Mircea Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Daca se pronunta eronat cu 0.2 in loc de 0.22 nu ziceam nimic. Dar cand eroarea e de un ordin de marime, cred ca e utila si o a doua opinie. Se poate sterge daca nu se incadreaza in harababura bine mentionata. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Acum 2 ore, Spitfire a spus: Cuptorul cu microunde e FOARTE sanatos daca bagi in el mancare deja stricata, De aia sa consumi tu, incalzita sau nu la microunde. Daca ceea ce incalzesti ramane cald aceeasi perioada de timp ca si alt esantion incalzit la plita sau aragaz, inseamna ca teoria ta nu sta in picioare.De unde ai scos-o nu stiu, dar se pare ca ne place sa ne dam savanti. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Umorul a fost ucis in cuptorul cu microunde, sau sunt cauze de alta natura. Savanta si aia, savant si ala. 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Evident ca nu doreste nimeni mancare stricata, nici incalzita la microunde, nici altfel...dar cuptorul te poate scapa de o toxiinfectie alimentara. Quote Daca ceea ce incalzesti ramane cald aceeasi perioada de timp ca si alt esantion incalzit la plita sau aragaz, inseamna ca teoria ta nu sta in picioare.De unde ai scos-o nu stiu, dar se pare ca ne place sa ne dam savanti. Savanti sau nu, e clar ca tu n-ai avut niciodata cuptor cu microunde ca sa observi diferenta dintre un produs incalzit la microunde sau incalzit pe o sursa de caldura clasica...e o diferenta astronomica, pori incalzi supa/ciorba la microunde sa aiba 104 gr.C, in maxim 5-6 min. e rece, pe cand incalzita pe o plita clasica la punctul de fierbere ,ramane si 30 de min. calda...oricum, era un fapt divers, cuptoarele cu microunde in cativa ani vor fi interzise, nu cred ca vor mai fi lasate pe mana populatiei magnetroane de 800-1000W...in conditiile in care emisiile de radiodifuziune-TV vor fi eliminate, greu de crezut ca o astfel de sursa de camp electromagnetic precum magnetronul din cuptoare va mai ramane pe baricade! Link spre comentariu
lavynyu Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Argument ca cuptorul cu microunde nu este sanatos pt. incalzirea mancarii : Si mai sunt multe altele dar nu am chef sa le caut pt. cine nu crede ! Si da , mancarea are un gust oribil dupa incalzire in cuptorul cu microunde , dar ma rog unii nu am simtul gustului mancarii decat cel al cantitatii acesteia ! Daca ceva nu este sanatos asta nu inseamna ca trebuie interzis si aici sunt multe exemple , deciziile nu le iau cei care descopera ca ceva nu este sanatos ci altii .... cum ar fi producatorii , magnatii etc. Este vorba doar despre bani . Asta ar trebui sa inteleaga unii . Editat Decembrie 29, 2018 de lavynyu Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Care e practic argumentul științific din această filmare ? Trebuie crezut profesorul Mencinicopschi în mod necondiționat, sau dânsul doar a preluat un mit dezvoltat de alte minți ,,luminate,, ? După cum se poate afla ușor, dl. Mencinicopschi a fost condamnat pentru complicitate la fraudă, nu știu dacă mai e un model demn de scos în față... Vreau să văd și o dovadă științifică irefutabilă, cu analize chimice, nu doar păreri savante fără nicio acoperire științifică. Știam de mult că magnetronul cuptorului s-a folosit inițial pentru radare, dar asta nu-l face malefic prin definiție. Undele electromagnetice emise nu sunt radiații ionizante, nu modifică ADN-ul mâncării încălzite, atunci care sunt modificările alea dăunătoare ? Că arderea grăsimilor e dăunătoare la orice mâncare, e un lucru cunoscut de mult, dar poți arde grăsimi și la cuptorul clasic nu numai la microunde..... Cum vă explicați că în cazul fumatului, mari producători de țigări au fost dați în judecată pentru decese cauzate de fumat, au plătit sume imense drept despăgubiri, iar ulterior au ales să pună avertismente de pericol pe pachetele de țigări, dar la cuptoarele cu microunde nu s-a întâmplat așa ceva ??? Credeți că industria electrocasnică e chiar atât de dependentă de microunde, încât a ,,închis gura,, tuturor celor ce ar fi descoperit ceva periculos la ele, în afară de riscurile deja știute ? Editat Decembrie 29, 2018 de validae Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Acum 9 ore, Spitfire a spus: e clar ca tu n-ai avut niciodata cuptor cu microunde ca sa observi diferenta dintre un produs incalzit la microunde sau incalzit pe o sursa de caldura clasica Ai dreptate, m-ai prins...doar tu ai avut si ai si facut experimente. Asta se vede. Incearca si cu staniol pe cap. Efectele daunatoare in cazul tau incep sa se vada. Editat Decembrie 29, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
lavynyu Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 Cand va fi un studiu irefutabil daca acesta nu exista deja oricum va fi prea tarziu . In cazul fumatului , sumele drept despagubiri nu au fost imense decat pt. noi muritorii de rand , pt. producatorii de tigari acesti bani au fost doar maruntis drept dovada nici un producator de tigari care a facut despagubirea nu a intrat in faliment . Avertismentele de pe tigari nu au fost introduse de producatori ci acestia au fost obligati sa o faca de legislatie si alte diverse autoritati , sa avem pardon ca chiar si asa aceste avertismente nu apar pe toate pachetele de tigari din toata lumea ci doar pe o parte din acestea . Avertismentele de pe tigari oricum fac bine mai ales tot pt. producatorii de tigari deorece acestia se pot bine disculpa intr-un viitor proces intentat de un viitor fumator . Dar ma rog asta nu mai conteaza . Nu am spus ca industria electrocasnica este dependenta de productia de cuptoare cu microunde ci am spus ca doar banii conteaza , adica banii in fata si apoi sanatea populatiei . Daca ar fi sa o luam dupa studii clare atunci si tigarile ar trebui interzise ! Este sau nu ?? Atunci ce rost ar mai avea ca cineva sa faca studii clare si sa cheltuiasca o gramada de bani ca sa dovedeasca ca mancarea care trece prin cuptorul cu microunde este nesanatoasa ?? Ca oricum nu ar avea un impact negativ sau pozitiv ! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 (editat) Chestia cu mâncarea care se răcește mai repede dacă e încălzită la icrounde, comparabil cu cea încălzită clasic. Dacă vă documentați temeinic, veți afla că microundele nu încălzesc uniform mâncarea, de aceea s-a ales fie soluția platoului rotitor (cea mai utilizată), fie soluția prismei rotative dispersoare (mai rar utilizată). Alt mit e acela că mâncarea se încălzește simultan în toată masa ei, lucru complet fals. Microundele suferă o absorbție de suprafață, practic exteriorul alimentelor se încălzește primul și apoi interiorul, ca de altfel la toate sursele de încălzire. De aceea poți încălzi inegal un aliment, iar acesta pare că se răcește mai repede dacă-l scoți de la microunde, decât din cuptorul clasic.... Chestia cu avertizarea despre pericolele (dovedite clar) ale fumatului, e găselnița care nu obligă producătorii de țigări să oprească producția de țigări.Cu alte cuvinte, eu vă dau otravă, vă avertizez că vă poare ucide sau îmbolnăvi grav, dar e pe riscul vostru, noi v-am avertizat ! Eu spuneam doar că dacă microundele ar fi dovedite clar că produc mutații toxice alimentelor, s-ar face mai multă vâlvă în comunitatea medicală sau științifică și în cel mai rău caz, s-ar pune niște avertismente pe ele, ca pe țigări. Ceva de genul ,,utilizarea excesivă pentru gătit a cuptorului cu microunde, poate duce la îmbolnăvire,,. Eu personal doar încălzesc alimentele cu acest cuptor nu gătim în casă cu el. Avantajul major al lor e că poți încălzi mâncarea în aceeași farfurie din care o consumi, nu mai stai lângă cratiță să mesteci ca să nu se prindă mâncarea..... Dacă ai un șnițel sau niște chiftele, cum le încălzești, în tigaie ? Sau le mănânci reci de la frigider ? Le încălzești cu uscătorul de păr, sau la aerotermă ? Stai cu ele în cuptorul de aragaz, care trebuie preîncălzit înainte ? Microundele se folosesc în țările dezvoltate de mult timp, practic după al doilea război mondial.Câte decese care aveau cauza dovedită clar că a fost produsă de utilizarea lor s-au înregistrat ? Nu credeți că wireless-ul și mobilele cu care stați zilnic în mână pot fi mai periculoase prin efectul cumulat în timp al expunerii, decât cele două minute în care îmi încălzesc zilnic mâncarea ? De prezența gazului radioactiv radon în locuințe sunteți conștient ? Ați văzut harta distribuției teritoriale ale acestui gaz în România ? Cred că asta ar fi mult mai interesant de știut, dat fiind că acest gaz e cancerigen pentru plămâni, a verificat cineva prezența acestui gaz în locuință ? Editat Decembrie 29, 2018 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum