Vizitator Postat Decembrie 21, 2018 Partajează Postat Decembrie 21, 2018 Salutare stimati colegi! Vreau sa cumpar aceasta masinarie, are cineva vreo parere buna sau rea despre aceasta statie?. Multumesc https://www.aliexpress.com/item/Free-tax-to-EU-LY-IR8500-IR-BGA-Rework-Station-reballing-machine-good-function-and-easy/32761854993.html?spm=2114.search0104.3.124.e0b168ccoaT4LY&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10065_10068_319_317_10696_10084_453_454_10083_10618_10304_10307_10820_10821_10301_538_537_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=5b0a31f9-566c-4b81-a838-78b19886c323-18&algo_pvid=5b0a31f9-566c-4b81-a838-78b19886c323 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 BESTIE !!! Dupa parerea mea ar fi doar 2 modificari mici de facut. Sonada de temperatura de mutat, sa vina de undeva din spate si sa pice pe board pe un brat flexibil sau pick-up … Asta sa nu-ti incurce aiurea spatiul de lucru si sa nu trebuiasca sa o lipesti mereu cu banda. Sa cumperi pe langa, 2 traverse si incerci sa lucrezi direct pe traverse. Adica mai aproape de plita cu circa 2,5-3 cm,( economie si randament mai bun, profilele pot fi ceva mai scurte iar temperatura la plita mai mica ) si totodata placa pica, ceva mai in “bataia” ventilatoarelor pentru racire rapida din stanga. Ceva de genul celor din poza. Despre fiabilitate, fiind un model nou, nu stiu nimic, lucrez cu Ir6000 vre-o 9-10 ani si nu am avut probleme mari. Iti doresc achizitie grabnica! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2018 Partajează Postat Decembrie 25, 2018 (editat) Multumesc stimabile coleg, am comandat deja statia, sa vedem daca am prins-o cu 630$, pentru ca vad, ca a sarit chinezu la 730$, restul colegilor profesionisti care nu au catadixit sa de-a un amarat de raspuns, le doresc cat mai multe placi popcorn....sa dus dracului sectiunea asta a forumului, numai Romani secretosi, le e frica ca sare din paine... Editat Decembrie 25, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 25, 2018 Partajează Postat Decembrie 25, 2018 Eu vad ca pretul e 620,5$, nu 730$. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 (editat) . Editat Martie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
manolo Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 Astazi timp de 4 zile este 569,44$ free shipping cu Fedex ,la care se va adauga 19% TVA Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2019 Partajează Postat Martie 30, 2019 (editat) Am zis sa nu mai postez nimic pe sectiunea asta ca nu exista deloc interes....dar totusi o sa spun prezentarea achizitiei ca poate mai vrea si altul ca mine sa comande aceasta statie..., prima impresie cind am scos-o din cutie a fost o impresie buna, cind am vrut sa montez suportul cremalier pe capul IR in cele 4 suruburi, ce sa vezi surpriza mare ca nu venea la gauri(pe lungime), era mai lung cu 4 mm suportul cu axul cremalier, norocul meu ca ma pricep foarte bine la asa ceva...,am polizat din axul cremalier si cele 2 tije 4 mm si a venit exact la gauri, dupa aceea am constatat ca plita ceramica de sus era iesita inafara pe un colt cu 5 mm si pe coltul opus cu 4 mm inauntru, am tras plita si indreptat-o in interior prin polizarea capului conic de ceramica unde este prins cu saiba si siguranta in interiorul carcasei, pina aici toate bune, am zis ca totul e ok, am dat jos din pod vre-o 15 placi defecte de PC ca sa fac si eu niste teste, am prins o placa in suportul culisant, am strins surubul cu "maneta" pe stanga, cind am strins si pe dreapta(usor) a cazut pe jos vre-o 15 bilisoare si o bucata din rulmentul liniar, pentru ca nu mai aveam rabdare si vroiam cu orice pret sa testez statia, am prins partea culisanta defecta cu o sirma, pentru ca placa avea un chip micut am atasat si rama cu magneti si masca cea mai mica din cele 4 primite, am reglat temperatura si sus si jos asa cum m-am priceput..., cind plita de sus a ajuns la 140 de grade suportul cu magneti impreuna cu masca de acoperire a zonelor mai mici, a cazut jos gramada peste chip, in prima faza nu mi-am dat seama de ce a cazut, apoi am constatat ca cei 7 magneti cu neodim de pe marginea ramei de aluminium, isi pierduse total proprietatile magnetice, vazind asa am scos din cutia mea niste magneti(neodim) recuperati din HDD-uri si dupa ce i-am incalzit putin cu suflanta au ramas pentru totdeauna "legume" deci chinezi astia ordinari au scos pe piata acest suport magnetic cu masti fara sa-l testeze deloc si se vinde intr-o prostie totala pe site-uri fara ca cineva sa sesizeze acest aspect....., acum ma gindesc daca va fi absolut necesar sa fac un sistem de prindere cu ceva suruburi la rama de aluminiu cu acele masti de acoperire.....una peste alta treaba e oarecum rezolvata cu aceste "defecte"....ironia face ca cine a comandat aceasta masinarie chinezeasca este si mecanic auto profesionist....omul a mers oarecum pe incredere, dar e total gresit asa ceva cind cumperi fara sa vezi mai ales de la chinezi.....abia a vrut sa o scoata din cutie la insistentele mele ca sa verifice daca sticla de la plita de jos e intacta....deci la chinezi astia spurcati trebuie procedat in felul urmator, cum ai primit coletul, asamblezi toate cele si testezi, daca are defecte(cum a fost in cazul meu) nu trimiti confirmare la Aliexpress ca sa-i vireze bani chinezului in cont...nu am comandat niciodata spun si eu din ce am citit pe forumuri.... De aici am comandat doi rulmenti liniari pentru sistemul culisant https://assefair.ro/home/98-rulment-deschis-lm12uuop.html Si aici este suportul magnetic cu masti, adica cea mai mare teapa care am putut eu vreodata sa vad, eu ca simplu om habar nu aveam ca magneti cu neodim la caldura isi pierd pentru totdeauna proprietatile....dar ca sa scoti pe piata acest produs si nimeni sa nu sesizeze acest aspect, asta chiar e bataie de joc si totala indiferenta...., sincer sa fiu postarea am facut-o mai mult pentru aceasta rama cu masti de acoperire, ca sa nu mai ia nimeni teapa asta urata, cel putin pentru colegi nostri de pe forum care aveau de gind sa comande asa ceva... https://fr.aliexpress.com/item/LY-bga-IR-Compagnon-R-flecteur-Couvercle-Sup-rieur-Chauffe-R-flecteurs-Ensemble-Pour-Infrarouge-BGA/32844445736.html Mai adaug ca manualul de utilizare nu l-am primit la fel nici termocupla K + plita de sus oferite cadou, iar CD-ul cu instructiuni crapat pe jumate Editat Martie 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Quote eu ca simplu om habar nu aveam ca magneti cu neodim la caldura isi pierd pentru totdeauna proprietatile... Poi de ce credeti ca HDD-urile nu trebuie sa treaca peste 55 de grade C...aterizeaza capetele de citire/scriere pe platan... Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Cica ar fi Magnet AlNiCo care rezista pina la 550 grade. Link spre comentariu
cimitavita Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 se pot repara magnetii care au fost pusi la temperaturi mari. Trebuie incalziti cam cu 50 grade peste temperatura la care isi pierd proprietatile magnetice, apoi lasati sa se raceasca intr-un camp magnetic puternic. Magnetii de la HDD incep sa faca urat de pe la 80 grade in sus. Dar capurile nu au cum sa aterizeze pe platane. In momentul in care viteza de rotatie a platanelor scade sub o anumita valoare, capurile sunt parcate automat inafara platanelor pe niste sine mici de plastic. La fel se intampla si daca se opreste alimentarea HDD in timp ce merge. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 (editat) Am vazut ca la Achi IR600(IR6500) are pe sistemul culisant aceiasi rulmenti liniari ca la mine, a mai patit careva sa se sparga acest rulment la stringere???, oare acesti rulmenti se sparg asa usor sau la mine a fost deja spart?. Multumesc 2 hours ago, manolo said: Cica ar fi Magnet AlNiCo care rezista pina la 550 grade. Unde zice?, un link daca se poate...Multumesc Editat Aprilie 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Un loc ar fi aici :https://www.euromagnet.ro//produse-magnetice-aplicatii-industriale-experiment/magnet-AlNiCo-permanent .dar trebuie citit si cu demagnetizarea. Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Am mai gasit ceva ,https://e-shop.magsy.ro/magneti-samariu/ Link spre comentariu
Costica Tv Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Astazi dupa un an si ceva de la achizitia acestei "statii de reballing", am dat-o la gunoi, sincer ma saturasem sa tot investesc atata munca in ea.....asa gunoi infect de masinarie nu am vazut si nici nu cred ca o sa mai vad in viata mea, de la prima utilizare s-au ars cele 3 ventilatoare, geamul "termorezistent" sa facut tandari, rulmenti s-au spart, firele cu 2 lite din interior s-au topit....etc, Sa nu cumparati asa ceva chiar de ar fi si 100$ ca o sa plangeti dupa bani...... Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Tot mai buna este statia mea IR, deocamdata sunt multumit de ia Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum