Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

studiu AGIR privind gradele de expunere la radiatiile antenelor GSM, publicat in buletinul AGIR, supliment nr.3/2015


Vizitator luptatorul

Postări Recomandate

Daca se pronunta eronat cu 0.2 in loc de 0.22 nu ziceam nimic. Dar cand eroarea e de un ordin de marime, cred ca e utila si o a doua opinie.

 

Se poate sterge daca nu se incadreaza in harababura bine mentionata.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Spitfire a spus:

Cuptorul cu microunde e FOARTE sanatos daca bagi in el mancare deja stricata,

De aia sa consumi tu, incalzita sau nu la microunde.

Daca ceea ce incalzesti ramane cald aceeasi perioada de timp ca si alt esantion incalzit la plita sau aragaz, inseamna ca teoria ta nu sta in picioare.De unde ai scos-o nu stiu, dar se pare ca ne place sa ne dam savanti.

Link spre comentariu

:85

Evident ca nu doreste nimeni mancare stricata, nici incalzita la microunde, nici altfel...dar cuptorul te poate scapa de o toxiinfectie alimentara.

Quote

Daca ceea ce incalzesti ramane cald aceeasi perioada de timp ca si alt esantion incalzit la plita sau aragaz, inseamna ca teoria ta nu sta in picioare.De unde ai scos-o nu stiu, dar se pare ca ne place sa ne dam savanti.

Savanti sau nu, e clar ca tu n-ai avut niciodata cuptor cu microunde ca sa observi diferenta dintre un produs incalzit la microunde sau incalzit pe o sursa de caldura clasica...e o diferenta astronomica, pori incalzi supa/ciorba la microunde sa aiba 104 gr.C, in maxim 5-6 min. e rece, pe cand incalzita pe o plita clasica la punctul de fierbere ,ramane si 30 de min. calda...oricum, era un fapt divers, cuptoarele cu microunde in cativa ani vor fi interzise, nu cred ca vor mai fi lasate pe mana populatiei magnetroane de 800-1000W...in conditiile in care emisiile de radiodifuziune-TV vor fi eliminate, greu de crezut ca o astfel de sursa de camp electromagnetic precum magnetronul din cuptoare va mai ramane pe baricade!

Link spre comentariu

Argument  ca  cuptorul  cu  microunde  nu  este  sanatos  pt.  incalzirea  mancarii  :    

   

 

 

 

 

  Si  mai  sunt  multe  altele    dar  nu  am  chef  sa  le  caut  pt.  cine nu  crede  !  Si  da ,   mancarea  are  un  gust  oribil  dupa  incalzire   in  cuptorul  cu  microunde  ,  dar  ma  rog  unii  nu  am  simtul  gustului  mancarii  decat  cel  al  cantitatii  acesteia  !  Daca  ceva  nu este  sanatos   asta  nu  inseamna  ca  trebuie  interzis  si  aici  sunt  multe  exemple  ,  deciziile  nu  le  iau  cei  care  descopera  ca  ceva  nu  este  sanatos  ci  altii  ....   cum  ar  fi  producatorii  ,  magnatii  etc.   Este  vorba  doar  despre  bani  .    Asta  ar  trebui  sa  inteleaga  unii  .    

Editat de lavynyu
Link spre comentariu

Care e practic argumentul științific din această filmare ? Trebuie crezut profesorul Mencinicopschi în mod necondiționat, sau dânsul doar a preluat un mit dezvoltat de alte minți ,,luminate,, ?  După cum se poate afla ușor, dl. Mencinicopschi a fost condamnat pentru complicitate la fraudă, nu știu dacă mai e un model demn de scos în față...

Vreau să văd și o dovadă științifică irefutabilă, cu analize chimice, nu doar păreri savante fără nicio acoperire științifică. Știam de mult că magnetronul cuptorului s-a folosit inițial pentru radare, dar asta nu-l face malefic prin definiție. Undele electromagnetice emise nu sunt radiații ionizante, nu modifică ADN-ul mâncării încălzite, atunci care sunt modificările alea dăunătoare ? Că arderea grăsimilor e dăunătoare la orice mâncare, e un lucru cunoscut de mult, dar poți arde grăsimi și la cuptorul clasic nu numai la microunde.....

Cum vă explicați că în cazul fumatului, mari producători de țigări au fost dați în judecată pentru decese cauzate de fumat, au plătit sume imense drept despăgubiri, iar ulterior au ales să pună avertismente de pericol pe pachetele de țigări, dar la cuptoarele cu microunde nu s-a întâmplat așa ceva ??? Credeți că industria electrocasnică e chiar atât de dependentă de microunde, încât a ,,închis gura,, tuturor celor ce ar fi descoperit ceva periculos la ele, în afară de riscurile deja știute ? 

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 9 ore, Spitfire a spus:

e clar ca tu n-ai avut niciodata cuptor cu microunde ca sa observi diferenta dintre un produs incalzit la microunde sau incalzit pe o sursa de caldura clasica

Ai dreptate, m-ai prins...doar tu ai avut si ai si facut experimente. Asta se vede. Incearca si cu staniol pe cap. Efectele daunatoare in cazul tau incep sa se vada.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Cand  va  fi  un  studiu  irefutabil  daca  acesta  nu  exista  deja   oricum  va  fi  prea  tarziu  .   In  cazul  fumatului ,    sumele  drept  despagubiri  nu  au  fost  imense  decat  pt.  noi  muritorii  de  rand  ,  pt.  producatorii  de  tigari   acesti  bani  au  fost doar     maruntis  drept  dovada  nici  un  producator  de  tigari  care  a  facut  despagubirea  nu  a intrat  in  faliment  .   Avertismentele  de  pe  tigari  nu  au  fost  introduse  de  producatori   ci  acestia  au  fost  obligati   sa  o  faca  de  legislatie  si  alte  diverse  autoritati   ,  sa  avem  pardon  ca  chiar  si  asa  aceste  avertismente  nu  apar  pe  toate pachetele  de  tigari  din  toata  lumea  ci  doar  pe  o  parte din  acestea  .  Avertismentele  de  pe  tigari  oricum  fac  bine  mai  ales  tot  pt.  producatorii  de  tigari    deorece acestia  se  pot bine  disculpa  intr-un  viitor  proces   intentat  de  un  viitor fumator  .  Dar  ma  rog   asta  nu  mai  conteaza  .  Nu  am  spus  ca  industria  electrocasnica  este  dependenta  de  productia  de  cuptoare  cu  microunde   ci  am  spus  ca  doar  banii  conteaza  ,  adica   banii  in  fata   si  apoi  sanatea  populatiei  .  Daca  ar  fi  sa  o  luam  dupa  studii  clare  atunci  si  tigarile  ar  trebui  interzise  !  Este  sau  nu  ??  Atunci  ce  rost  ar mai  avea ca  cineva  sa  faca  studii  clare  si  sa  cheltuiasca  o  gramada  de  bani  ca sa   dovedeasca  ca  mancarea  care  trece  prin  cuptorul  cu  microunde   este  nesanatoasa  ??  Ca  oricum  nu  ar  avea  un  impact  negativ  sau  pozitiv  !  

Link spre comentariu

Chestia cu mâncarea care se răcește mai repede dacă e încălzită la icrounde, comparabil cu cea încălzită clasic. Dacă vă documentați temeinic, veți afla că microundele nu încălzesc uniform mâncarea, de aceea s-a ales fie soluția platoului rotitor (cea mai utilizată), fie soluția prismei rotative dispersoare (mai rar utilizată). Alt mit e acela că mâncarea se încălzește simultan în toată masa ei, lucru complet fals. Microundele suferă o absorbție de suprafață, practic exteriorul alimentelor se încălzește primul și apoi interiorul, ca de altfel la toate sursele de încălzire. De aceea poți încălzi inegal un aliment, iar acesta pare că se răcește mai repede dacă-l scoți de la microunde, decât din cuptorul clasic....

Chestia cu avertizarea despre pericolele (dovedite clar) ale fumatului, e găselnița care nu obligă producătorii de țigări să oprească producția de țigări.Cu alte cuvinte, eu vă dau otravă, vă avertizez că vă poare ucide sau îmbolnăvi grav, dar e pe riscul vostru, noi v-am avertizat !

Eu spuneam doar că dacă microundele ar fi dovedite clar că produc mutații toxice alimentelor, s-ar face mai multă vâlvă în comunitatea medicală sau științifică și în cel mai rău caz, s-ar pune niște avertismente pe ele, ca pe țigări. Ceva de genul ,,utilizarea excesivă pentru gătit a cuptorului cu microunde, poate duce la îmbolnăvire,,.  Eu personal doar încălzesc alimentele cu acest cuptor nu gătim în casă cu el. Avantajul major al lor e că poți încălzi mâncarea în aceeași farfurie din care o consumi, nu mai stai lângă cratiță să mesteci ca să nu se prindă mâncarea.....

Dacă ai un șnițel sau niște chiftele, cum le încălzești, în tigaie ? Sau le mănânci reci de la frigider ? Le încălzești cu uscătorul de păr, sau la aerotermă ? Stai cu ele în cuptorul de aragaz, care trebuie preîncălzit înainte ?

Microundele se folosesc în țările dezvoltate de mult timp, practic după al doilea război mondial.Câte decese care aveau cauza dovedită clar că a fost produsă de utilizarea lor s-au înregistrat ? Nu credeți că wireless-ul și mobilele cu care stați zilnic în mână pot fi mai periculoase prin efectul cumulat în timp al expunerii, decât cele două minute în care îmi încălzesc zilnic mâncarea ? De prezența gazului radioactiv radon în locuințe sunteți conștient ? Ați văzut harta distribuției teritoriale ale acestui gaz în România ? Cred că asta ar fi mult mai interesant de știut, dat fiind că acest gaz e cancerigen pentru plămâni, a verificat cineva prezența acestui gaz în locuință ?

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări