Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa step-down

Postări Recomandate

Craciun fericit la toata lumea, vreau sa cumpar aceasta sursa pe care vreau sa o folosesc la un panou solar de 250w si 24v. Deci vreau sa -l alimentez din panou si sa scoata tensiunea reglata de mine la 14,3v. Nu am un controler de aceia fac acest experiment. Stiu ca voi fi indrumat sa cumpar un controler dar vreau sa stiu si parerea dvs in legatura cu aceasta idee. Oare este posibil?

https://www.okazii.ro/surs-259-de-tensiune-cobor-226-toare-reglabil-259-de-12-a-a185470502

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Validae, prezenta reglajului de curent confirma automat regimul de curent constant al regulatorului, adica exact ce trebui pentru incarcarea de acumulatori.

Intr-adevar cu un curent reglat undeva pe la 5-6A n-ar trebui sa ai probleme. 

Cel mult ar trebui ceva precautii impotriva unei supraalimentari accidentale ( habar n-am daca este posibila supratensiunea de la panouri, deci se prea poate sa bat campii ).

Pretul pare ok judecand dupa varianta de pe ebay, ar merita incercat probabil.

Link spre comentariu

Am citit cu interes tot ce sa scris despre acest subiect, deci se poate asa ca voi regla la tensiunea de 14,3v si un amperaj in jurul valorii de 4,5-5A si-l voi pune la treaba. Daca merge voi incerca sa perfectionez nitel sistemul cu o deconectare la incarcare maxima s.a.m.d. Multumesc mult de raspunsuri si va doresc "Sarbatori cu bine latoti"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări