Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Kenwood KA-5700

Postări Recomandate

Daca tii mult la originalitatea amplificatorului atunci o sa merite sa cauti originali, asumandu-ti ca-i vei gasi greu si posibil scump, deci il vei folosi rar sau deloc, sa nu risti sa cauti la un moment dat din nou tranzistorii.

Daca tii la utilizare zi de zi si n-ai de gand sa schimbi amplificatorul prea curand, atunci se cuvine sa treci la variante de componente moderne care se gasesc usor si ieftin.

Finalii in primul rand, 5200 si 1943 sunt arhisuficienti si urechea n-are sa simta diferente, decat daca finalii erau suficient de slabi incat sa influenteze semnificativ banda sau armonicile.

Pe aceeasi nota poti trece si la o eventuala intinerire generala, in principal la electrolitici acolo unde este cazul...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Marian a spus:

Daca tii mult la originalitatea amplificatorului atunci o sa merite sa cauti originali, asumandu-ti ca-i vei gasi greu si posibil scump, deci il vei folosi rar sau deloc, sa nu risti sa cauti la un moment dat din nou tranzistorii.

Daca tii la utilizare zi de zi si n-ai de gand sa schimbi amplificatorul prea curand, atunci se cuvine sa treci la variante de componente moderne care se gasesc usor si ieftin.

Finalii in primul rand, 5200 si 1943 sunt arhisuficienti si urechea n-are sa simta diferente, decat daca finalii erau suficient de slabi incat sa influenteze semnificativ banda sau armonicile.

Pe aceeasi nota poti trece si la o eventuala intinerire generala, in principal la electrolitici acolo unde este cazul...

nu prea tin la originalitatea lui... eu am altceva mai bun si mai puternic, un Sony TA-F220 de 4x80w in 8 ohmi cu swich 4-6 ohmi sau 8-16 ohmi, totul original, nimic schimbat, legat la doua boxe Unitra de 75w, mediile le-am cuparat noi de la tonsil romania, iar difuzorul de joase am ales sa pun un Peavey Made in USA de 300w.

unitra.jpg

sony.jpg

20181231_112659.thumb.jpg.4a5a7180340dea978fa8006da6ec6dd7.jpg

Editat de Vlad Cristian
Link spre comentariu

2sc3264/2sa1295 au alta capsula (mt200) fata de cei originali,necesita alte gauri ,alta flansa mica,etc.

Cel mai eficient e sa cumparati 2sc5200/2sa1943 pentru ambele canale,clone "bune",si ulterior cand gasiti transistorii originali din recuperari sa readuceti amplificatorul la forma originala.

Diferentele intre cei originali,clonele "bune"si fake-uri gasiti pe net.

Daca gasiti o sursa buna de 2sc3264/2sa1295 se pot adapta ,atentie la diferentele intre cei originali si fake-uri,gasiti pe net diferentele.

Verificati in prealabil si prefinalii de pe canalul defect.

Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări