Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre VEGANI ?


Postări Recomandate

Is multe chestii ciudate cand e vorba de mancare.

IN Viena, iau un sushi la un restaurant japonez mai cu staif in zona centrala (nu le stiu pe toate, evident, dar parea mai cu motz fata de ce era in jur).

Gust cam la fel cal a noi, doar ca sushi avea mai mult peste si mai putin orez.

 

In final nota de plata a fost doar un pic mai mare ca la Tokyo in Cluj. WTF?

 

Cam sa e si la vegane, de fiecare data de am vreo escala in Dubai ma duc la mall (cel cu turnu) si manc la restaurantul libanez de la parter, cer platou de aperitive pt 2 persoane.

Vinete, humus si alte salate, dar facute cu masline proaspete cu gust si alte minunatii. Iti lasa gura apa fara pic de carne.

Pai sa manc numai dinastea, as renunta fara probleme la carne

Pret e cam ~80-90lei platoul din care manc lejer eu si nevasta.

DAca e sa iau asa ceva in Cluj, tot atata platesc si inca nu am gasit chiar asa bun.

E drept nici n-am incercat, am ramas dezamagit de cateva ori.

 

Pana la urma si de e sa iau ceva simplu gen mici cu cartofi prajiti, tot cei care ii fac acasa sunt mai buni, chiar daca ingredientele tot din magazin le iau.

 

Bucatar cu ochi oblici, localul mi se parea mai ok ca locatie ca cel din Cluj.

Asadar nu inseamna ca daca platesti mult e neaparat bun. In final ne vom alinia cu vestul la preturi.

Lumea de aici pleaca dincolo sa lucre, raman putini, aia cer mult si in rest e pleava, lenesa dar cu pretentii.

Iar noi platim, ca doar n-om muri de foame.

 

Cu transpiratia asa e, in general daca esti curat nu mirosi, dar sunt probleme/deviatii de metabolism care te pot face sa mirosi. DAr nu e vina carnii aici, tine de organism.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
20 hours ago, miticamy said:

Boieri vegani in 1937:

Pe la ora 13, în ziua de Crăciun, se strângeau musafirii: d’alde Malaxa, Asan şi Predoleanu, boierii Şerbănescu, Florescu şi Ştefănescu, generalul Petroff, avocatul Petrovicescu, ambasadorul X şi consul Y.

Întâi se servea domnilor care se aşezau la masa uriaşă de 24 de persoane, cu farfurii de porţelan de Bavaria cu două spade, albastre încrucişate, şi tacîmuri de argint sterling englezeşti, se servea alune sărate şi ţuică de Văleni. Doamnele se învârteau pe la bucătării, „îşi pudrau nasul” iar copiii deschideau cadourile aflate sub Pomul de Crăciun. Apoi doamnele, vesele şi foarte bine dispuse cu mastică de Chios – începeau să umple masa.

Ouă umplute, cu o pastă al cărui secret s-a pierdut, dar cred că era pe bază de ficat de pasăre, unele poate şi cu anşoa, decorate cu frunzuliţe de pătrunjel sau murături, roşii umplute cu brânză de vaci de la olteni, mezeluri, neapărat salam de Sibiu, ghiudem, babic, kaizer, trei-patru feluri de brânzeturi, caşcavaluri, Camembert. Totul aşezat pe platori mari de alpaca argintată! Măsline naturale marinate, nu din cele negre. Se aduceau sticlele de ţuică, neapărat de Văleni şi Piteşti.

Apoi venea marea salată de boeuf, făcută din maioneză pregătită în casă cu ouă de la Săruleşti şi cu un ulei special adus din Albania, nu, nu ulei de măsline, altceva, dar nu se mai ştie calitatea în ziua de astăzi! Cu o cruce mare, roşie, din murături roşii, gogoşari, peste maioneză strălucitoare. Pâine albă şi neagră, de pe Lizeanu.

Erau la rând, tremurând de nerăbdare, piftia de porc şi de curcan cu murături şi felii de ou în aspic.

Iarăşi doamnele se ridicau de la masă, evacuau farfuriile şi platourile folosite, ca să apară cu alte bunătăţi: icre şi peste.
Icre de Manciuria şi Beluga (negre) şi autohtonele icre de ştiucă. Cu lămâi frumos tăiate, în spirale şi la icrele negre se mai adăuga unt de Sinaia şi gălbenuş tare de ou. Pâine prăjită, de la cuptorul de pe Zece Mese. Apoi urmau şalău cu maioneză în sos alb de lămâie şi somn la grătar. Se servea un vin alb sec, Fetească.

Se mai făcea o pauză, bărbaţii jucau table sau stos, iar doamnele îşi scoteau pantofii înalţi ca să încalţe papuci de blană, de la Braşov.

La un moment dat gazda întreba: „Măi băieţi, dar vouă nu vă este foame?” Semn pentru aducerea celor trei sute treizeci şi trei de sarmale, cu mămăliguţă făcută cu lapte din mălai de moară de piatră şi smântână tot de la olteni. La sarmale mai apăreau pe masă şi două-trei feluri de muştar, hrean şi alte mirodenii de dres gustul, după poftă. Cine voia putea lua, înaintea sarmalelor, o ciorbică de perişoare sau o supă de pui.

 

 

Totusi, acest meniu este unul clasic pentru oamenii normali, de rand, nu pentru vegani...
Ce trebuie sa stie veganii?!

 

VEGÁN
https://dexonline.ro/definitie/vegan

 

VEGANISM
https://ro.wikipedia.org/wiki/Veganism

 

3 diete la modă: vegan, vegetarian şi Raw food
https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/3-diete-la-moda-vegan-vegetarian-si-raw-food-10548441

Editat de alcon
Link spre comentariu
32 minutes ago, Giuseppe Bagarella said:

Mai @Thunderer2018, ... toate alea sint infectate cu bacterii ucigase ?

A mea e carnivora, nu am prieteni vegani, deci nu stiu caci nu am putut gusta.

 

Intr-o nota mai serioasa: cand curcanul costa 2$ kilogramul si are in medie 20 kg unul... cam ce spune bunul simt?

 

Salatele (verzi) sunt mai tot timpul infectate - nu mananc, nu ma intereseaza. Eu mananc salata de rosii cu branza, asa cum am fost crescut.

Link spre comentariu
Vizitator Paul66

Mai, Bagarela, tu n-ai vazut ce boli ciudate au aia prin zona aia. De unde crezi ca li se trage?

De la belsugul alimentar, adica papa mult si ieftin = nivel de trai ridicat. Iti dai seama cat de invidiosi suntem pe ei?   Nici europenii nu stau prea bine. Pe unde m-am dus, haleala din belsug, dar zau daca-mi venea s-o pun in farfurie.

Legume fara gust, carnuri procesate in fel si chip cu gust de industrie. Fara o sumedenie de condimente si alte fainosaguri, mancarea gatita n-are niciun Dumnezeu. 

Am mancat odata o supa de rosii la antreu si doua zile m-am c... rosu de zici ca era facuta cu vopsea de oua.

Link spre comentariu
42 minutes ago, Paul66 said:

  Nici europenii nu stau prea bine. Pe unde m-am dus, haleala din belsug, dar zau daca-mi venea s-o pun in farfurie.

Legume fara gust, carnuri procesate in fel si chip cu gust de industrie. 

 Spania este pe locul doi la speranta de viata, dupa Japonia.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări