gauss Postat Februarie 23, 2019 Partajează Postat Februarie 23, 2019 (editat) " Suspectul " nr.1 este sursa in comutatie pentru alimentarea filamentelor . Incercati o inlocuire cu altceva . Un transformator pentru filamente , sau alta sursa de tensiune aflata la dispozitie . La nevoie ( rigoare absoluta ) se poate alimenta schema ( filamentele ) pentru cateva minute dintr - un accu de 12v , printr - un stabilizator liniar simplu cu 3-4 tranzistori , se poate incropi si testa anterior probei cu tuburile intr - o ora ( pe - acolo ) . Rezultatul ar trebui sa fie fara dubii . Ma rog , parere personala . Daca nu dispare zgomotul , e de lucru ... Editat Februarie 23, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 23, 2019 Partajează Postat Februarie 23, 2019 (editat) Acum 4 ore, Lonerider a spus: Va salut. Am facut preamplificatorul, numai partea de RIAA, functioneaza, dar ma lovesc de un brum audibil in pauza dintre melodii. Avand in vedere ca nu am mai lucrat cu surse de cc la filamente, am rugamintea de a ma sfatui cum se leaga alimentarile in acest caz. Pentru alimentarea in cc a filamentelor am folosit schema cu LM317, iar pentru tensiunea anodica o schema simulata de cineva pe forum. Eu am conectat minusul ambelor surse de alimentare, intr-un singur punct pe cablajul preamplificatorului si la pinul 4 al soclurilor tuburilor. +250Vcc la alimentarea anodica pe cablajul preu-lui, +6,3Vcc la pinul 5 de la soclurile tuburilor. Ramane pinul 9 al tuburilor... Este necesar a se mai conecta la masa (-)? Pune o poză cu montajul. De ce ai ales schema aia pentru alimentarea filamentelor? Crezi că este mai savanta? Dacă ai făcut altă sursă de alimentare, - sursa filamente, unit cu - sursă anodică, pe placa sursei. Din sursa de tensiune pleci cu o masa /- pentru alimentare preu și încă două fire pentru filamente. Uneori darea unui fir din filamente la masă nu rezolvă zgomotul, încearcă cu un semireglabil de 100ohmi între filamente și masă. Ce tuburi folosești? Ai ecrane peste tuburi, masa de la pick-up este legata la preu sau amp? Editat Februarie 23, 2019 de viobio Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 23, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2019 2 hours ago, Faust2018 said: ....... De ce ai ales schema aia pentru alimentarea filamentelor? Crezi că este mai savanta? ......................Ce tuburi folosești? Ai ecrane peste tuburi, masa de la pick-up este legata la preu sau amp? Nu m-am gandit ca e mai savanta, pur si simplu nu am avut un 338 sau 7806 si nu am gasit local. Nu-i niciun bai, pot face si alta sursa cu 317 (nu mi-a trecut prin cap ca cea aleasa poate produce efecte secundare). O sa alimentez filamentele cu un acumulator 6V/4Ah, pentru test si vad cum se manifesta. Nu am ecrane peste tuburi, sunt 6N1P, iar masa pickup-ului (care masa?) doar prin (iesirea) firele ecranate cu mufa RCA pe capete. Carcasa este, in totalitate, din plastic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 Pune și dumneata măcar un ecran electrostatic la interiorul carcasei de plastic (folie aluminiu autoadezivă) Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 24, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Pana la urma am renuntat la sursa actuala, pentru filamente. Am pus alimentare dintr-un acumulator de 12V/7Ah (filamentele legate in serie) si sunetul este curat. O sa caut un LM338 si fac alta sursa. Editat Februarie 24, 2019 de Lonerider Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 25, 2019 Partajează Postat Februarie 25, 2019 Sursa in comutație , pentru filamente , o poți modifica in sursă liniară , extrem de usor , 317 + un tranzistor PNP de putere . Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 5, 2019 Autor Partajează Postat Martie 5, 2019 (editat) Am cusut niste spire in plus, pe transformator si am folosit schema alimentatorului modificata, cu 317, a disparut zgomotul (brum), este la fel cu alimentarea de la acumulator, filamentele alimentate in serie pentru 6N1P. Sunetul este curat, doar un usor hiss cu volumul la maxim. Editat Martie 5, 2019 de Lonerider Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 Acum 22 ore, Lonerider a spus: Am cusut niste spire in plus, pe transformator si am folosit schema alimentatorului modificata, cu 317, a disparut zgomotul (brum), este la fel cu alimentarea de la acumulator, filamentele alimentate in serie pentru 6N1P. Sunetul este curat, doar un usor hiss cu volumul la maxim. Acel hiss este normal , se poate diminua cu ecrane montate peste tuburi + o carcasă de " fer " , tot montajul băgat in carcasa de " fer " . Mulțumit de sunet ? Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 6, 2019 Autor Partajează Postat Martie 6, 2019 Da, multumit de sunet. Am incercat si doua ECC85 in socluri, pe acelasi cablaj (schema), doar de test. Usoara diferenta, tonurile inalte ceva mai prezente si un nivel putin mai mare al sunetului cu aceeasi pozitie a cursorului potentiometrului de volum al amplificatorului. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 7, 2019 Partajează Postat Martie 7, 2019 Acum 7 ore, Lonerider a spus: Da, multumit de sunet. Am incercat si doua ECC85 in socluri, pe acelasi cablaj (schema), doar de test. Usoara diferenta, tonurile inalte ceva mai prezente si un nivel putin mai mare al sunetului cu aceeasi pozitie a cursorului potentiometrului de volum al amplificatorului. Dacă folosești alte tuburi , care se potrivesc la pini , vor lucra pe alt PSF , alte Impedanțe , altă curbă RIIA . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum