buleu_alexandru Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Acum 4 ore, Traian B a spus: Iata aici un termostat pentru cristale cu cuart (capsule HC6 daca nu ma insel): Care este motivul incalzirii cuarturilor pana la temperatura de 80 de grade ? Daca e vorba doar despre mentinerea unei temperaturi constante, mi se pare cam mult 80 de grade. Multumesc Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 7 hours ago, buleu_alexandru said: Care este motivul incalzirii cuarturilor pana la temperatura de 80 de grade ? Temperatura se stabilizeaza la o valoare corespunzatoare unui punct de extrem local pe caracteristica f=f(T) a cristalului. Vedeti de ex. pag. (2)93 de aici. Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 (editat) OK, va multumesc. Cautasem si eu, dar nu am stiut ce si cum sa caut ca sa aflu de pe internet. Mai exact cautasem direct despre "cristal oscillator" la 80 de grade, dar nu am gasit nimic referitor la stabilizarea la aceasta temperatura in mod special (am cautat doar in limba engleza). Acum 15 ore, Traian B a spus: ...un YTO: Referitor la YTO, am gasit cateva documente utile si foarte interesante, pentru cine vrea sa citeasca (in engleza). yigintro.pdf ytodefinitions2.pdf https://ufile.io/mzig5zkiwtr77y1 EE172_YIG_oscillator https://ufile.io/ebicxgd4ay0wuc7 YIG_Oscillator__Devices_Product_Selection_Guide_2016 Editat Ianuarie 29, 2019 de buleu_alexandru Link spre comentariu
terciziu Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 La 03.01.2019 la 3:13, Spitfire a spus: A(i)ureli, aureli...la centrele de reciclare: Alea-s piesele mele(de fapt, au fost in urma cu cca 11 ani). Va rog, de unde aveti imaginea?Nu retin s-o fi postat pe forum ori in alta parte(sunt curios, atata tot, nu c-ar fi vreo problema). Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 10 hours ago, buleu_alexandru said: Care este motivul incalzirii cuarturilor pana la temperatura de 80 de grade ? Daca e vorba doar despre mentinerea unei temperaturi constante, mi se pare cam mult 80 de grade. Multumesc In afara de ceea ce a raspuns mai sus franz, nu uita ca temperatura de termostatare trebuie sa fie mai mare decat maximul temperaturii atinse in functionarea circuitului respectiv, deci o termostatare la 60C in conditiile in care la ambient de 40C interiorul aparatului si ciruitul ar depasi 60C, nu ar fi ok. Din acest motiv multe OCXO-uri sunt termostatate -din punctul nostru de vedere, al utilizatorului obisnuit- mai sus decat ne-am astepta (eu am folosit in jur de 60C). 14 hours ago, flomar60 said: ...din ce ati postat cel mai tare mi s-au lipit de suflet acele relee in vid Jennings!...minunatii! Toate astea-s poze gasite aiurea pe HDD cu back-up-uri facute de-a lungul anilor. Singur mai am si alte modele de relee in vid (Jennings, Kilovac si Siemens, dar si cateva rusesti) prin cutii care inca zac nedesfacute dupa mutarea la o alta adresa... Ca si altii, am fost destul de strangator, dar din fericire numai pana in urma cu vreo 7 ani cand mi-am dat seama ca ... nu e ok. 4 minutes ago, terciziu said: Alea-s piesele mele(de fapt, au fost in urma cu cca 11 ani). Cam ce cantitate de astfel de componente ati circulat la reciclare? Ceva poze mai aveti? Link spre comentariu
terciziu Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Nu cred, doru3160. N-as zice chiar „aruncat la gunoi”, iar despre bogatie...nici poveste. Acum 7 minute, Traian B a spus: In afara de ceea ce a raspuns mai sus franz, nu uita ca temperatura de termostatare trebuie sa fie mai mare decat maximul temperaturii atinse in functionarea circuitului respectiv, deci o termostatare la 60C in conditiile in care la ambient de 40C interiorul aparatului si ciruitul ar depasi 60C, nu ar fi ok. Din acest motiv multe OCXO-uri sunt termostatate -din punctul nostru de vedere, al utilizatorului obisnuit- mai sus decat ne-am astepta (eu am folosit in jur de 60C). Toate astea-s poze gasite aiurea pe HDD cu back-up-uri facute de-a lungul anilor. Singur mai am si alte modele de relee in vid (Jennings, Kilovac si Siemens, dar si cateva rusesti) prin cutii care inca zac nedesfacute dupa mutarea la o alta adresa... Ca si altii, am fost destul de strangator, dar din fericire numai pana in urma cu vreo 7 ani cand mi-am dat seama ca ... nu e ok. Cam ce cantitate de astfel de componente ati circulat la reciclare? Ceva poze mai aveti? Da, mai am poze, Traian B, poate odata imi fac vreme si postez aici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Multumim anticipat. Cred ca multi ar fi curiosi si interesati, de vreme ce chiar poza respectiva a starnit ceva emotii... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Pai sunt dintr-o gama asa de variata, incat oricare gaseste macar un reper care l-ar fi facut fericit sa-l capete. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Mai mult ca sigur de aici de pe forum am luat imaginea, erau vreo 7-8 imagini care se chemau "componente acoperite xx". Link spre comentariu
terciziu Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Acum 13 minute, Spitfire a spus: Mai mult ca sigur de aici de pe forum am luat imaginea, erau vreo 7-8 imagini care se chemau "componente acoperite xx". Nu ma prind(tare) ca nu-i asa(intr-adevar, asa e denumit folderul). Orisicum, cum am spus, nicio problema(doar ca nu mai retin cu precizie in ce context am postat...cel mai probabil vreun anunt la cumparari cu multi ani in urma, s.a.m.d) 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Acum 43 minute, terciziu a spus: intr-adevar, asa e denumit folderul Eu zic sa-ti schimbi antivirusul... Link spre comentariu
terciziu Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Acum 26 minute, doru3160 a spus: Eu zic sa-ti schimbi antivirusul... Nu cred ca se impune. Ce-i drept c-am absenat vreo trei sferturi de deceniu de pe forum iar MLD-ul(memoria de lunga durata) imi joaca feste. Ce sa ma fac amu, am si io o varsta... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Acum 1 minut, terciziu a spus: Ce sa ma fac amu, am si io o varsta... Consoleaza-te cu gandul ca nu esti singurul, sau printre cei putini... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 31, 2019 Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 (editat) Potentiometru multitura , cu dispozitiv de citire a pozitiei ( valorii ) . Recuperat din echipament de automatizare FEA , licenta Hokushin . Vechime ... vreo 50 de ani . Perfect functional , in parametri ! ... Editat Ianuarie 31, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum