Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calitate CD-R

core

Postări Recomandate

Am aflat recent o cale de a identifica calitatea unui CD-R, chiar si inainte de a scrie ceva pe el.

Din pacate, tool-ul care citeste aceste informatii, functioneaza doar cu o unitate de scriere de la un anumit producator: Plextor.

Tool-ul se numeste PlexUtilities, si are o sectiune de "Show Disk Basic Information", care afiseaza urmatoarele informatii:

Auchan-Green.pngMaxwell.pngVerbatim.png

Acel "A+" reprezinta calitatea CD-R, si din pacate, anumite unitati, refuza sa lucreze cu cd-uri, cd-r, care au calitate inferioara, A-, B+, B-, C-, etc.

Sper ca aceste informatii sa ajute si alte persoane nedumerite de faptul ca anumite blank-uri merg ok pe anumite unitati, pe cand altele nu merg deloc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• core

2

• maxente

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din ce am inteles eu, cele mai bune discuri ar fi TDK urmat de Philips, restu fiind varza, ca si calitate. Poate prinzi sa testezi asemenea discuri vreodata.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Scopul meu a fost sa gasesc blank-uri ieftine si bune. Dupa ce am curteierat orasul si am cules mostre din diverse magazine, am reusit sa gasesc doua blank-uri cu calificativ A+, care s-au verificat la acel cd player cu probleme. Am gasit la 1.29 lei bucata cu plic.

Din pacate numele scris pe el nu garanteaza si calitatea. Am gasit, printre cd-uri mai vechi scrise, o anumita firma care avea o calitate extra, si cele luate recent a fost de toata jena. Am dat si de cazuri cand nume diferit, scris pe el, duceau de fapt la acelasi producator si calitate de blank.

Unitatea de scriere Plextor, nu a dar gres la nici un blank, pe ca care i l-am dat, si a fost greu sa-mi dau seama daca calitatea blank-ului poate contribui la refuzul de a citi de pe el.

TDK si Philips, nu au fost in lista mea de test.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări