ghimpe-- Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 OFFTOPIC: Dudikoff iti admir felul de a realiza circuitele in aer :smt003 ONTOPIC: acei condensatori cu folie sau cum se cheama nu au toleranta 20% cumva (am si eu cativa recuperati dintr-un tv si au 20%) si nu ar putea influenta in mod negativ circuitul? Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Cred ca te referi la cei stiroflex. Nu conteaza ce toleranta au, nu influenteaza stabilitatea.Circuitul meu e facut doar de test. Cind il voi trece pe "curat" o sa ma straduiesc sa fac rost de niste condensatori SMD NP0, ca doar n-o sa pun "butelii" d-alea stiroflex ... :crazy:Am reusit sa-l stabilizez la +/- 10Hz :supz: Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 ONTOPIC: acei condensatori cu folie sau cum se cheama nu au toleranta 20% cumva (am si eu cativa recuperati dintr-un tv si au 20%) si nu ar putea influenta in mod negativ circuitul?Candensatorii stiroflex sunt sunt dintre cei mai stabili condensatori. Ce conteaza ca au toleranta 20% ? Doar ii masori cand ii plantezi in montaj si alegi valoarea care te intereseaza ( ai de unde alege, doar au 20% toleranta...). Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 OK, ok, am inteles, nu trebuie sa sariti toti in capul meu :PAm crezut ca pentru asa un dispozitiv de precizie ar fi fost imperativa folosirea unor componente mai de calitate...cu toleranta foarte mica!Dudikoff, ai terminat "jucaria" ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 Inca nu. Dar functia de baza a FLL-ului e testata si merge.M-am apucat sa fac un "schelete" de transceiver pentru acest FLL ca sa imi dau seama daca e bun asa cum e acum sau mai trebuie ceva schimbat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Ce parametrii conteaza la un tranzistor folosit intr-un VFO ? Link spre comentariu
BodoRF Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 http://www.qsl.net/va3iul/Very_Low_Phas ... se_VFO.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Ce zgomot de faza o avea un oscilator Franklin cu tuburi electronice? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Nustiu, dar eu intrebam altceva.Eu zic de parametri tranzistoarelor cu care se face VFO-ul. De ex. : frecventa, capacitate, zgomot ... cum trebuie sa fie ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Pai tocmai de astea zice foarte clar in pdf-ul lui VA3IUL. Totusi eucred ca tranzistoarele JFET au un zgomot 1/f mai mic decat la bipolari. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 In schema de mai jos e un oscilator Colpitts. As vrea sa stiu daca toate acele condensatoare intra in circuitul oscilant, si care ar fi formula dupa care se calculeaza capacitatea echivalenta. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Mersi mult pentru raspunsuri. Sinteti niste radioamatori de treaba.Cind eram mic, bunicu imi spunea ca radioamatori se ajuta intre ei, si nu-l credeam .... dar iata ca asa e ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Toate capacitatile au influenta asupra frecventei de oscilatie. Inclusiv capacitatea jonctiunilor siprin efect Miller capacitatea pe care o prezinta bufferul. Cat despre capacitatea echivalenta sperca stii legarea serie - paralel. Restul e doar analiza logica a topologiei. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Eu am realizat acest VCO si sunt multumit de cum merge. Prin comutarea bobinelor am mers pana la 60MHz; il folosesc, deocamdata, in calibrarea LC-urilor (un fel de grid-dip). Am folosit BF172 si BF256. Schema oscilator lambda:Un alt VFO pentru frecvente VHF experimentat cu bune rezultate este asta: PP PLL .pdf VCO 144.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum