Vasile Dobre Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Buna seara, Sunt inregistrat pe acest forum din 2014, am accesat frecvent contentul pentru imbogatirea cunostintelor si pentru a lua pulsul comunitatii. Este pentru prima data cand deschid un topic. Doresc sa achizitionez un aparat de sudura, asa cum am denumit si topicul MIG/MAG si MMA. Mentionez ca doresc sa utilizez acest aparat ca hobby ...si nu sunt sudor profesionist...sa fie pe langa casa omului. Acum detin un aparat de sudura clasic cu transformator cumparat de la un magazin de Bricolaj cunoscut. Nu sunt multumit de calitatea sudurii cu acest aparat si am decis sa cumpar altul. De ceva vreme, cand am nevoie, imprumut un Telwin de 160 A iar sudura este foarte diferita, fata de sudura aparatului meu... Va rog sa imi recomandati si mie un aparat de sudura, conform cerintelor mele. Sa spunem ca am avea un buget de maxim 1600 lei. Prima intrebare ar fi daca este ok sa am un singur aparat MIG/MAG si MMA sau este bine sa le am separate...in cazul in care crapa unul sa am altul de rezerva..? A doua intrebare ar fi daca este recomandat un aparat cu mufa euro...pentru torta MIG/MAG, sau este ok si fara acea mufa? A treia intrebare ar fi vis a vis de gazul de protectie...cat costa o butelie de CO2 si in cat timp se consuma? Daca mai aveti si alte recomandari, va rog sa nu ezitati sa le impartasiti cu mine. Eu am analizat putin piata si am luat in considerare urmatoarele modele: - Intensiv MIG 195 - 899 lei - Proweld MIG-180N - 1068 lei - KraftDele KD1849 - 1200 lei - Proweld MIG-250N - 1300 lei - JASIC MIG 180 - 1500 lei - ProWeld MIG180MI - 1500 lei - IWELD Gorilla Pocketmig 175 FIXIFLUX - 1550 lei. Daca aveti alte recomandari, le primesc cu interes. Multumesc, Va doresc tuturor un An Nou mai bun decat cel care se duce si numai bucurii! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) https://weldmaster.ro/jasic-mig-180-aparat-de-sudura-mig-mag-tip-invertor.html Chiar mai ieftin un pic https://www.emag.ro/stingator-cu-co2-tip-g5-5-kg-stg-007/pd/D6G78JBBM/?cmpid=78253&gclid=EAIaIQobChMIodm_88PE3wIVQuR3Ch2b_g_xEAAYASAAEgL3GPD_BwE Aprox 2700l gaz, 10l/min = aprox 4h. Editat Decembrie 29, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vasile Dobre Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus: https://weldmaster.ro/jasic-mig-180-aparat-de-sudura-mig-mag-tip-invertor.html Chiar mai ieftin un pic https://www.emag.ro/stingator-cu-co2-tip-g5-5-kg-stg-007/pd/D6G78JBBM/?cmpid=78253&gclid=EAIaIQobChMIodm_88PE3wIVQuR3Ch2b_g_xEAAYASAAEgL3GPD_BwE Aprox 2700l gaz, 10l/min = aprox 4h. Va multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca imi recomandati ca brand Jasic si sunteti de acord cu versiunea/tipul MIG /MAG si MMA intr-un singur aparat. Daca aveti experiente placute si cu alte tipuri de aparate in afara de cele mentionate de mine aici va rog sa imi dati exemple, le analizez si eu si daca bugetul imi permite le pot lua in calcul. Multumesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Ca brand Jasic pare a fi apreciat de englezi dar si de citiva colegi de la noi care au tras de ele si au mers fara probleme. Nu am Jasic, am un folosit un Javac, parea fi reusit dar era doar MIG/MAG si pina la urma am luat un Lincoln 200C. http://tecxus.shopmania.biz/catalog/aparate-de-sudura-2 Am preferat asta deoarece are mod de lucru sinergic, mult mai usor pentru mine ca incepator in a lucra cu el. Acuma vad ca este la oferta generoasa dar tot este peste dublu decit doresti sa cheltuiesti pe echipament. Link spre comentariu
Vasile Dobre Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Acum 22 ore, Vasile Dobre a spus: Buna seara, Sunt inregistrat pe acest forum din 2014, am accesat frecvent contentul pentru imbogatirea cunostintelor si pentru a lua pulsul comunitatii. Este pentru prima data cand deschid un topic. Doresc sa achizitionez un aparat de sudura, asa cum am denumit si topicul MIG/MAG si MMA. Mentionez ca doresc sa utilizez acest aparat ca hobby ...si nu sunt sudor profesionist...sa fie pe langa casa omului. Acum detin un aparat de sudura clasic cu transformator cumparat de la un magazin de Bricolaj cunoscut. Nu sunt multumit de calitatea sudurii cu acest aparat si am decis sa cumpar altul. De ceva vreme, cand am nevoie, imprumut un Telwin de 160 A iar sudura este foarte diferita, fata de sudura aparatului meu... Va rog sa imi recomandati si mie un aparat de sudura, conform cerintelor mele. Sa spunem ca am avea un buget de maxim 1600 lei. Prima intrebare ar fi daca este ok sa am un singur aparat MIG/MAG si MMA sau este bine sa le am separate...in cazul in care crapa unul sa am altul de rezerva..? A doua intrebare ar fi daca este recomandat un aparat cu mufa euro...pentru torta MIG/MAG, sau este ok si fara acea mufa? A treia intrebare ar fi vis a vis de gazul de protectie...cat costa o butelie de CO2 si in cat timp se consuma? Daca mai aveti si alte recomandari, va rog sa nu ezitati sa le impartasiti cu mine. Eu am analizat putin piata si am luat in considerare urmatoarele modele: - Intensiv MIG 195 - 899 lei - Proweld MIG-180N - 1068 lei - KraftDele KD1849 - 1200 lei - Proweld MIG-250N - 1300 lei - JASIC MIG 180 - 1500 lei - ProWeld MIG180MI - 1500 lei - IWELD Gorilla Pocketmig 175 FIXIFLUX - 1550 lei. Daca aveti alte recomandari, le primesc cu interes. Multumesc, Va doresc tuturor un An Nou mai bun decat cel care se duce si numai bucurii! Alte pareri recomandari? Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Eu nu mi-as lua mig-mag chinezarie! Nici tig! Editat Decembrie 29, 2018 de mac01 1 Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Ia legatura cu cei din semnatura mea si vei fi consiliat bine. Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Salut Vasile, eu am doua aparate de tip invertor marca Jasic (chinezărie precum spun colegii de pe forum), ambele funcționează impecabil ,garanție trei ani . Cel mma are un an și 4-6 luni ,folosit intens în primele 8 luni ,iar al doilea mig mag /mma are în prezent 6 luni este folosit zilnic in regim de atelier .Mig-ul l-am găsit din întâmplare la un magazin local cu scule și am avut ocazia să mă "binoclez" la el cat am vrut,magazinele online nu prezintă chiar bine lucrurile ,pozele nu sunt atât de clare ,când l-am văzut în fața mi-am dat seama că este ok aparatul ,langa el era unu "roșu made in Italy"la același preț aproximativ . Jasic are și modele sinergice , sunt un pic peste bugetul tau ,dar daca mai aștepți și mai aduni bani ți le poți cumpăra. Eu sunt foarte mulțumit pt alegerea făcută și am rămas cu" banii pentru brand" in buzunar. Doua mențiuni : nu am nici cea mai mică legătură cu vreo firma/persoane care comercializează aparate de sudura. Nu sunt sudor de meserie ,încă învăț ,mai mult autodidact + ceva ajutor de pe net. Sper sa faci alegerea potrivită și să te folosești cat mai mult de aparatul pe care îl vei cumpăra. 1 Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Eu stiu "delalalte" care lucreaza de decenii....., in garantie toate functioneaza....., deci mai vorbim peste decenii... 3 Link spre comentariu
Daniel Rotea Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Doamne ajuta sa vorbim și peste decenii, sper să mă țină și ale mele (deastealalte chinezești fara nume de soi) măcar un deceniu ,oricum vreau sa evoluez și să îmi cumpăr ceva mai performant . Acum ar trebui sa ne gândim puțin și la bugetul alocat aparatului ... Din rahat nu poți să faci bici și să și pocnească. Link spre comentariu
Vasile Dobre Postat Ianuarie 11, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Buna seara si la multi ani! Multumesc pentru sfaturi. Profesionistii vor recomanda intotdeauna un lucru de calitate, nu tolereaza copiile..mai ales cele care nu isi fac treaba. Am ales Proweld mig mag mma 180MI. L-am gasit la un pret bun bun. Am mai cumparat pentru el cablu de 25mm patrati si 7 m, o sa il impart in doua, o bucata pt masa de 3m si celalalt fir de sudura de 4 m. El avea cabluri mma de 16mm si 1.5m lungime. Am mai achizitionat si ceva piese pt torta , spray si pasta antistropi. Urmeaza sa cumpar sarma tubulara si sa ii fac un test. In faza a doua urmeaza achizitia de butelie co2 reductor presiune sarma obisnuita si apoi test. Nu sunt sudor, am un job de birou dar cand scap in atelier...chiar ma destresez...sunt intr-o alta lume. Va multumesc tuturor pentru tot ce ati spus si promit sa vin cu rezultatele testelor. Daca aveti ceva sfaturi pentru butelia de co2..de unde cumpar unde incarc cat costa ce imi mai trebuie..etc va raman recunoscator. O seara buna. Link spre comentariu
Vasile Dobre Postat Ianuarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Buna ziua, Mai am o intrebare, tehnica...eu am primit cu aparatul, si am cumparat suplimentar duze de CU de 0,8 mm si 1mm. Am cumparat o sarma tubulara de 0,9mm la rola de 0,8 kg. Intrebarea ar fi daca pot sa folosesc aceasta sarma de 0,9mm flux fara gaz, cu duza de 1mm sau trebuie sa largesc o duza de 0,8mm la 0,9mm si sa folosesc ...sarma si duza la aceiasi dimensiune? Abia vineri saptamana aceasta o sa ajung cu el la atelier si o sa pot sa il testez...abia astept. Multumesc, Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Pai cumperi o duza de 0.9mm, se gasesc fara probleme. La MIG/MAG fara gaz dumneavoastra folositi un pistolet cu duza de 0,9mm daca asta este sirma cumparata, exista si de 0,8mm. Link spre comentariu
Vasile Dobre Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Buna seara, am reusit sa testez aparatul de sudura mig mag si mma 180 MI. Sunt extrem de incantat de el. Am inceput sa imi confectionez pentru el un suport portabil pe roti..dar nu l-am terminat. Am sudat in prima faza mma si apoi mag cu sarma flux de 0.9mm. A mers ok darmai am mult pana ma acomodez cu el. Am sudat pentru prima data mag. Intentionez sa cumpar si butelie co2..sa pot suda cu sarma fara flux. Am pus minusul la torta si asa am sa il las pana trec pe co2. Multumesc comunitatii de sudori profesionisti si neprofesionisti de aici din forum care m-au ajutat cu sfaturi si recomandari. Revin cu poze cand termin lucrarea. Link spre comentariu
Vasile Dobre Postat Februarie 22, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2019 Salutare tuturor, odiseea continua :), mi-am achizitionat butelie CO2 de 20 KG (am luat-o incarcata deja), am luat reductor presiune, sarma fara flux si abia astept sa testez...aparatul in versiunea sudura cu gaz CO2..nu sunt sudor, sunt electronist, actualmente corporatist..dar fascinat de sudura :). (aparatul achizitionat este Proweld miga mag mma 180 MI). Am achizitionat recent si o plasma cut 40A...m-am dat cu ea si sunt destul de multumit, la modul ca am taiat un cornier cu grosimea de 8mm fara probleme. Am avut o discutie cu cei ce incarca gaze L**** si au spus, citez: "Cutuma in industria gazelor este ca CO2 se masoara si se factureaza in kg. Buteliile de 20 de litri de obicei se incarca cu 15 kg de CO2. Presiunea la CO2 variaza in functie de temeperatura foarte mult. Incarcarea se face pe la 50 de bari . Orice firma poate solicita incarcarea buteliilor proprietate . In cazul in care folositi Co2 in scop alimentar va recomad sa solicitatii incarcarea cu CO 2 alimentar – BIOGON C . " Am vazut ca este nebunie cu incarcarea...norocul meu este ca am cunoscuti cu firme si o sa le cer favoarea sa ma ajute cu incarcarea... Oare asa sa fie sa aiba doar 50 bari? Maine pun reductorul pe ea sa vedem cati bari imi masoara... Daca are doar 50 de bari, pot suda doar vreo 45 minute cu o butelie plina...groso modo..ce spuneti. mai jos este poza buteliei achizitionate (am luat din OLX cu 450 butelia+35 lei gazul din ea). Este produsctie 2017. cu iscir valabil evident. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum