Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv vestel cu probleme

robert1000

Postări Recomandate

Deci hai sa lamurim problema ,uite aici placa pe care am reparat eu ,se vede clar ca nu e TL431.

Cine a mai umblat inainte a fost un cretin.Se vede clar unde este TL ,pe poza a doua.

untitled.JPG

tl431.JPG

Editat de attilaa0
Link spre comentariu

Atttilaa0, asa este. Dar si in prima poza exista tl431, si anume IC903 (conform schemei)...cam prajit al dvs:))

Multumesc pentru clarificari...

Merg sa cumpar piese, daca o fi deschis azi, si revin cu veşti:)

Link spre comentariu

Nu contest ,eu vorbeam de Q909 pozitia caruia  e incercuit si de dvs in poza.Apoi cine si ce a modificat asta nu stiu.Ce-i drept si eu am avut neplaceri ca s-a umblat inainte de cine nu se pricepea si m-am chinuit mai intai sa refac greseala lui ,apoi sa caut defectul initial.

De IC903 sa nu va atingeti ,al meu nu e prajit ci a ramas un pic de sacaz.

Nu cred ca schema e gresita ,eu am intalnit diferente de valori de rezistente intre schema si placa ,de aceea am facut poze ,m-am chinuit mult pana am rezolvat pe al meu.

Am gasit inca o poza ,acuma se vede clar ca IC903 este TL431 asa cum ati banuit dar Q909 este BC, eu am pus un tranzistor smd 3F.

Poate aici se vede mai bine ic903:https://ibb.co/0sqhRfK

iar Q909 aici:https://ibb.co/b1LHkBz

Untitled.jpg

Untitled2.jpg

Editat de attilaa0
Link spre comentariu

La superelectronic nu raspunde nimeni la telefon. Aveti idee daca maine e deschis? Ca pe site nu s-au obosit sa treaca programul de sarbatori si nu prea as da o fuga de 40km sa vad presupusul afis din geam:)

Link spre comentariu

In loc de BC858 merge urmatorii tranzistori normali numai sa ai grija la B,C,E (pentru probe) sa nu astepti dupa tranzistor , cel mai indicat este BC558

BC556 , BC557 , BC560 , BC558 , 559

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări