 1) unui blitz FIL 107. Este de remarcat că acest blitz nu se cupla la aparatul foto, ci se folosea ca lampă suplimentară/secundară.

Cînd lampa principală declanșa, fotoelementul (foto 3) declanșa/amorsa tubul thyratron MTX90 (foto 2), care dădea impulsul de declanșare a lămpii blitz.

Acesta este un blitz de putere mare, judecînd după valoarea condensatorului. Blitz-ul este funcțional.

bz.jpg

Link spre comentariu
12 hours ago, flomar60 said:

Pentru mine, varianta asta de capsula pentru celebrul 723 e o noutate!...e prima data cand o intalnesc...

465213805_IMG_0946(FILEminimizer).thumb.JPG.c4ead5ed2e45e58cc64944c765c7b927.JPG

Olandezii, in anii 70-80 produceau in Belgia sursle din seria PE folosind CA723 in acest tip de capsula.

PE.jpg
Ph.jpg

Link spre comentariu

Va prezint fotografia cipului de la tranzistorul KT339, echivalent (copiat) cu BF173 si BF199.

Este luata de pe radiopicture.listbb.ru si prelucrata pentru cresterea contrastului.

KT339_e.JPG.51d847f700b518f21ea421f22458713e.JPG

Se observa cat de urat a fost taiat cipul, dar nu afecteaza functionarea pentru ca marginile colturoase sunt departe de structura tranzistorului. Zgarie ochii, Marfa facuta de Ivan, din dalta si din ciocan (cincinalu' in patru ani si jumatate).

Link spre comentariu

N-am gasit un datasheet despre acel 723 metalizat. Este facut de AMD si este extras dintr-un modul Tektronix din 72 sau 75. Incerc sa-l folosesc la sursa reglabila de tensiune/curent din Tehnium, 30V/3A (Gherasim Fratila).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări