blazeu Postat Martie 10, 2019 Partajează Postat Martie 10, 2019 (editat) La <Automatic>-ul produs la Cugir, Romania, echiparea era facuta cu un motor, cred eu, asemanator: a) 2 infasurari, formand un set de 6 sau 12 perechi de poli, conectate de <programator> alternativ ca <faza principala> si <faza auxiliara> (adica prin condensator), pentru turatia joasa si alternarea sensului de rotatie - agitare b) alte 2 infasurari, formand un set de 2 perechi de poli, pentru turatia inalta (stoarcere). Aceasta nu necesita schimbare de sens, foloseste acelasi condensator pentru <faza auxiliara> si este comutat din viteza mica, cu acelasi sens de rotatie (pre-accelerare). Conectorul acelui motor avea 5 contacte, unul <comun>, iar celelalte 4 pentru cele 4 infasurari mentionate mai sus. Impamantarea era legata separat cu surub/papuc de surub, fara traductoare sau protectie termica.... Cautati schema de la masina aia? Bafta! Editat Martie 10, 2019 de blazeu Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Multumesc pentru raspuns, de fapt mi s-a defectat programatorul de la masina de spalat, am incercat sa cumpar un programator cu pic, atmega..... ma rog, ca cele noi sunt prohibitive ca pret (mai bine arunc masina), iar unele sh.... nu sunt asa sigur. Asa ca am gasit proiect de programator pe un site spaniol, l-am facut, sunt acum in teste, dar este pentru motor cu inductie monofazat. Am sa vad cum il adaptez, prindere curea, etc. Dar sa revin la infasurarile de la motor, dupa multe sapaturi m-am dumirit si sunt acestea (m-a incurcat infasurarea suplimentara, nu intelegeam ce este cu aia). Sper sa fie de folos si pentru altii. 1 alb COMMON MASA 2 rosu 3 negru 4 maro ML1 5 portocaliu MC1 6 gri ML2 7 albastru MC2 1 - 2 Se face punte / se pune un termostat protectie motor Pini ohm milihenry 1 - 7 17 92 1 - 6 43 83 1 - 5 38 37 1 - 4 42 85 2 - 3 27 46,6 4-7 59 115 4-6 87 227 4-5 80 131 5-7 55 68 5-6 55 68 6-7 59 115 viteza mica alimenteaza negru si maro pentru un sens, gri pentru altul 3 4 6 punte rosu alb (punte) 1 2 condensator maro gri 4 6 viteza mare alimenteaza alb albastru 1 7 condensator portocaliu albastru 7 5 Link spre comentariu
woodyteo Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Cam asa se alimenteaza un motor de masina de spalat Automatic, produsa de Cugir (conector cu 5 pini). https://i.postimg.cc/8zpB2pgV/ALIMENTARE-MOTOR-MASINA-DE-SPALAT.png Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Asa este, dar repet, pe mine m-a incurcat infasurarea in plus de la pinii 2 - 3, plus conectorul diferit de cel faston 5 pini. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum