Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compilare program pentru STM8

elman

Postări Recomandate

Ma poate ajuta cineva cu copilarea programului pt.STM8 din linkul urmator?  https://github.com/cocus/vc288-alt-fw   

Este un soft alternativ pentru voltampermetru chinezesc DSN-VC288. Softul original se corupe si nu mai indica corect curentul.

Cunostintele mele sunt zero vis-a-vis de compilarea acestui program si de aceea va cer ajutorul.

Multumesc.

Editat de elman
Link spre comentariu
1 hour ago, modoran said:

E compilat cu IAR Embedded Workbench for STM8 sau cu altceva mai usor de obtinut ?

Am folosit IAR Embedded Workbench for STM8.

Se poate downloada de aici.

Este free trial pentru 30 zile dar se poate folosi si fara limita de timp, in varianta Kickstart cu limita cod 8KB. Cum uC-ul folosit mai sus are numai 8KB flash ...

Restrictions to the Kickstart, size-limited evaluation

• A 8 Kbyte code size limitation.
  • Source code for runtime libraries is not included.
  • No support for MISRA C.
  • Limited technical support.

Editat de mars01
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am incercat sa scriu STM8S003 din voltampermetrul VC288 dar STM-ul este blocat si nu l-am putut scrie (proabil se poate debloca/sterge doar cu debug-er). Am comandat STM8 la chinezi, am scris STM8 cu ST link V2, se progremeaza, face verificare , nu da erori dar nu se aprinde nici un segment de pe afisaj. Probabil softul nu e ok.

Link spre comentariu

Chiar n-am idee de ce nu merge. Voltmetrul este DSN-VC288 cu STM8S003F3P6.  Oricum multumesc pentru ajutorul acordat.

Sa-mi fi dat chinezii niste circuite defecte!?. Am cumparat 5 buc, unul nu-l pot programa, zice ca-i protejat??? Cine l-a protejat nu stiu.

Link spre comentariu

Nu am folosit uC-urile acestea (desi am si eu cateva cumparate pt joaca) dar din cate am intalnit pana acum, toate uC-urile (cu flash) pot fi sterse si refolosite chiar daca sunt protejate la citire. Bineinteles, daca nu sunt defecte.

O solutie pt tine ar fi sa programezi un program blink-a-led in ele ca sa verifici ca totul este in regula.

Link spre comentariu

Din pacate nu va mai pot spune pt. ca l-am prjit , am conectat din greseala alimentarea invers.

Am pus pe voltampermetru vc288un uC din cele noi si am scris programul blink , clipesc 2 segmente de pe afisaj. Apoi am pus softul alternativ pentru VC288 si nu mai facea nimic. Trag concluzia ca hardware este totul ok.

Link spre comentariu

Nici nu cred ca iti va merge.

Daca este sa ma iau dupa schema de aici si sa o consider corecta: https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=301258

atunci proiectul din prima ta postare nu are alocati pinii corect --> nu va functiona.

La fel si in cazul schemei de aici: https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=283122

asignarea pinilor in firmware este gresita --> iar nu va functiona.

In concluzie: ai baza de plecare, folosesti una din acheme si refaci proiectul de la cap la coada, asignand pinii conform schemei. S-ar putea ca si restul setarilor sa nu corespunda ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări