Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bucsa sau rulment

satelit

Postări Recomandate

Acum 3 ore, satelit a spus:

dar imi este teama sa nu se sparga piesa pentru ca intr-o zona am un canal  de scurgere ulei si s-ar pute sa se sparga pe acolo.

Abordarea este corecta, daca se sparge capacul nu mai ai ce face, in schimb bucsa o poti urmari si in timp poti imbunatati solutia de fixare daca este cazul. O idee buna a avut dany prin acel canal fin de o spira prin interiorul bucsei. Asiguri acolo un film de ulei care preia din jocuri si din vibratii.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Daca s-ar sparge capacul  as suda  capacul din aluminiul in argon dar......... este alta munca si o luam de la capat.

As fi curios daca se poate obtine  prin strunjire  a unui material( cu strung) rugozitatea comparabila cu a unui rulment, adica pana la " oglinda".

Editat de satelit
Link spre comentariu

Am intrebat pentru ca partea cealalta a pompei (tot din aluminiu) am o gaura de 4mm diametru si daca incarc cu sudura in argon trebuie rectificat,

ma gandeam sa incarc zona aia si sa merg la undeva la rectificare chiuloase .

Editat de satelit
Link spre comentariu
1 hour ago, satelit said:

As fi curios daca se poate obtine  prin strunjire  a unui material( cu strung) rugozitatea comparabila cu a unui rulment, adica pana la " oglinda".

Asta ma face sa banuiesc ca doresti sa folosesti bucsa cu role in continuare.

Asa cum a spus si colegil @daniels nu poti obtine rugozitatea necesar decit prin polizare.

Mai mult decit atit, ai de introdus o bucsa calita la peste 60Hrc pe arborele pompei.

Aia trebuie adusa in cote dupa ce a fost pusa pe pozitie, deci finalizata in stare calita.

O poti face la strung cu un cutit cu pastila din nitrura cubica de bor, CBN sau Borazon.

Daca ar trebui sa ajunga acolo as face lucrarea cu biaxul prins in portcutit si piatra de rectificat, asa cum am rectificat si virful rotativ.

As lasa undeva 0,01 mm material in plus, confectiona o bucsa de lepuire si as lepui fusul unde se sprijina rolele.

Lucrare de precizie si mincatoare de timp.

Link spre comentariu

Am sa folosesc tot bucsa dar am intrebat de rectificare deoarece la corpul pompei  wap mai am o piesa din alminiu gaurita si daca astup gaura acolo trebuie rectificat pentru ca  in zona aia trebuie montat capul de inalta presiune pentru apa.

Link spre comentariu

Ai cilindrul pompei ciupit ?

Poate ne arati niste poze.

Direct din strung nu poti obtine finisare oglinda dar poti sa te duci destul de aproape si sa finisezi manual.

Daca chiar e pe aluminiu nu e nici o problema o gaurica mica, poti sa o acoperi lejer si sa o ascunzi manual cum povestea spik de niturile de mai sus.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Nu cred ca este cota chiar fixa pentru ca intre capul de presiune (din alama) si cealalta piesa a pompei (din aluminiu) se introduce un oring de cauciuc si se fixeaza prin presare (strangere cu suruburi). Pe aceasta piesa  din aluminiu se monteaza 3 capete de presiune  (cele din alama care contin supapele).  

am asa arata piesa din aluminiu:

https://postimg.cc/bd1CTfSG/97107611

Editat de satelit
Link spre comentariu

Aia e treaba simpla acolo. Daca poti sa incarci, finisajul il faci manual sau treci cu un cutit zburator pe freza. Nu e nici o suprafata oglinda de rulment. Poti chiar sa si decupezi partea roasa si sa faci o bucsa mica, eu asta as face inainte de sudura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări