Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre VEGANI ?

Postări Recomandate

Acum 17 minute, maxente a spus:

Ba sa stii ca nu !

Cand am facut eu religia prin liceu, ne spunea nenea popa ca animalele nu au suflet. Singurul care are suflet e omul. Asa ca, conform religiei (ortodoxe, probabil) cica animalele nu au suflet ca altfel nu le mai tăiem sa le mancam, daca aveau. Acum daca cunoaste cineva un indoctrinat in ale religiei, poate ne lamureste mai bine.

De fapt , e o greseala de traducere din greaca si rusa unde sunt mutl mai definite notiunile astea,cu ce sunt compuse vietuiroare din natura fie ele animale sau buruieni ,astfel corect at fi (desi in romana nu apare astfel) om= corp-trup ,suflet si spirit sau duh  ,corpul se stie ce este (sau nu destul) spritul sau duhul asemanarea omului cu Dumnezeu despre care s-a spus in Facere si suflet sau suflarea de viata fara de care nu putea sa fie viu sa traiasca... La animale si plante trup si suflet ca altfel ar fi doar niste jucarioare !In romana apare la om doar suflet si trup ,sufletul fiind chiar spiritul!

Pentru cine vrea sa se mai cultive putin!:rzbdaca nu e prea mult!

https://ru.scribd.com/doc/184851840/81377941-sfantul-luca-al-crimeii-duh-suflet-trup-puterea-inimii

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
4 minutes ago, maxente said:

Ba sa stii ca nu !

Cand am facut eu religia prin liceu, ne spunea nenea popa ca animalele nu au suflet. Singurul care are suflet e omul. Asa ca, conform religiei (ortodoxe, probabil) cica animalele nu au suflet ca altfel nu le mai tăiem sa le mancam, daca aveau. Acum daca cunoaste cineva un indoctrinat in ale religiei, poate ne lamureste mai bine.

Majoritatea oamenilor au creierul mai primitiv ca al animalelor. Iar cei mai multi popi sunt niste smecheri. Daca ar crede cu adevarat in Dumnezeu, ar avea alt comportament. Nu le-a placut munca (e grele !) si s-au gandit ca pentru ei un loc de munca bun ar fi asta, la prosteala babelor si naivilor.

Link spre comentariu
Vizitator Paul66

I-am tradus unui englez majoritatea '' zicerilor'' de pe la noi. Evident ca i-au parut ciudate traduse intocmai si fara detaliile explicative.  Haioasa a fost aia cu ''te'n gatu'ma-ti'' , dar i-a gasit corespondentul in limba lui, chiar daca nu-i prea uzuala. 

Asta cu puii mei se poate traduce corect, puii insemnand de fapt pu---a.   Alea nemtesti sunt tari.

Link spre comentariu
1 hour ago, Giuseppe Bagarella said:

Eu nu inteleg ce treaba au traducerile cu veganii....

Postari sub influenta gandului negandit. 

In loc de branza, la acel burger, poti incerca o ciuperca perpelita in tigaie. Una mare, carnoasa. Ca basul haudiofil.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, VAX a spus:

Majoritatea oamenilor au creierul mai primitiv ca al animalelor

Da aceia sunt vegetrienii

Lumea ar arata subru:

- vor dispare animalele domestice, cine sa le mai creasca si in ce scop? odata cu ele dispare o za din lantul trofic

-terenul pe care acum cresc furaje, va fi cosit de vegetarieni si incendiat. La fel si cu resturile furajere de la cereale si alte plante de cultura

- va dispare ingrasamintea organica, probabil ca vegetarienii isi vor procesa rahatul

-produsele apicole vor dispare di cosmetica si vegetariecele vor arata ca naiba = se va reduce natalitatea. Va fi afectata si industria medicamentelor

-vulpea nu va mai veni la gainii, iar lupii nu vor mai veni la stana

- etc, etc

Editat de daniels
Link spre comentariu

Până să mâncăm bacterii mai e mult.....

Ei, na! Le mincam de mult, pe piine, in spitale!

Doar când suprapopularea planetei va ajunge la un nivel critic și resursele alimentare vor fi insuficiente,

Resursele alimentare  vor fi suficiente daca ...se munceste. Peste tot in lume, zace necultivat, o gramada de pamint. Da, stiu, munca in agricultura e grea, mai bine mincam puricii care ne napadrsc! Ne-am invatat ca, prin resurse alimentare, sa intelegem doar supermarketul si halele unde se cultiva si cresc, industrial, plante si animale!

Validae, vad la TV, reportaje cu "saraci si napastuiti", linga o casa care sta sa se huluie peste ei. Alaturi, teren cit cuprinde, plin de buruieni! Dac astia ar munci nitel, ar creste citeva gaini, un porc si ar cultiva paminul din juril casei, alta ar fi situatia lor. Din pacate, lenea e mai simplu de ...cultivat! A,m un petic de gradina, linga casa. Nu cumpar castraveti, rosii, ardei, ceapa, salata, am muraturi si bulion, dulceata de visine, mere si gutui, oua proaspete si carne. Da, dar citeodata ma mai doare si spatele. Nu, nu de la lene....

Majoritatea oamenilor au creierul mai primitiv ca al animalelor.

Cred ca faci o grava confuzie, nu creirul, ci mintea!

Link spre comentariu
On 1/1/2019 at 5:47 PM, maxente said:

Un indoctrinat al religiei iti va da un raspuns corect din punct de vedere religios. Dar depinde si despre care religie vorbim caci in Hinduism sufletul exista in toate fiintele vii.

Numai animalele se sacrifica ? Iarasi, despre ce religie vorbim ?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări