blazeu Postat Decembrie 27, 2018 Partajează Postat Decembrie 27, 2018 Am cumparat acu' vreo jumatate de an un Tv Samsung 4K (deh, era ,,oferta" si....n-am rezistat!)(nu pot da acum codul aparatului). Functionarea e OK (nu l-am folosit decat cateva ore, de la achizitie), insa am o nelamurire: comanda <Channel up> si <channel down> nu incrementeaza, respectiv decrementeaza numarul programului (de ex. de pe 47 pe 48 pentru up, respectiv de pe 47 pe 46 la down), ci comuta in salturi (aparatul e la resedinta de vara si intre timp ma gandesc ca sare la programele cerute anterior, dar trebuie sa verific daca se intampla asta?). Sau e vorba de o setare <altfel> care il face sa se comporte asa, dar unde e acea setare? Poate e cineva mai bine informat (daca e neaparat necesar, in week-end ajung la aparat si ii iau si codul de identificare, insa cred ca Samsungul foloseste aceeasi pereche de circuite si acelasi protocol de telecomanda la majoritatea (poate chiar toate) modelele.... Multumiri anticipate pentru intelegere si rabdare.... Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 27, 2018 Partajează Postat Decembrie 27, 2018 am intalnit asemenea cazuri cand,1-telecomanda nu era originala 2-televizorul nu avea toate programele memorate sau erau memorate cu acord fin, recomand un reset al tv-ului si o rescanare canale'(eventual un reset din menu service) daca nu da rezultate incercati un update de soft urmat de un reset,eventual cauti o telecomanda de imprumut de teste,si daca ea e buba si tv-ul e in garantie va duceti si cereti alta,sau cumparati una noua, daca dv va referi de ch up dw din butoanele tv-ului atunci nu are rost,toate sant critice Link spre comentariu
sorinpavel Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Cand dati cautare automata la"operatori" selectati "alti operatori" (nu digi sau upc). Succes Link spre comentariu
blazeu Postat Decembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Multumesc pentru sugestii! Deoarece manevra propusă de Dl Pavel era mai simpla, am aplicat-o intai; telecomanda functioneaza acum corect, în sensul că incrementează cu câte o unitate numărul programului; însă.... La comanda de scanare (automata) ordinea programelor memorate e alta decât atunci când operatorul declarat era DIGI, si in plus, programele tv sunt amestecate cu cele de radio.... Legat de cele scrise de Dl Iuliantv, 1) telecomanda e sigur originală, si 2) in afara de faptul că manevra de reset nu imi e clar cum se efectuează, aparatul nu a fost umblat in sensul de a fi modificate setări la nivele expert (scos din cutie si executat minimul de manevre de punere în funcțiune, adică ales operatorul de cablu - DIGI - si executat scanare din care a rezultat exact aceeași configurație a programelor că în cealaltă locație DIGI, unde un alt tv Samsung - alt model, telecomanda cu același format si cred ca si același continut - functioneaza "normal"). Mai caut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum