Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imi doresc o casa sau nu ?

Postări Recomandate

Acum 18 ore, cipriyan123 a spus:

Mai este și varianta celor născuți orășeni și nu știu sa bată un cui și își dau seama de asta abia când se muta la casa.

Pai ce, pe astia de la tara ii scoleste cineva, de stiu toti sa bata cuie? Daca esti indemanatic, esti indiferent unde te-ai nascut. Daca ai doua maini stangi...asta e, nu conteaza unde iti duci veacul. In tot cazul din ce-am constatat eu, daca ai o fire comoda, ramai la bloc. Daca esti o fire activa, nu ai stare, si iti permite si sanatatea efortul fizic, poti incerca viata la tara.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, nomikos a spus:

Localizarea cacatului intr-un butoi de plastic, nu inseamna asumarea in natura, inseamna prostie deja.

Ce-ti mai place sa te crezi buricul pamantului...localizarea cacatului intr-o fosa ecologica inseamna sa ai respect fata de natura.Daca tu ca arhitect ai invatat altceva, inseamna ca noi ceilalti nu am pierdut mare lucru.

Link spre comentariu

Asta e in viziunea ta de orasean limitat, daca ai impresia ca natura a avut o problema cu cacatul tau, vreo cateva zeci de mii de ani.

Nu conteaza ca din toate fosele din Romania, 99% sunt de fapt gropi betonate fara fund. Pe langa cacat, trebuie sa ajunga in panza freatica si Domestosul cu care speli veceul... ca na, veceul din casa, ala adus de la oras impreuna cu faianta albastra care imita marmura, trebuie sa fie curate. Ca la oras.

Notiunea de "la oras" a ajuns ultimul reper al civilizatiei absolute. Si eu ma cred buricul pamantului.

Ai niste probleme de logica elementara, ti-a spus cineva? Si nu le zic cu rautate.

Si imi place de tine ca ma inveti deja instalatii de arhitectura... poate ma inveti si ce-i aia si cum se monteaza.

P.S. In plus, eu nu am spus ca am o problema cu montarea unei instalatii de tip fosa septica cu drenaj, mai mult imi fac griji pentru sampoanele si detergentii care ar putea ajunge in sol. Nicidecum de ingrasamant. Dar nu are nici o legatura cu logica veceului din fundul curtii, pe care eu l-as avea, in mod absolut, macar ca manifest.

Si as trage si internet in el, tot ca manifest. 

Asta e un testament al evolutiei umane, ca in veceul de acum cateva decenii, de la bunici, astazi ne permitem sa avem internet. Odinioara erau decupajele alea din reviste... te cam plictiseai citind mereu aceleasi articole.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Acum 2 minute, nomikos a spus:

Asta e in viziunea ta de orasean limitat, daca ai impresia ca natura a avut o problema cu cacatul tau, vreo cateva zeci de mii de ani.

In vremea cand populatia era la un sfert din cat e acum, te cred ca nu era o problema sa te caci in fundul curtii. Acum odata cu explozia demografica, s-au cam schimbat treburile, s-a marit cantitatea de cacat care trebuie resorbita de pamant.Panza de apa freatica, pe care tu o scoti din fantana si o bei ca fiind apa curata, scoasa de la 10 m de buda ta ca o gaura in pamant, numai apa curata nu mai e. Fosa cu fund de pamant nebetonat, se facea o data.Se vede ca tu esti limitat daca nu ai aflat ca legea nu mai permite asa ceva, si amenzile pt asta sunt cat o duzina de vidanjari.Oricum, ramai buricul pamantului, daca asa iti place, eu n-am nimic impotriva, dar macar abtine-te sa te referi la alte persoane pe care nu le cunosti.Asa se poarta un om civilizat, care are pretentia ca nu e limitat.

Link spre comentariu

Nomikos ai o logica si argumente extraordinare dar te rog nu te mai certa cu Doru care are si el spuse foarte bune.

Am aflat cu această ocazie lucruri la care nu m-am gândit.

Va rog nu va certați ca iar va bloca un moderator tipicul. Multumesc.

Link spre comentariu

Incalzirea locuintelor cu lemne de foc sau carbuni, pacura, motorina, etc trebuie sa dispara, e o crima ecologica. Viitorul apartine caselor pasive cu termoizolatie corespunzatoare, utilizarea la maxim a energiei solare, atat pentru iluminat natural cat si pentru incalzirea apei, microcentrala electrica fotovoltaica , reciclarea in proportie de100% a plasticului, metalului, hartiei, transformarea deseurilor alimentare in compost utilizat ca ingrasamant, transport in comun cu tramvaie de ultima generatie, automobile electrice, etc.

Si care mai exact sunt dezavantajele? Ca nu poti sta la tv la stiri toata ziua, pentru ca subit, pentru prima data in viata ta ai de dat la zapada, de tuns iarba, de tuns pomii, de vopsit gardul, de taiat lemne, de reparat acoperisul?

Naspa... eu cred ca foarte multe putori ordinare au cazut in capcana asta, n-are nici o treaba ca sunt oraseni.

Sa vad si eu un cuplu de varstnici, la 70 de ani, facand scamatoriile alea, si asta dintr-o pensie romaneasca...:rade:

Link spre comentariu
17 minutes ago, doru3160 said:

In vremea cand populatia era la un sfert din cat e acum, te cred ca nu era o problema sa te caci in fundul curtii. Acum odata cu explozia demografica, s-au cam schimbat treburile, s-a marit cantitatea de cacat care trebuie resorbita de pamant.Panza de apa freatica, pe care tu o scoti din fantana si o bei ca fiind apa curata, scoasa de la 10 m de buda ta ca o gaura in pamant, numai apa curata nu mai e. Fosa cu fund de pamant nebetonat, se facea o data.Se vede ca tu esti limitat daca nu ai aflat ca legea nu mai permite asa ceva, si amenzile pt asta sunt cat o duzina de vidanjari.Oricum, ramai buricul pamantului, daca asa iti place, eu n-am nimic impotriva, dar macar abtine-te sa te referi la alte persoane pe care nu le cunosti.Asa se poarta un om civilizat, care are pretentia ca nu e limitat.

Citesc si ma cutremur. Si cu porcu', cum faci? Ii faci fosa si lui?

Care explozie demografica la sat, ca au mai ramas 3 familii amarate unde erau bunicii din partea tatalui. Noi nu vorbim de Ciorogarla de Bucuresti-Ilfov. Noi vorbim de casa la tara, unde avem o densitate foarte mica. In continuare iti repet ca lucram in industrie aici, si genocidul este la el acasa in Romania, zeci de mii de case noi nu au fose ecologice in acceptiunea cuvantului. Exista un reper al realitatii cat de mic pe care-l poti aduce ca argument?

Am cazuri reale concrete cu case cu put la 6m, cu fosa plina ochi la 10m distanta. Si isi spala vasele si pun apa de ciorba de la acel robinet. Si asta e fenomen generalizat, nu un caz izolat.

Si nu vorbesc de dezastrul ecologic numit Glina.

La rugamintile lui @NICA, ma opresc din deraieri...

13 minutes ago, Spitfire said:

Incalzirea locuintelor cu lemne de foc sau carbuni, pacura, motorina, etc trebuie sa dispara, e o crima ecologica. Viitorul apartine caselor pasive cu termoizolatie corespunzatoare, utilizarea la maxim a energiei solare, atat pentru iluminat natural cat si pentru incalzirea apei, microcentrala electrica fotovoltaica , reciclarea in proportie de100% a plasticului, metalului, hartiei, transformarea deseurilor alimentare in compost utilizat ca ingrasamant, transport in comun cu tramvaie de ultima generatie, automobile electrice, etc.

Sa vad si eu un cuplu de varstnici, la 70 de ani, facand scamatoriile alea, si asta dintr-o pensie romaneasca...:rade:

Am exemplu de varstnici de 80 ani, el are 80 si, si ultima oara cand l-am vazut, se urcase in tractor si ducea balotul de paie sus la oi. Cu o zi inainte cu cupa, punea sare pe drum.

Lemnul este o resursa regenerabila. Carbunii, pacura, motorina nu. Electricul trebuie discutat din perspectiva sursei la origine, ca daca fierbi apa cu carbuni, e tot un drac. Ba mai rau...

O masina electrica produce o amprenta de carbon corespunzatoare productiei ei, uriasa.

Raman singurul caz cunoscut, care si-a vandut toate masinile, si a ramas cu aia din '90, desi, pretty much, imi permit orice.

Civilizatie inseamna conceptia si utilizarea unui autoturism de exemplara calitate, produs o singura data si utilizat 50 ani. Copacul replantat, uniformizarea demografica, si cresterea exponentiala a productiei de prezervative, astea sunt sansele noastre.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 9 minute, nomikos a spus:

Citesc si ma cutremur. Si cu porcu', cum faci? Ii faci fosa si lui?

Care explozie demografica la sat, ca au mai ramas 3 familii amarate unde erau bunicii din partea tatalui. 

Am cazuri reale concrete cu case cu put la 6m, cu fosa plina ochi la 10m distanta. si isi spala vasele si pun apa de ciorba de la acel robinet. Si asta e fenomen generalizat, nu un caz izolat.

Gunoiul de la animale daca tot te dai baiat gospodar, il strangi si il imprastii primavara pe pamantul pe care il lucrezi, ca de asta te duci la casa, ca sa ai si un pic de gradina.

Cu explozia demografica nu am avut in vedere satele de la sute de km de oras, ci de cele apropiate oraselor, unde s-a construit in draci, cu sau fara arhitecti. O poza din satelit de acum 40 ani si de acum, te-ar edifica la ce ma refer.

Pun pariu ca aia de folosesc apa din fantana de langa buda, n-au avut curiozitatea sa faca macar odata analiza la sursa lor de apa. Odata lamuriti cu ce consuma, posibil sa gaseasca si explicatia la unele boli care le-au contractat ''din senin''.

Link spre comentariu

Ca idee, la proiectele mele am fosa ecologica cu drenaj, fac analiza apei la ApaNova cu recipient steril, si in mod absolut in urma buletinului de analiza, duritate, microbiologie rezistenta sau nu clorinare/UV, recomand utilizarea filtrelor in ordine, sedimente mari, sedimente mici, sedimente micro, filtru anticalcar, filtru cu lampi UV, filtru polifosfati, precum si clorinare a putului. Dincolo de asta, insist asupra corectitudinii de executie a putului. Ca nu e chiar asa de usor de facut...

Nu recomand niciodata excluderea prin filtrare a mineralelor esentiale. Stiti voi, povestea aia cu ciclul Krebs.

Daca as face un cartier de minim 12 case, as face o fosa unica, si alimentare unica cu apa. Dar, astea sunt alte povesti. Acolo ai alte conditii, alte contracte, drenajul pentru apa tehnica este mult mai mare, pluviala trecuta si ea prin el, si tot asa.

Daca am proiect de casa ecologica, atunci vorbim de alte lucruri. Si chiar nu am stare acum de argumente de tip teza de doctorat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Citat

Localizarea cacatului intr-un butoi de plastic, nu inseamna asumarea in natura, inseamna prostie deja.

.............................................................................................................................................................................

Ca idee, la proiectele mele am fosa ecologica cu drenaj, fac analiza apei la ApaNova cu recipient steril...bla, bla, bla

Ok, am inteles, e in functie de context...cand o fac altii e prostie, cand o faci tu, e bomboana de pe coliva.

Acum 5 ore, NICA a spus:

Am aflat cu această ocazie lucruri la care nu m-am gândit.

Si nu e nici 10% din ce-ar trebui stiut. Numai ca totul depinde si de ce gasesti acolo unde te vei muta. Daca te duci in varf de munte, unde singurul vecin e pe creasta cealalta de munte e una, iar daca te duci la 10 km de oras, ca si acolo tot sat se cheama, e cu totul altceva. Eu ii stiu bine pe cei care s-au mutat la 10 km de oras. Daca nu s-ar aduna naveta zilnica, la servici, n-ar fi o problema sa ma mut in afara orasului. Cat ai copii la scoala si servici, nu merita schimbul.Altfel, pensia o poti astepta si in fata blocului, pe banca, cu vecinii la o tabla dar si pe prispa casei, uitindu-te cum creste iarba.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
11 minutes ago, doru3160 said:

Ok, am inteles, e in functie de context.

Scoaterea din context in arhitectura este o eroare grava, si destul de comuna la noi...

Periferia Bucurestiului in inima unui cartier de case este una... viata la sat, cu toate frumusetile si greutatile/provocarile care vin la pachet, reprezinta alteva.

Link spre comentariu
Vizitator Paul66

Se pare ca problema principala la tara este cacatul.

Daca era rahat simplu, parca nu-ari fi fost atat de grav, dar acum e innobilat cu domestos si cilit zbang. Azi, nici cacatul nu mai e ce-a fost.

A decazut si asta, pe langa toate cele.

Editat de Paul66
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări