Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor CCFL pentru pensionari

Vizitator

Postări Recomandate

Ieri am baut o cafea si azi noapte am avut somn agitat. Explicatia. tensiunea 16/10 (am intrerupt medicatia in luna mai). Nu am mai plecat prin magazine.

Asa ca am luat un invertor CCFL de Sams si am pus rezistente in loc de lampi. La inceput am pus 180k/ 0,25W, invertorul nu s-a oprit dar mirosea instant a vopsea arsa. Am pus 450k si invertorul functioneaza, se incalzesc rezist. dar fac masuratorile rapid.

Trafurile sunt cu cate 2 secundare, deci se poate vedea si simetria(oricum si masurarea rezist secundarului da suficiente indicii daca ar fi un scurt). Am masurat intai dupa cond de 5pF si cele 4 forme de unda erau identice. Am scos rezistentele de pe un traf, a intrat in protectie. Daca avem 2 trafuri sau un traf cu 2 secundare se poate astfel observa usor simetria. Am masurat si cu voltmetrul pt cei fara osciloscop. Cel analogic arata aceeasi tensiune (pe alternativ) dupa 5pF, cam 1,1V. Cel digital arata 0,82V pe infasurarile externe si 0,75V pe cele interne. Nu am gasit exact explicatia, cine are un aparat adevarat TRUE RMS nu cred ca ar avea probleme. 

Deci cu niste rez de 200--500k/ 1W cred ca se pot verifica multe invertoare CCFL de monitor si tv mici. 

003-4-004.jpg001-50.jpg

Editat de Vizitator
corectare greseli scriere
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Excelentă ideea, mai ales când nu se dețin tuburi de test bune, sau nu avem la dispoziție un invertor de test ,,universal,,....

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări