Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

studiu AGIR privind gradele de expunere la radiatiile antenelor GSM, publicat in buletinul AGIR, supliment nr.3/2015


Vizitator luptatorul

Postări Recomandate

Păi hai sa desființam ceea ce inseamna azi "arie de acoperire in 3G, 4G etc" ca sa ne încadram in cei 0.000001W/mp pe care unele studii îi consideră nepericulosi. Spun "unele" pentru că cele oficiale sunt de alta parere.

 

Nu am competența /posibilitatea de a studia personal efectele diverselor nivele de radiații asupra organismelor vii, dar stiu cat de "pe langa" au fost astfel de studii, in varii domenii.

 

Încă de la aparitia primelor cai ferate studiile epocii susțineau că viteza de peste 30 km/h e dăunătoare pentru om.

In epoca războiului rece studiile arătau că la un anume nivel de radiații nu mai trăiește și nu mai creste nimic vreo 500 de ani. Priviți vegetația și fauna de la Cernobîl după numai 30 de ani. Si nivelul de radiații care a fost și încă mai e ...

Comparați cu datele "studiilor" din epoca.

 

Mai sunt exemple, și vor mai fi.

De aceea personal nu ma "ambalez" prea tare la citirea unor studii actuale, mai ales daca se contrazic cu cele oficiale.

 

 

Link spre comentariu

Studiile arătau că nu mai trăiește și nu mai creste nimic vreo câteva sute de ani. Exagerat și inexact.

Apoi eu n-am spus că radiatiile sunt benefice.

Exista in zona Cernobîl un procent semnificativ de mutații în special la animale. Dar și destule exemplare (cel putin aparent) normale. Vegetația pare a se fi dezvoltat de asemenea.

 

Unde e terenul arid și lipsit de orice forma de viață, pe care-l anunțau studiile ?

La asta m-am referit.

 

Link spre comentariu

Buletinul AGIR nu este o revista stiintifica, iar articolul nu este un studiu asupra efectelor radiatiei antenelor GSM supra organismelor, altul decat efectul caloric. In rezumatul articolului apare o sentinta grava: "În acest interval, chiar şi la valori de 9000 de ori mai mici, există cazuri de afectare sau îmbolnăvire".  Aceasta opinie nu rezulta deloc din concluziile articolului.

Bibliografia este slaba, dar contine cateva articole din reviste stiintifice serioase, de exemplu [28], [31] si [32].

Link spre comentariu

Am  vazut  o  emisiune la  tv   unde  era  invitat un  doctor  oncolog  cu  experienta  in  domeniu de  cel  putin  30  ani   ,  se  discuta  in  principiu  despre  cancer   si  nunumai  .  Sa  ajuns  la  un  moment dat  la  discutia  despre  afectiunea  radiatiilor  emise  de  celulare  ,   antenele  gsm  si  chiar  wi-fi  .  Oncologul  a  sustinut  ca  toate  acestea   afecteaza  in  timp  organismul  uman  si  ca  toate  acestea  pot  cauza  cancer  datorita  expunerii   la  acestea  pe  termen  indelungat  ,  ca  ar  fi  studii  clare  cu  privire  la  aceste  aspecte   care  releva  ca  pot  produce  cancer  de  diferite  tipuri  .  In  unele  tari   si  anume  unele  locatii  cum  ar  fi  campusuri  ,  locuri  de  recreere  sau  dormitoare   chiar  nu  se  mai  folosesce  wi-fi  ul  chiar  din  acesta  cauza   si  sa  trecut  din  nou  la  netul  clasic  pe  cablu  .  

Link spre comentariu
Acum 15 minute, lavynyu a spus:

In  unele  tari   si  anume  unele  locatii  cum  ar  fi  campusuri  ,  locuri  de  recreere  sau  dormitoare   chiar  nu  se  mai  folosesce  wi-fi  ul  chiar  din  acesta  cauza   si  sa  trecut  din  nou  la  netul  clasic  pe  cablu 

https://www.startupcafe.ro/finantari/fonduri-europene-internet-firme-wifi-wifi4eu.htm

Link spre comentariu

De la a lucra la un emițător cu antena deconectată și până la a-ți ecrana casa cu plasă de sârmă e diferență ca de la cer la pământ. O să ajungem ca Michael Jackson în perioada lui cu ciudățenii, când dormea într-o cameră presurizată cu oxigen pur ? Că mult i-a ajutat asta.....

Să nu ignorăm avertizările, dar nici să nu cădem în extrema opusă, totuși nu sunt două persoane la fel ca și sensibilitate sau rezistență la noxe. Să nu uităm că au fost mulți fumători înrăiți, care s-au apucat în copilărie și au murit la 80-90 de ani fără să tușească, iar alții stau departe de fum și noxe, dar fac cancer pulmonar. Sau bețivi notorii, care mor la vârste destul de înaintate, iar alții nu pun gura pe alcool și fac ciroză.....

Apăruseră ideile că apa fiartă la microunde provoacă uscarea plantelor udate cu ea, cei de la Mithbusters au demontat mitul și au demonstrat că nu-i așa deloc, dar mereu vor fi adepți ai conspirațiilor, pe care nu-i poți convinge încă de faptul că Pământul e rotund..

Link spre comentariu

Pai  daca  luam  in  calcul    un  wi-fi  in  dormitor  plus  2  telefoane   mobile  plus  alte  aparaturi  atunci  putem  spune  ca  ne  scaldam  in  destule campuri  de    radiatii  cat  sa depaseasca  radiatiile  minime  admise   .   De  mai  pun  si  wi-fi  de  la  vecini  care  si  alea  bat  bine  la  mine in  camera   ,  ca   na    eu  stau  la  bloc  turn ......  deci   ....  doctorasul  ar  putea  avea  dreptate  .  In  general  daca  cititi  cartea  oricarui  tel.  mobil/sau  smartphone  apare  undeva  o  declaratie  de  conformitate  a  producatorului  cum  ca  aparatul  este  conform  cu  prevederile  in vigoare  cu  privire  la  radiatiile  emise a  aparatelor  care  emit  si  receptioneaza   etc.   Deci  exista  niste  norme  si  standarde  cu privire  la  cantitatea  minima  si  maxima  admisa   ,  cat  o fi  nu  stiu  ! 

Link spre comentariu

Smogul electromagnetic are impact zero asupra sanatatii, comparativ cu cel produs de poluarea aerului/apei, de poluarea sonora, de alimentele pline de chimicale, etc.

Link spre comentariu
La 22.12.2018 la 11:10, doru3160 a spus:

image.jpeg.503a595540641e0cd014274498cd804f.jpegImagini pentru malformatii cernobil

   Asemenea anomalii genetice se nasc mereu, in toata lumea, fara legatura cu accidentele nucleare! mai da si natura rateuri! cazuri de acest gen au fost semnalate si inainte de descoperirea energiei atomice, deci pica orice conspiratie. dar, asa cum spunea marele nostru poet Vasile Alecsandri, ''fara conspiratii, viata este pustiu!''

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Daca nu spui si frecventa cu care apareau inainte si dupa tot degeaba...te afli in treaba ca de obicei.Gica contra.

Daca a ''te afla in treaba'' inseamna a nu pune botu' la toate prostiile si intoxicarile vehiculate pe internet, da, ma aflu in treaba! Iar la Cernobil se pare ca nu este deloc pustiul nuclear asteptat, dorit sau propagat de unii. Nu inseamna ca o explozie atomica e de dorit iar subiectul discutiei era despre radiatiile antenelor de telefonie mobila!

 Asa cum s-a mai spus, automobilele provoaca mii si mii de decese in fiecare an si nu se pune problema interzicerii lor. Pentru cei speriati de radiatiile exterioare, un domn general platit decenii gras din bani publici si acuma probabil cu o pensie pe masura, de la buget desigur, a inventat si vinde celor interesati un dispozitiv care te apara de deochi, blesteme, radiatii si alte asemenea pericole. Combinat cu vestitul coif din staniol ofera o protectie sigura si eficienta!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 22 minute, Marele Savant a spus:

Iar la Cernobil se pare ca nu este deloc pustiul nuclear asteptat, dorit sau propagat de unii.

Normal ca nu...a fost turnat sarcofagul care a izolat in mare parte cantitatea de radiatii. Daca ramanea ca de la explozie, probabil acum zona era mult mai extinsa decat 30km declarati acum ca zona interzisa. Dar daca esti asa de increzator ca nu e daunator sanatatii, cumpara o parcela de pamant acolo, si fa-ti casa .Trebuie sa fie ieftin, pt ca sunt putini optimisti care cred ca nu e dracu' asa negru.Ne impartasesti impresii direct de la fata locului, ca altfel, vad ca tot de pe net le scornesti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări