Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre VEGANI ?


Postări Recomandate

On 12/25/2018 at 3:13 PM, Giuseppe Bagarella said:

Credeti ca exista o secta mai periculoasa si mai distrusa mintal decat veganii ?

Ba, voi stiati ma ca viata animalelor conteaza mai mult decat cea a oamenilor ? Pfff, eu acum am aflat !

Voi ce ati bagat in voi de craciun, sarmale cu carne de animal mort ??????????!!!!

 

Se poate baga in organism sarmale cu carne de animal viu ??????????!!!!

Link spre comentariu

Domnilor, gustul branzei de vaca depinde in primul rand de gustul laptelui de vaca. Cine a trait mult stie ca gustul traditional al laptelui era cu totul altul. In prezent este obligatoriu ca laptele muls sa fie imediat racit, pentru ca bacteriile (bacili lactici) ce le contine sa nu se inmulteasca. In trecut laptele era muls manual si tinut in galeti la poarta pana venea cisterna de la fabrica sa-l ia. Nici cisterna nu avea racire. Laptele era turnat in cisterna printr-o palnie mare acoperita cu un tifon in care se aduna un strat gros de muste. Dura si jumatate de zi de la mulgere pana la prelucrarea industriala a laptelui. Miliardele de bacterii lucrau asupra compozitiei si a gustului laptelui si a produselor din lapte. Produsele erau, totusi, sanatoase si usor digerabile.

 Exista inca multi producatori "folclorici", in afara filierei comerciale, de la care nostalgicii pot sa procure lactate "ca la bunica".

Link spre comentariu

Cheagul din stomacul mieilor este lapte inchegat. In stomac exista enzime digestive care incheaga laptele supt de miel. 

Deci: ciobanul lasa mielul sa suga pana-i plin bine, apoi urmeaza siesta, ca sa inchege enzimele laptele, cred ca juma' de ora si in cele din urma sacrificarea mielului. Din stomac se ia bucatica de cheag.

Laptele de vaca se incheaga si cu calciu lactic. In acest fel poti sa prepari branza in 10 minute.

Mai poate fi inchegat cu smantana maturata. Asta inseamna ca trebuie sa ai smantana stransa de pe laptele lasat la prins. Laptele caldut se amesteca co o lingura cu smantana, pauza de fermentat cam o ora  apoi se incalzeste usor si se amesteca continuu , ca la urdit. Cand incepe sa se limpezeasca zarul in care plutesc fulgii de branza trebuie luat de pe foc. Nu continuati ca sigur se "afuma" oricat de energic amestecati.

Link spre comentariu

Domnilor .....cheagul era o marfa,  prepararea ei era o arta ce de multe ori era tinut secret....si de multe ori nici ciobani nu stiau sa-l faca...ce scrie mai sus D-l Ovidanie e adevarat dar miei au fost doar primavara.. Bunici mei au stiut sa-l prepare desi nu aveau nici o tangenta cu oeritul in afara faptului ca aveau si ei un numar de oi stabilit prin intelegere in comunitatea unde traiau, adica un exemplu fiecare familie avea dreptul sa tina numai 20 de oi nu mai multe   sau poate mai multe nu stiu numarul exact si nu 200 sau 500 ....aceste oi erau paziti de ciobani tocmiti si erau tinuti in pasunea comunala destinata oilor..vacile si turma de porci in alta parte...La 1 octombrie  toata lumea isi tinea oile acasa in adaposturi amenajate si le hranea din finul si tulei de porumb pregatit din timp....Nu TRANSHUMANTA care era HOTIE SI JAF adica ciobanasul de prin Sibiu toata vara cinta din fluier si il durea in baston de ce vor minca oile ...si unde vor statea oile la iarna  .... Coborau din munte  iarna prin Banat zona cu clima mai blinda si unde pamintul era insamintat cu griu de toamna si faceau prapad...deseori intrind in conflict singeros cu localnicii...Vezi istoricul familiei BECALI...Dar sa trecem la povestea cu cheagul....Bunici mei stiau sa-l faca pregateau stomacul mielului prin razuire, il tratau cu ceapa si nu mai stiu cu ce alte substante posibil naturale,  citeva zile era tinut in zar apoi cu un tub confectionat din lemn de soc il umflau ca sa fie mare ca o minge de fotbal ...in final era umplut cu lapte dar nu stiu daca de oaie  sau vaca lasat sa se scurga ca brinza apoi era uscat si a rezultat un cheag cu aspectul de faina alba.. utilizabil tot anul .. Era vindut ciobanilor ce nu erau din localitate sau dat la schimb toamna pentru pentru berbecuti.. Pacat ca nu am invatat de la ei metoda exacta ...si asa vedeti dispar stiinte ce erau folosite de generati care probabil erau si mai sanatoase decit chimicalele de azi...pentru ca azi se incheaga cu vitamina C  si cu nu se stie ce chimicale  si ne miram de ce nu mai suportam glutenul, lactoza si alte elemente naturale existente in alimente naturale...Mai stiau sa faca un fel de cascaval ce avea forma unei piini de vreo 5-6 kg coapta pe vatra ...tare ca sapunul  ... nu se prea putea taia cu cutitul...se razuia pe razatoare apoi nu stiu cum era tratat pe aburi sau oparit si era ca brinza proaspata...pacat  s-a pierdut si aceasta reteta..

Link spre comentariu

 Un om care sa traiasca numai cu legume si  fructe exista, se cheama vegetarian, dar un un om care sa se hraneasca numai cu carne e de neconceput...ar trebui meditat la asta!

 Legat de pericolul declansarii unei anemii pernicioase(megaloblastice), nu din cauza alimentatiei vegetariene se declanseaza asta, degeaba introduci cu polonicul cianocobalamina (vitamina B12) provenita din ficat de vita, somon, etc, daca celulele parietale din zona fundica a stomacului nu mai produc factor intrinsec, glicoproteina care fixeaza si transporta B12 in zona ileala, unde apare eritropoetinoza...poti avea valoarea hemoglobinei perfecta (14-15mg/dl) chiar daca esti vegetarian, e suficient putin polen, drojdie de bere, bors sau alte produse de fermentatie, inclusiv lapte/branza de capra, si totul e ok.

 Vaca in principiu e bacteriofaga, nu doar ierbivora, fara bacteriile de pe firele de iarba din care vaca extrage B12 se duce pe copca, s-a experimentat in urma cu ceva decenii hranirea unei vaci cu iarba pura microbiologic, spalata, iar in cca. 2 saptamani vaca s-a transformat in xilofon, i se zareau coastele de slaba ce era, desi manca chiar mai multa iarba decat inainte.

 

Link spre comentariu
Vizitator Paul66
Acum 42 minute, Giuseppe Bagarella a spus:

Am vazut tot felul de ciudati pe net. Sint si din aia care mananca numai carne "dieta carnivora" si chiar si nebuni care mananca doar fructe "frutarieni" !

Da' ce atata grija pe seama lor?  Faca ce vor in cadru restrans.

Restul, faca ce vrea muschii lor, mancare si f... dupa posibilitati si aptitudini.  Erau niste vegani care strigau in gura mare prin oras, CARNEEE, CRIMAAA si se invarteau pe loc. 

Norocul lor ca erau jandarmii acolo ca-i pastea o mama de bataie de la niste spectatori de se cereau singuri la raionul cu mezeluri.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări