Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre VEGANI ?

Postări Recomandate

59 minutes ago, VAX said:

Credeti ca civilizatiile extraterestre ar binevoi sa intre in contact cu oamenii, niste fiinte care inca se comporta primitiv si sunt periculoase ?

De ce nu, vine craciunul si la ei, poate li s-a terminat carnea de sarmale, de ce sa nu caute in alte locuri ?

Parca daca noi am gasi alta planeta, ne-am duce sa ii ajutam pe locuitori si sa fim sigur ca au tot ce au nevoie ? Nu i-am si degusta sa vedem cum sunt, si apoi am vedea cum putem sa ii folosim in folosul nostru ? Cam asa s-a intamplat in toata istoria noastra ...

Link spre comentariu

Omul a devenitTyrannozaurus Rex al actualelor vremuri, casapeste tot ce este viu si in final isi va casapi si semenii. Este posibil ca niste mutanti, mult peste medie ca inteligenta, evident ca mai inteligenti decat "elita" (bogatanimea care controleaza armele cele mai puternice), sa descopere o arma biologica, eventual selectiva, (un fel de pesta porcina africana), cu care sa faca putina curatenie.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Spitfire a spus:

Total gresit, omul NU era la origine omnivor, fiindca nu cunostea focul, si era absolut imposibil sa consume carnea cruda!!! Dentitia umana e pur fructivora, singurul mamifer care poate musca dintr-un mar in afara de om e delfinul. Maimutele nu pot musca mere, pot doar sa le roada. iar "meleoanele" de ani de evolutie nu vad ce treaba au cu specia umana, si mai ales cu dentitia acesteia.

Te contrazici de unul singur!

Muscatura e specifica animalelor de prada. Asa vaneaza ele, isi folosesc caninii. 

Animalele erbivore au incisivii dezvoltati pentru ca se hranesc alfel, nu au nevoie de muscatura. Uitat-te la o pisica cand mananca iarba si ai sa intelegi. 

Omul are canini tocmai pt ca ii foloseste.

Acum 2 ore, dany_cta a spus:

De ce nu, vine craciunul si la ei, poate li s-a terminat carnea de sarmale, de ce sa nu caute in alte locuri ?

Parca daca noi am gasi alta planeta, ne-am duce sa ii ajutam pe locuitori si sa fim sigur ca au tot ce au nevoie ? Nu i-am si degusta sa vedem cum sunt, si apoi am vedea cum putem sa ii folosim in folosul nostru ? Cam asa s-a intamplat in toata istoria noastra ...

Cei care manaca numai plante vor fi delicatese, fara toxine, fara colesterol:rade:

Editat de daniels
Link spre comentariu
2 hours ago, dany_cta said:

"Corectitudinea politică este o doctrină cultivată de o minoritate delirantă , ilogică , promovată de mass-media oficială , care susţine că este posibil să apuci bucata de căcat de partea ei curată ! “ .

Definitia asta este corecta. Cel mai mult ma enerveaza discriminarea pozitiva, care impune ca prostul sa fie pus deasupra celui destept si muncitor, ca sa se corecteze niste abuzuri din trecut.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, VAX a spus:

Omul a devenitTyrannozaurus Rex al actualelor vremuri, casapeste tot ce este viu si in final isi va casapi si semenii. Este posibil ca niste mutanti, mult peste medie ca inteligenta, evident ca mai inteligenti decat "elita" (bogatanimea care controleaza armele cele mai puternice), sa descopere o arma biologica, eventual selectiva, (un fel de pesta porcina africana), cu care sa faca putina curatenie.

La cat de violenti suntem ,o singura bomba atomica cat de mica ar fi (evident ca punct final a unui razboi scurt) si gata extinctia caci vor urma toate dupa, peste europa si niste gaze toxice aruncate si ar fi gata viata!:secret

Link spre comentariu

Mai oameni buni, daca ar fi posibil sa mananci fara carne si sa nu aiba nici un impact negativ asupra sanatatii, eu as fi primul care ar renunta la carne. Aproape ca imi vine sa plang de cate ori taie ai mei cate o gaina sa o mancam. Dar nu am incotro... Instinctul natural de supravietuire al oricarei fiinte este sa puna viata sa pe primul loc. Si asta fac eu. Din tot ce am citit se pare ca sint substante importante care se gasesc numai in carne, cum ar fi si vitamina B12, K2... Nustiu, poate sa fie gresit, dar eu in momentul asta nu sint sigur ca scoaterea completa a carnii din dieta e o treaba buna. Si plus ca asta e o chestie naturala, nu e doar o aberatie a omului, si animalele mananca carne... deci asa a fost lasat de natura. Eu tot ce pot sa fac este sa nu bag in mine ceafa de porc si carnati in fiecare zi pana crap si sa limitez carnea la strictul necesar. Facand asta poate ca am contribuit si eu la salvarea macar a unui animal... Dar nu frate, veganii nu sint multumitii ei vor fara carne 100% ca altfel esti un nimic in ochii lor. Si nu doar carne, dar nici oua sau lapte nu ai voie, desi nu moare nimeni daca mananci oua. Ce, credeati ca dementa se opreste aici ? Nu. Nici mierea nu e permisa pentru ca se exploateaza albinele. Si desi avocado si migdalele sint plante, ghici ce, nu ai voie nici din astea pentru ca se polenizeaza tot cu albine. Stati un pic ca n-am terminat. Bancnotele pe care le folosim cu totii zi de zi cica au in ele o substanta derivata din grasime animala iar veganii sint ingroziti de cand au aflat, pentru ca trebuie sa renunte si la bani.

Aaaa, si chestia aia cu omu care e carnivor pentru ca are canini, va rog n-o mai bagati, ca e penibila. Omu nu are nici un canin. Deschide gura si uita-te in oglinda si ai sa vezi ca toti dintii sint egali. Daca ai avea canini ai arata ca un vampir. Voi ati vazut cat de lungi sint caninii la caine ? Aia sint canini, nu ce avem noi !

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu
1 minute ago, maresaldeflota said:

\

• Totu tine da fermentare!

Va apropiati de ce spuneam eu, ca prin cultivarea unor bacterii pe medii putin costisitoare, se pot obtine tot felul de substante utile. Si tuica, berea, branza, etc se obtin prin fermentare.

Daca se vor finanta studiile in acest domeniu, cu siguranta se vor obtine alimente de calitate si mai ieftine, fara sa omori animale.

Link spre comentariu
28 minutes ago, maresaldeflota said:
  • Pa bune1? :92
  •  :evil3:Vegan esti da degeba !
  • Totu tine da fermentare!

Ce faci, imi dai articole de pe net din care ai citit doar titlul ?

Uite ce zice in primul articol:

"... but not all strains, can produce certain B vitamins, including vitamin B-12 ..."

"... Not all foods that have traditionally been made through fermentation will contain the beneficial bacteria that produce vitamin B-12 ..."

M-am uitat in baza de date la kimchi (care nu are nici o legatura cu varza murata pe care o pune tzaranul Ion la butoi) si are 0,03 ug de B12 la 100 de grame. Iar omului ii trebuie 2.4 g pe zi ! Cam cata varza murata crezi ca trebuie sa mananci ca sa iti iei doza zilnica de B12 ? Iti zic eu, 8 kg ! :d

Ia uite ce zice si in al doilea articol: " However, much of the form of B-12 found in fermented foods is not the kind your body can use. " :rade:

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu

As vrea sa vad și eu un "vegan" care trăiește 1 luna mancind numai varza murata și band numai apa simpla. Oricita varza murata considera el, 1kg 10kg, 50kg pe zi dar sa fie numai varza murata. 

In alta ordine de idei, am o cunoștință pe care o apucase veganismul acum citiva ani. Toate bune și frumoase pina aici dar il forțasera și pe copil (2-3 anișori) sa tina acel regim. Cind copilașul ajunsese sa fie subnutrit și subdezvoltat aratand ca un copil cu vreo 3-4 ani mai mic au renunțat (nu mai știu dacă își bagasera și autoritățile codita dar) într-un final au renunțat. Nu mai știu cit de bine si-a revenit copilașul, pt ca nu prea țin legătură cu ei, dar bine ca au renunțat. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 13 minute, sesebe a spus:

Toate bune și frumoase pina aici dar il forțasera și pe copil (2-3 anișori) sa tina acel regim. Cind copilașul ajunsese sa fie subnutrit și subdezvoltat aratind ca un copil cu vreo 3-4 ani mai mic au renunțat

Nu reusesc sa-mi imaginez, dar nici nu contrazic...:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 27 minute, Giuseppe Bagarella a spus:

Ce faci, imi dai articole de pe net din care ai citit doar titlul ?

Uite ce zice in primul articol:

"... but not all strains, can produce certain B vitamins, including vitamin B-12 ..."

"... Not all foods that have traditionally been made through fermentation will contain the beneficial bacteria that produce vitamin B-12 ..."

M-am uitat in baza de date la kimchi (care nu are nici o legatura cu varza murata pe care o pune tzaranul Ion la butoi) si are 0,03 ug de B12 la 100 de grame. Iar omului ii trebuie 2.4 g pe zi ! Cam cata varza murata crezi ca trebuie sa mananci ca sa iti iei doza zilnica de B12 ? Iti zic eu, 8 kg ! :d

Ia uite ce zice si in al doilea articol: " However, much of the form of B-12 found in fermented foods is not the kind your body can use. " :rade:

Parerea mea personala,oua de prepelita ,si nici nu omori nimic viu e doar in stadiu de ...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări