Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut group buy

vigu34

Postări Recomandate

"Shpilul" e pentru reduceri la cantitatea cumparata si pentru impartirea costului de transport.

Iei o piesa cu 1 leu si transportul e 25. Total, 26 pe piesa respectiva.

10 clienti din localitate, 10 piese ipotetic aceleasi, cost 35 lei. Se imparte la 10 si rezulta 3.5 lei/piesa.

De la 26 la 3.5 e ceva. De banii astia, omul isi mai ia si altceva util.

La unele magazine online, daca iei mai multe articole, ai pret mai mic. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am mutat topicul la Cumpărări, aici e locul lui...ar fi bine să menționați ce valori ați cumpăra și de la ce furnizor.

Editat de validae
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

1) M-ar interesa sa cumpar de la Mouser, DigiKey, Farnell, TME, etc, deci nu tin neaparat la un furnizor anume (nu vreau sa cumpar fake-uri). De la Mouser si DigiKey daca nu cumperi de minim 50 USD transportul este foarte scump (aprox 80 lei). Farnell si TME 25 lei. Fiind vorba de hobby si ocazional nu imi permit sa fac stocuri.

2) Ma intereseaza electroliticii bipolari (22uF, 47uF, 100uF minim 25V), nichicon UKL, etc. Bipolari Panasonic SU. Ideea ar fi sa pun partea mea la transport si eventual sa pot cumpara mai des.

Link spre comentariu

Farnell au distribuitor autorizat in Romania ( protehno.ro ) daca esti din Bucuresti nu platesti transportul ca ridici de la sediu, iar prin curier e 15 lei transportul cu fan curier.

Link spre comentariu

CITAT mail:

Buna ziua
Va multumim, minimul comandabil este de 5 buc (asa cum apare si in imaginea pe care ati transmis-o), pret 6.26 lei/buc+tva.
Pentru a derula comanda va rugam sa ne transmiteti datele de facturare/livrare , produsul va fi expediat prin curier, nu se poate ridica de la sediul nostru .Se adauga costul curierului ramburs pt Bucuresti este 15 lei+tva

Cu stima
Angela Ciines

ProTEHNO International SRL
Link spre comentariu

Inainte sa deschid acest topic am incercat sa vad ce posibilitati sunt. Am sunat la Protehno si mi-au spus clar ca nu livreaza decat prin curier. Mouser si DigiKey pot avea preturi mai mari dar si oferta mai bogata. Pentru mine cel mai avantajos ar fi sa cumpar cu un grup. Cumpar ce am nevoie, platesc partea mea si poate peste o luna, doua mai cumpar ceva. @miticamy daca intentionezi sa cumperi ceva poate discutam.

Link spre comentariu

Eu ce am cumpărat de la TME a fost OK de fiecare data și transportul nu-i exagerat de scump. 

Îți faci un director cu produsele dorite și cind se aduna o valoare mai mare de 100-250 RON poți sa lansezi o comanda. 

Dacă pe tine te interesează numai comenzi mici de numai citeva zeci de Ron și le vrei și urgent atunci cumperi local și accepți riscul ca nu sint originale (în majoritatea cazurilor). Sau cumperi de la chinezi și vei primi aproape numai copii la 1-2-3 luni după ce ai făcut comanda. 

Chestia cu grup buy deși pare foarte bună în final nu cistigi prea mult. Chiar dacă va adunați numai persoane din aceeași localitate tot trebuie sa va deplasați ca să ridicați piesele și dacă pui numai costul transportului în comun și timpul pierdut ajungi în final sa ai același cost sau chiar mai mare decit dacă comanzi direct si îți vine coletul la ușa. 

Grup buy se merita doar cind se cumpără împreună cu alții același produs în cantități mai mari și astfel se trece pe alta categorie de preț și se cistiga datorita prețului mai bun. 

Link spre comentariu

Condensatori de calitate găsești și pe forum.

Intreaba-l pe @GOOD-Q daca are valorile respective si in ce cantitati le vinde.

La condensatori de 25V chiar nu vad un câștig prin asociere, poate doar dacă locuiești în același oraș cu ceilalți participanți.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Daca de exemplu vreau sa cumpar de la unii furnizori, o comanda de 100 lei, transportul ar fi aprox 80 lei, dar au si oferta mai bogata. Daca de exemplu suntem 2 si cumparam de 210 lei, transportul este gratuit. Daca vreau sa cumpar 4 condensatoare de filtraj m-ar costa 20 lei bucata. La un grup si 10 bucati poate sa coste 15 lei bucata. In unele locuri la 50 bucati pretul scade la jumatate fata 1-9 bucati. Adica ar putea sa insemne o economie consistenta si in special la mai multe comenzi in timp. Pana la urma a fost o incercare :). Deci tot singur o sa fac comanda! Un an nou mai bun va doresc tuturor!

Link spre comentariu

Electrolitici bipolari se găsesc și la TME și transportul nu-i 80 RON ci 25 RON , dar nu știu dacă exact de aia de care vrei tu. 

Cind vrei sa creezi un grup buy specifici magazinul și produsele dorite și apoi data la care se dorește lansarea comenzii.

Cind întrebi la modul general cu ai făcut tu e mult mai greu sa găsești amatori. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

@sesebe nu am intentionat sa creez un group buy. M-am gandit ca poate exista deja si pot sa particip si eu. Transportul de aprox 80 lei a iesit la o simulare de acum 2-3 luni la Mouser si DigiKey unde au si Elna silmic II pe care m-as fi gandit sa ii incerc. La tensiuni mai mici si min 10 buc pretul e OK. La furnizorii susmentionati trebuie sa cumperi de minim 210 lei (la care probabil se mai adauga si TVA) ca sa beneficiezi de transport gratuit. Pana la urma nu cred ca eu as sesiza diferenta intre Elna silmic, Nichicon UKZ UFG, Panasonic FC FM si poate nici comparativ cu China no name.Deci cred ca voi cumpara de la Farnell unde transportul este tot 25 lei. Eu nu sunt profesionist deci nu castig din electronica. Ocazional mai fac rost de cate o scula vintage pentru colectia proprie. Unele dintre acestea sunt stiute pentru rata mare de esec a condensatoarelor electrolitice datorita vechimii de peste 30 ani. Daca tot muncesc prefer sa pun piese de calitate cat de buna imi permit. Nu sunt dispus sa fac stocuri "ca poate o sa imi trebuiasca candva". Acu mi-am "bagat nasul" in Beocenter 7700 si Grundig TK60.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări