Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare Laser engraver

Vizitator AgentuCNC

Postări Recomandate

Vizitator AgentuCNC

Buna ziua,

am cumparat de pe ali un aparat de gravat cu laser.Aparatul vine cu controllerul lui dar pe care vreau sa il schimb cu un arduino original pentru ca driverul furnizat de chinezi imi da blue screen cand folosesc Laserweb.Ca driver pentru stepper o sa folosesc un gshield.Arduino il alimentez prin usb de la calculator, iar gshield-ul il alimentez de la o sursa externa de 12V.Am atasat o poza cu modulul laser pe care il am.Intrebarea este urmatoarea: sa leg la gnd-ul sursei de alimentare gnd 12V DC/gnd PWM al modulului laser si gnd arduino sau leg la sursa doar 12V DC al laserului iar pentru PWM Gnd il iau din arduino?

Imi cer scuze pentru modul de exprimare dar notiunile mele de electronica sunt limitate.

Multumesc.

HTB1kQEgb1uSBuNjSsplq6ze8pXaJ.jpg

Link spre comentariu

Legi independent, 12v la mufa de 12v si mufa de arduino la arduino cu groundul lui cu tot, nu le legi intre ele.

Mare atentie cand setezi tensiunea si amperajul pe dioda, chinezii nu dau importanta la setaje si risti sa arzi dioda in cateva secunde.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări