Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare tranzistor

doban

Postări Recomandate

Acum 16 minute, doban a spus:

Sunt multi distribuitori autorizati care vand piese contrafacute.

Care sunt aia ?   Exista link in pagina producatorului catre distribuitorul respectiv ?  Eu stiu doar mouser, digikey, farnell si intrucatva tme.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, dan cod a spus:

Am eu ceva varianta mai veche. Am și uitat de el. Cred că nu l-am mai luat in mana de câțiva ani. Acum daca mi-am adus aminte de el va trebui sa vad unde este.

Cei de la Peak, au mai multe aparate care au aceasi forma, cu un dsplay, doua butoane si doua-trei fire, dar in functie de culoarea plasticului, fac altceva, cum ar fi: LCR45, ESR70, ZEN50, DCA55, SCR100.

Dar DCA75 PRO, are un software pentru PC, care face "curve tracing".

Link spre comentariu

Tranzistorii nemarcati sint defecti sau  nu se incadreaza in parametrii prescrisi.

Inainte de '89 primeam pungi intregi cu tranzitori ''defecti'' de la Combinatul de materiale neferoase din Baia Mare. Gaseam multi tranzistori perfecti functionali. Cel care mi-i trimitea, imi spunea ca daca dintr-un lot de tranzistori, 5% erau defecti, intreg lotul era dat la topire. Va mai amintiti de montajele  care se gaseau prin librarii ? Si acolo erau tranzistori cu Ge sau Si, nemarcati sau marcati mai ciudat,care erau perfect functionali. Atunci am recuperat foarte multi tranzistori BF pe care-i foloseam in selectoarele de canale si nu numai, la TV-uri.

Link spre comentariu

Intr-adevar, la tranzistoare sunt mai multe tensiuni maxime. Cea mai mare este Ucb la rece si cea mai mica este Uce cu baza in aer si la cald. Pentru o sortare rapida, se aplica o tensiune mare printr-o rezistenta mare (300 V si 1 M) intre colector si emitor si se masoara tensiunea Uce cu baza in aer si la temperatura camerei.

Link spre comentariu
La ‎31‎.‎12‎.‎2018 la 5:52, q_acdc a spus:

octopus curve tester

In film se foloseste direct tensiunea din traf, pentru variatia tensiunii, in alte versiuni apare cu limitare la 1V prin divizor rezistiv. Cand este limitat la 1V nu mai prinde valoarea de zenner, desi autorii arata si grafice pentru zennere. Se poate cu 1V?

La mine in teste, osciloscopul imi arata deschiderea diodei cu tensiune negativa pe rezistor, si pe XY imi arata in jos curba, in loc sa arate in sus, cum apar la altii. Stie cineva de ce?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări