Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prelungire ghidaj liniar

worker

Postări Recomandate

Revin. 

Dezamăgire totala. 

Ghidajul este inutilizabil din punctul meu de vedere. 

Este foarte stramb la aproximativ 20 cm fata de un capăt. 

Ce recomandați? 

Oare pot sa îmi recuperez banii de la chinezi? 

Ca TVA-ul și cheltuielile postale sigur nu le pot recupera. 

Link spre comentariu

Sa iti recuperezi banii o sa te coste mai mult de cat recuperezi. Trebuie sa ii trimiti pachetul inapoi chinezului cu confirmare de primire (tracking number), ceea ce nu este ieftin deloc.

E stramb pe "dreapta-stanga" sau "sus-jos" ? Daca e "sus-jos" se trage singur in suruburi cand il montezi, nu are nimic.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Deci nu are nimic, foloseste-l si gata. Nu il indrepti, ele se trag singure si se "muleaza" pe pozitia unde le montezi si le tin suruburile pe pozitie. Doar nu o sa ti ghidajul cu patine in aer, monteaza-l pe pozitia lui, nu iti bate capul sa il indrepti pe altceva.

Daca chiar vrei sa fie drept inainte sa fie montat ai nevoie de o presa, o suprafata plana (masa de granit speciala) si multa migala. Eu chiar daca am sculele astea deja, nu mi-as bate capul daca nu este exagerat de deformat.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
On 3/2/2019 at 2:21 PM, dany_cta said:

Dupa asta le-am si strans in menghina cat sa fie putin tensionate sa dispara orice joc si merg perfect. 

Pe ce fel de masina folosesti patinele facute asa cum descrii mai sus ? Router ? 

Link spre comentariu
19 hours ago, mihail felix dumitrescu said:

Pe ce fel de masina folosesti patinele facute asa cum descrii mai sus ? Router ? 

Laser cu CO2, nimic cu sarcina mare.

Link spre comentariu
La 02.03.2019 la 10:48, worker a spus:

În aceasta dimineața mi-a sosit șina și patina de 800mm. 

Dezamăgire totala. 

După ce am plătit TVA plus o taxa de 20 lei am constatat ca patina nu are toate bilele. 

In Timisoara, pe strada Cetatii este un magazin mare care, comercializeaza pe linga rulmenti de toate tipurile si bile de toate dimensiunile. Daca ai drum prin Timisoara, poti ''poposi'' pe acolo,cumparindu-ti bilele care te intereseaza.Nu te mai complica cu spargerea rulmentilor!

Link spre comentariu

Si reprezentantele SKF vand bile la "bucata", de fapt e mai mult la punguta de 50/100 buc daca imi amintesc bine, am cumparat de cateva ori si nu sunt scumpe deloc. Problema e ca sunt dimensiunile standard, gen 3.175mm, nu gasesti 3.18 sau 3.182. Ori astfel de dimensiuni sunt utile ca sa scapam de jocul din ghidaje/suruburi cu bile. Eu am gasit doar in US dimensiuni "oversized" in diferiti pasi.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
53 minutes ago, dany_cta said:

Si reprezentantele SKF vand bile la "bucata", de fapt e mai mult la punguta de 50/100 buc daca imi amintesc bine, am cumparat de cateva ori si nu sunt scumpe deloc. Problema e ca sunt dimensiunile standard, gen 3.175mm, nu gasesti 3.18 sau 3.182. Ori astfel de dimensiuni sunt utile ca sa scapam de jocul din ghidaje/suruburi cu bile. Eu am gasit doar in US dimensiuni "oversized" in diferiti pasi.

Nu stiu daca chiar este nevoie de acel tip de precizie pentru un laser care taie plastice si lemne......s-ar putea ca sub-platurile ghidajelor sa aiba abateri mai mari de 7-8 sutimi......din cate stiu, 2 zecimi sunt suficiente...

Link spre comentariu

Vorbim de mai multe utilaje diferite aici, patinele le-am folosit la laser, bilele "oversized" le-am folosit la suruburi cu bile pentru o freza (nu router) cnc, acolo unde nu a fost posibil sa montez piulita dubla, pentru eliminarea backlash-ului. Daca tot am avut bilele am montat si pe axele cu piulite duble.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
20 hours ago, dany_cta said:

Vorbim de mai multe utilaje diferite aici, patinele le-am folosit la laser, bilele "oversized" le-am folosit la suruburi cu bile pentru o freza (nu router) cnc, acolo unde nu a fost posibil sa montez piulita dubla, pentru eliminarea backlash-ului. Daca tot am avut bilele am montat si pe axele cu piulite duble.

Exista teorii pro si contra bilelor oversized: pro: eliminarea jocului mareste rigiditatea; contra: daca ai suruburi roluite si nu calite si rectificate, (diferenta de la 100 Euro-roluit clasa C5,  la 900 euro / 1 m liniar, rectificat , clasa C1), imperfectiunile din sistem (diverse jocuri , de exemplu bilele din surub)+ abateri de paralelism/perpendicularitate, fac ca piesa cea mai slaba sa ''ia suturile in fund''. Mai precis, daca pui bile oversized la patine dar nu pui si la surub, surubul devine veriga slaba si se vor toci caile de rulare mai repede. Motivul este simplu: vibratiile se duc acolo unde gasesc ''loc''.  Daca suruburile au canale ogivale, atunci ala este preload datorat ingustarii canalului ''la varful sau'', dar ramane spatiu pentru dilatarea bilei de la frecare, atunci cand frecarea este cosiderabila. Mie canalelel ogivale mi se par solutia corecta. Stiu ca se practica bilele oversized, inclusiv cei de la Hiwin Germania practica acest lucru, insa eu am indoielile mele. Dar poate gresesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări