dem3ntor Postat Decembrie 21, 2018 Partajează Postat Decembrie 21, 2018 Salut. am cumparat o boxa portabila, akai. are o amplificare de tot rasul. vreau sa-i schimb amploficarea cu un kit de 2x tda7294 problema a2-a este, ca nu are usb pentru incarcarea unui tel sau a unei tablete. usb-ul pentru stick nu da curent necesar incarcarii. chiar i-am prajit rezistenta de limitare, pe care am inlocuit-o. Am facut un mic montaj cu 7805 si rezistente serie, 20ohmi la 10w dar se incing prea tare. Cum pot face un 5v/1a pentru incarcarea unui device? boxa se alimenteaza la un alimentator extern 18v 3.3a. cand voi schimba amplificarea si implicit transformatorul voi avea si o infasurare pentru 5v. dar pana atunci... multumesc. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 Ceva de genul asta: https://www.optimusdigital.ro/ro/surse-coboratoare-reglabile/2258-sursa-de-tensiune-coboratoare-lm2596-cu-eficiena-ridicata.html Este un exemplu, nu e singurul modul DC-DC step-down care poate face treaba asta. Iar de construit cu mijloace proprii nu merita efortul. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 (editat) Dacă ai la dispoziție un încărcător de telefon de tip auto, poți folosi circuitul 34063 din el ca să realizezi o sursă DC-DC step-down (coborâtoare) cu eficiență bună.https://www.electronicproducts.com/DC-DC_Circuit_Calculator.aspx Practic trebuie niște modificări minore. Editat Decembrie 22, 2018 de validae Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2018 cata dreptate mr. validae! nu m-a dus mintea la incarcator auto... am unul cu 2x usb, azi il desfac sa vedem ce gasim la interior... eu am rams fixat pe 7805... multumesc! Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2018 zis si facut. am folosit montajul din alimentatorul auto, era specificat pe el 12/24v 1a deci nu am facut decat sa-i conectez alimentare si iesire catre mufele USB. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum