kotzo79 Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Salutare tuturor! Am urmatoarea problema cu acest tv, in prima faza cand este bagat in priza se aprinde doar logo Sharp si nu ia comenzi nici dupa panoul frontal nici din telecomanda, dupa o perioada aprox 10...15 min se restarteaza si face tot asa. Am cautat firmware insa am gasit doar pentru Blaupunkt cu aceleasi caracteristici insa aici apare problema si anume ca pe aceasta placa ( t.ms3463s.711 ) nu exista memoria UF11 24Q64, cum pot face incarcarea firmware-ului daca memoria nu exista? Link spre comentariu
petreelectronic Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 cauta aici: https://sharpconsumer.eu/product/5000-2/49-2/lc-49cff5001k/b49cf5001kb11b/ dupa serial number de pe eticheta poate gesesti ceva pentru stik Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 1 hour ago, kotzo79 said: Am cautat firmware insa am gasit doar pentru Blaupunkt cu aceleasi caracteristici insa aici apare problema si anume ca pe aceasta placa ( t.ms3463s.711 ) nu exista memoria UF11 24Q64, cum pot face incarcarea firmware-ului daca memoria nu exista? Vad ca placa ta are si retea(internet), ceea ce inseamna ca in loc de flash spi ar trebui sa aibe un nand flash, vezi pe spatele placi sau pe sub cardul CI Link spre comentariu
kotzo79 Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Da intr-adevar are nand pe spate. Aveti idee cum se poate verifica telecomanda avand in vedere ca este WI-FI nu IR ? Link spre comentariu
kotzo79 Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Daca are senzor Ir atunci comunicarea se face fara fir prin celula, iar in cazul meu in telecomanda este un modul Wi-Fi care comunica cu televizorul (radio) , telecomanda se inperechiaza cu tv-ul apasand tastele Verde + Galben după telecomandă. Am verificat cu osciloscopul si comunicarea telecomenzii cu tv-ul exista insa nu face nimic! Din pacate nandul nu am cu ce sa programez, si nici firmware ptru usb nu am gasit. Editat Decembrie 29, 2018 de validae Complectare Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Dacă vrei să testezi emisia modulului, trebuie să ai la îndemână un microampermetru, două diode cu germaniu sau Schottky și faci un mic detector de câmp fără circuit acordat. Editat Decembrie 29, 2018 de validae Link spre comentariu
kotzo79 Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Am verificat validae pe mainboard si apar semnale in momentul in care emite telecomanda. Am observat ca procesorul se incinge excesiv Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Acum 10 ore, kotzo79 a spus: Daca și cu poza telecomenzii in față o ții pe a ta că este IR îți doresc spor la minciuni in continuare că doar ai reparat un tv ca acesta. Mersi pentru ajutor! am reparat si am vandut acest tv,cu telecomanda de blaupunkt ,cat despre bucatica de poza ce ai pus-o si spui ca-i telecomanda wifi,nu pot sa ma exprim ,deci daca aceasta telecomanda este pentru tv-ul din titlu este o telecomanda ir(ca poti sa-i spui wifi=fara fir e altceva,dar comunica prin ir) Editat Decembrie 29, 2018 de iuliantv Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) @iuliantv....Acolo se vede clar o telecomandă cu modul Wi-fi, dacă aia e telecomandă IR, unde e ledul IR ? Editat Decembrie 29, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) 42 minutes ago, iuliantv said: se vede ca te pricepi,daca nu stii sa probezi o telecomanda cu ir,eu am vrut sa te ajut ,tocmai ce cautam softul,am avut acest tv cu acelasi defect si l-am rezolvat,a trebuit sa dau mail la ............si sa ma aleg cu softul potrivit,dar nu-mi mai bat capul ca nu se merita,succes Fara suparare, dar colegu' kotzo79, are si el dreptate...telecomanda este pe radiofrecventa nicidecum pe IR, am avut si eu vre-o doua tv-uri cu astfel de telecomenzi....au inceput chinezi sa faca si telecomenzi dintr-astea pe distanta mai mare cu obstacole, adica sa schimbi programul de muzica sau sa dai volumul mai tare in timp ce esti in baie pe WC-u.. 20 minutes ago, kotzo79 said: Am verificat validae pe mainboard si apar semnale in momentul in care emite telecomanda. Am observat ca procesorul se incinge excesiv Soft pentru nand nu gasesti, oricum nu aveai programator....doar pentru stick sa iti de-a vre-un coleg sau ar mai fi o varianta, dai nandul jos de pe spatele placi si plantezi linga procesor UF1 un flash 25Q64 cu dumpul de jos de la rusi, optiunile pentru internet no sa le mai ai in mod sigur..... http://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/sharp/sharp_lc_48cfe4042e_shassi_main_board_t_ms3463s_711/290-1-0-59887 Sau cu asta http://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/blaupunkt/blaupunkt_b49b148t2c_shassi_main_board_t_ms3463s_711/380-1-0-58441 Editat Decembrie 29, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
kotzo79 Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Multumesc mult pentru ajutor Costica LCD insa am un mare semn de intrebare in ceea ce priveste procesorul, se incinge foarte tare si se restarteaza in logo dupa aprox 10...15 min. Daca nu s-ar fi incins asa se merita incercat! Totuși voi incerca sa schimb radiatorul si daca se modifica temperatura voi testa și varianta cu memoria, macar sa mearga fara internet ca nu ma deranjeaza. Un an nou fericit să aveți! Editat Decembrie 29, 2018 de kotzo79 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Procesorul se incinge din cauza ca este softul din nand alterat Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Acum 10 ore, validae a spus: @iuliantv....Acolo se vede clar o telecomandă cu modul Wi-fi, dacă aia e telecomandă IR, unde e ledul IR ? dupa cum spuneam eu nu vad decat o bucata de telecomanda , Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) "Multumesc mult pentru ajutor Costica LCD insa am un mare semn de intrebare in ceea ce priveste procesorul, se incinge foarte tare si se restarteaza in logo dupa aprox 10...15 min." Daca n-ai vazut procesor sa se incinga din cauza softului alterat, poate o sa ai ocazia sa vezi....... Editat Decembrie 29, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
kotzo79 Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Posibil si asta verific si va tin la curent! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum