Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bucsa sau rulment

satelit

Postări Recomandate

Daca ai posibilitate bucsa. O faci cota in cota , faci o randalinare exterioara pui Loctite si asamblezi. Carcasele din aluminiu au prostul obicei si se mai sparg la asamblarile cu strngere daca sunt subtiri.

Link spre comentariu

pot sa fac o bucsa , nu-i problema ca am strung,   de lipit pot sa o lipesc cu loctite cum mi-a recomandat domul Ion_Bumbu,

in momentul de fata cam asta ar fi singura  rezolvare

dar pot pune si bucsa cu ace numai ca nu stiu daca va afecta cota rotorului in timp.

Link spre comentariu

Eu sustin ambele variante, si lipit si bagat la cald (presat). Cand fac o bucsa noua prefer sa bag la cald, pastrez optiunea cu loctite ca reparatie daca exista uzura sau e nevoie de asa ceva din diferite motive. Imi place solutia cu "presare" la cald chiar daca este mai greu de realizat din cauza cotelor fixe, si caldura inlatura direct posibilitatea folosirii adezivului. Deci in cazul de fata as face bucsa fara nici un adeziv.

Nu stiu daca ai nevoie de adeziv special, eu cred ca orice din clasa lui Loctite 648-680 (astea le folosesc eu) si-ar face treaba, si e chiar usor de gasit un adeziv permanent (high strength), il gasesti la orice reprezentanta loctite.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 17 ore, yo9hrb a spus:

Link-ul nu e ceea ce trebuia.

Pe de alta parte... cositorire pe aluminiu? Home-made?

Da! Se poate.

Eu am cositorit un terminal rupt de la un condensator electrolitic(romanesc) cu corp de aluminiu. Am pus mult saciz pe locul unde vroiam sa lipesc terminalul. Cu ansa pistolului de lipit,am inceput sa frec  continuu locul respectiv pina cind cositorul a ramas lipit de corpul condensatorului. Citisem undeva ca aluminiul se poate cositori si ce mi-am zis? Hai sa vad, daca se poate!

Link spre comentariu
2 minutes ago, GEO 53 BN said:

Da! Se poate.

Eu am cositorit un terminal rupt de la un condensator electrolitic(romanesc) cu corp de aluminiu. Am pus mult saciz pe locul unde vroiam sa lipesc terminalul. Cu ansa pistolului de lipit,am inceput sa frec  continuu locul respectiv pina cind cositorul a ramas lipit de corpul condensatorului. Citisem undeva ca aluminiul se poate cositori si ce mi-am zis? Hai sa vad, daca se poate!

Si uite ca se poate ! Film facut de mine - cositorire pe aluminiu.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Cum as face eu ... Daca axul este călit , si cota este buna , as pune categoric rulment cu ace cu cămașă exterioara . Daca nu o sa țină , oricând se poate face bucșă la cota necesară . Probabil era o bușcă din bronz sertizata . Am

mai pățit si eu la diverse utilaje ca s-au sfărâmat si am înlocuit cu rulment . Mai ales daca ii in baie de ulei , rulmentul va tine mult si bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări