Ion_Bumbu Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Ce tip de rulment ai gasit? Este rulment cu inel interior si exterior sau o bucsa cu ace care are doar inel exterior? Link spre comentariu
satelit Postat Decembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Am gasit aici: https://rulmentika.ro/rulment-hk3516-ntn.html Rulmentul are camasa exterioara si bile in interior, poate ar fi bun dar nu stiu daca ar afecta in timp cota rotorului, dar daca sta in ulei poate ca ar merge. Link spre comentariu
jiji55 Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Daca ai posibilitate bucsa. O faci cota in cota , faci o randalinare exterioara pui Loctite si asamblezi. Carcasele din aluminiu au prostul obicei si se mai sparg la asamblarile cu strngere daca sunt subtiri. Link spre comentariu
satelit Postat Decembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2018 pot sa fac o bucsa , nu-i problema ca am strung, de lipit pot sa o lipesc cu loctite cum mi-a recomandat domul Ion_Bumbu, in momentul de fata cam asta ar fi singura rezolvare dar pot pune si bucsa cu ace numai ca nu stiu daca va afecta cota rotorului in timp. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Eu zic sa pui tot bucsa din bronz. Daca incapea un rulment cu inel interior era bine...asa acele ace vor uza axul. Zic si eu... 1 Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Mergi pe varianta originala. Rulmentul nu o sa aiba viata lunga acolo si tu mai mult ca sigur deja ai o anumita uzura pe ax, din bucsa poti sa o acoperi. 1 Link spre comentariu
satelit Postat Decembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Da cred ca asta este singura rezolvare numai ca nu gasesc un adeziv de lipire (loctite) pentru aluminiu - bronz, pe de alta parte nici nu stiu daca ar fi nevoie de lipire. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 (editat) Eu sustin ambele variante, si lipit si bagat la cald (presat). Cand fac o bucsa noua prefer sa bag la cald, pastrez optiunea cu loctite ca reparatie daca exista uzura sau e nevoie de asa ceva din diferite motive. Imi place solutia cu "presare" la cald chiar daca este mai greu de realizat din cauza cotelor fixe, si caldura inlatura direct posibilitatea folosirii adezivului. Deci in cazul de fata as face bucsa fara nici un adeziv. Nu stiu daca ai nevoie de adeziv special, eu cred ca orice din clasa lui Loctite 648-680 (astea le folosesc eu) si-ar face treaba, si e chiar usor de gasit un adeziv permanent (high strength), il gasesti la orice reprezentanta loctite. Editat Decembrie 23, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Acum 17 ore, yo9hrb a spus: Link-ul nu e ceea ce trebuia. Pe de alta parte... cositorire pe aluminiu? Home-made? Da! Se poate. Eu am cositorit un terminal rupt de la un condensator electrolitic(romanesc) cu corp de aluminiu. Am pus mult saciz pe locul unde vroiam sa lipesc terminalul. Cu ansa pistolului de lipit,am inceput sa frec continuu locul respectiv pina cind cositorul a ramas lipit de corpul condensatorului. Citisem undeva ca aluminiul se poate cositori si ce mi-am zis? Hai sa vad, daca se poate! Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 In situatia data nu se poate cositori...nici vorba de asa ceva! Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 (editat) 2 minutes ago, GEO 53 BN said: Da! Se poate. Eu am cositorit un terminal rupt de la un condensator electrolitic(romanesc) cu corp de aluminiu. Am pus mult saciz pe locul unde vroiam sa lipesc terminalul. Cu ansa pistolului de lipit,am inceput sa frec continuu locul respectiv pina cind cositorul a ramas lipit de corpul condensatorului. Citisem undeva ca aluminiul se poate cositori si ce mi-am zis? Hai sa vad, daca se poate! Si uite ca se poate ! Film facut de mine - cositorire pe aluminiu. Editat Decembrie 23, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Revin la poza asta In canalul de pana pare a fi o substanta intarita, ce este? Daca bucsa s-a rotit in locasul ei a curatat adezivul. Link spre comentariu
emil.gabor Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Cum as face eu ... Daca axul este călit , si cota este buna , as pune categoric rulment cu ace cu cămașă exterioara . Daca nu o sa țină , oricând se poate face bucșă la cota necesară . Probabil era o bușcă din bronz sertizata . Am mai pățit si eu la diverse utilaje ca s-au sfărâmat si am înlocuit cu rulment . Mai ales daca ii in baie de ulei , rulmentul va tine mult si bine Link spre comentariu
satelit Postat Decembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Nu stiu daca axul este calit dar ese in cote , adica are 35mm fix pe toata suprafata unde a avut contact cu bucsa. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 23, 2018 Partajează Postat Decembrie 23, 2018 Daca pui bucsa de bronz, o sa aiba si dupa aia tot 35 fix. Daca pui rulment cu ace care calca pe el, o sa scada diametrul ... 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum