Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Exista mai multe website-uri rusesti cu fotografii si microfotografii (de cipuri) de la tot felul de componente electronice. Unul din ele este acesta:

http://radiopicture.listbb.ru/index.php

Pun cateva link-uri, sa vedeti despre ce este vorba.

Cipul tranzistorului RF KT912 . Merge ca final SSB.

27c58fcddbd5t.jpg

KT939

f592d7fb23f2.jpg

KT801

2947086a0142.jpg

Amplificatorul operational LM324.

24264269.jpg

Amplificatorul operational MAA741 (Tesla), ecchivalent cu LM741

24355369.jpg

c7e8829d37fb.jpg

3222f896e4a8.jpg

334db31e946f.jpg

53c21ed2d63f.jpg\

28923a12ee05.jpg

56516e351f17.jpg

3.1482907835.jpg

175e96f34db9.jpg

336dddf8a669.jpg

Ia de te uita !

Link spre comentariu
2 hours ago, franzm said:

Într-adevar, foarte trist. Nu existo vreo posibilitate de a le salva?

S-ar putea folosi la educarea tineretului, la cercurile tehnice. Toti, de la politicieni la patroni, vor forta de munca cat mai calificata, dar nu fac nimic pentru asta.

1 hour ago, icar said:

Ba da, se recupereaza aurul si siliciul!

Castigul ar fi mult mai mare daca s-ar folosi in procesul de educare a elevilor si studentilor. Insa personalul didactic este de proasta calitate, total nepregatit in aceasta privinta.

Link spre comentariu
9 hours ago, franzm said:

Într-adevar, foarte trist. Nu existo vreo posibilitate de a le salva?

Au ajuns demult verighete si lantisoare...poza e de prin 2012...:rade:

Finali RF, frumos lucrati:

RF-MRF1K50H-QUAD-UHR-BD.jpg

Link spre comentariu
Acum 4 ore, VAX a spus:

Pe asta nu scrie nimic. Este ca 2N3055 fabricat la IPRS.

Nici nu m-am referit la ala...ci doar la cele care aveau si capacul de la capsula alaturi.De altfel, doar cel cu sigla Motorola era mai bicisnic la vedere.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Castigul ar fi mult mai mare daca s-ar folosi in procesul de educare a elevilor si studentilor.

Corect!! La institut am facut parte din comisia de casare. An de an, se arunca aparatura, in cea mai buna stare de functionare, doar pentru motivul ca era uzata...moral. I-am zis directorului sa facem cumva ca sa le dam la casa pionierilor (cind mai era!), la liceul din Magurele, la Universitate sau radioclub. Stiti ce mi-a raspuns??? "Prea mari complicatii financiare!" Da, complicatii finanicre si școlerul habar nu are cum arata un reostat, ca sa nu mai zic de un voltmetru electronic sau un condensator vibrant!!!!

Mda, germaniu...ehe....

Link spre comentariu
Acum 44 minute, icar a spus:

I-am zis directorului sa facem cumva ca sa le dam

Exista procedura legala, deci si obligatorie daca vrei, ca inainte de casare, ''cineva'' trebuie sa declare ca bunurile nu mai pot fi utilizate. Pt comoditate, toti declara ca nu mai sunt functionale, si nu se mai complica birocratic. De multe ori chiar nu merita sa te complici, pt ca oricata bunavointa ai avea, o imprimanta veche, chiar daca e nefolosita in ambalajul original, nu mai e de folos nimanui.In alte cazuri insa, te apuca mila sa vezi aparatura inca buna de folosit cum se sparge cu ciocanul. Probabil e o tara ramasa din vechiul regim, unde ''particularul'' nu avea voie sa detina echipamente industriale, fie ele si scoase din uz. La firmele particulare, se organizeaza licitatii interne, unde salariatii pot cumpara la pret de nimic echipamentele scoase la casare.In felul asta firma poate scade din gestiune legal acel echipament, iar cei interesati pot cumpara legal. Dar la stat...mai e mult pana departe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări