Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bucsa sau rulment

satelit

Postări Recomandate

Bun, in esenta este o bucsa cu role.

Solutia este extrem de buna dar ai citeva conditii de indeplinit ca sa functioneze ansamblul in parametrii.

Fusul sa fie la cota de rulment, suprafata rectificata cu rugozitate de cale de rulare cu bile/role si mai ales fusul sa aiba duritatea unui inel de rulment pe calea de rulare, asta inseamna

HRC 60-62.

Probabil nici una din aceste conditii nu este indeplinita.

Se poate rezolva dar ...complicat, bucsa otel calit si rectificat tras peste arborele pompei, asta daca se poate.

Ramii pe bucsa de bronz, asa a fost gindit, asa va merge in continuare.

P.S. Inclin sa cred ca @daniels are ochi buni si ceva experienta in domeniu...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Da raman pe bucsa de bronz lipita cu loctite 648, am gasit pe net ca ar costa solutia de lipit undeva la 38 de lei 10ml, 

cred ca imi ajunge sa ung o bucsa cu diametrul de 41mm  lata de 16mm.

Link spre comentariu

Daca a fost bucsa inseamna ca nu au pus-o degeaba.

Din ce stiu eu axele de motoare nu au aceiasi duritate ca o camasa de rulment, in mod sigur acela nu are.

Deci bucsa ramane singura varianta ce o propun.

Link spre comentariu

Dap, ce sa spun...eu la serviciu repar numai prin sudare, bucsare la cald sau rece.

Acum cateva luni trebuia o imbinare intre doua materiale ce nu se puteau suda, au venit cei de la 3M si au facut tot felul de incercari, dar nu a rezistat nici o varianta de lipire la alama cu aluminiu.

Sper ca in cazul tau sa reuseasca!

Cat a rezistat motorul si in ce regim a fost exploatat?

Link spre comentariu
4 hours ago, spik said:

Dap, ce sa spun...eu la serviciu repar numai prin sudare, bucsare la cald sau rece.

Acum cateva luni trebuia o imbinare intre doua materiale ce nu se puteau suda, au venit cei de la 3M si au facut tot felul de incercari, dar nu a rezistat nici o varianta de lipire la alama cu aluminiu.

Sper ca in cazul tau sa reuseasca!

Cat a rezistat motorul si in ce regim a fost exploatat?

Probabil au venit baieti de-aia la costum, cu mape la spinare si au citit prin cataloage ce superglue sa foloseasca.

O bucsa bine facuta nici nu are nevoie de vre-un adeziv. Daca totusi pui adeziv e doar un plus ca sa asigure rezistenta in timp cand bucsa si-ar face joc, o fixeaza mai bine, o lipeste.

Daca nu a tinut bucsa, nu e vina celor de la 3M, ci a celui care a fabricat-o.

Link spre comentariu

Eu cred ca nimeni nu are nici o vina,     pompa cred ca a ramas fara ulei  si de aici au plecat problemele, 

in cazul in care avea ungere nu se intampla nimic pentru ca prin uleiul ala se asigura si racire si ungere.

cat despre montare bucsa la cald cred ca pot sa fac bucsa cu 0,05mm mai mare si apoi sa o congelez un pic

dar imi este teama sa nu se sparga piesa pentru ca intr-o zona am un canal  de scurgere ulei si s-ar pute sa se sparga pe acolo.

Editat de satelit
Link spre comentariu
Acum 8 ore, dany_cta a spus:

Probabil au venit baieti de-aia la costum, cu mape la spinare si au citit prin cataloage ce superglue sa foloseasca.

O bucsa bine facuta nici nu are nevoie de vre-un adeziv. Daca totusi pui adeziv e doar un plus ca sa asigure rezistenta in timp cand bucsa si-ar face joc, o fixeaza mai bine, o lipeste.

Daca nu a tinut bucsa, nu e vina celor de la 3M, ci a celui care a fabricat-o.

Era vorba sa lipeasca un cornier din aluminiu pe o fata a unui corp de alama si era nevoie de o anumita rezistenta.

Mai trebuiau facute niste polite cu forma ciudata din tabla de alama pe care le-am sudat, dar din cauza compozitiei neuniforma capata culoare neuniforma, lipiciul nerezistand am recurs la nituire...munca de chinez batran la finisare luciu oglinda, dar noroc ca s-au lacuit.

Ma rog, este vorba de o mobila din metale neferoase comandata de un francez.

Dap, au fost doi tipi la costum...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări