Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AKAI CS34D

radasous

Postări Recomandate

2 minutes ago, doru3160 said:

Poti pune oricare din ei.Eu as merge pe 413 daca e vorba de intrare.Daca vei simti o schimbare, inseamna ca ai nimerit acolo unde il doare.Daca zgomotul ramane la fel, si se modifica doar amplificarea, esti pe langa.

Sc-urile 458 sunt chiar in primul etaj, la care este conectat capul (pe redare) si in care se face si corectia de frecventa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radasous

11

• doru3160

4

• franzm

2

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu atat mai mult e valabil ce-am scris.Nu pune problema egalizarii canalelor sau obtinerii de semnal identic pe canale.Asta e in faza a doua.In primul rand trebuie sa depistezi sursa de zgomot.In functie de vinovat, vei sti ce sa faci mai departe.Era bun un osciloscop pt tipul asta de defect.

Link spre comentariu
18 minutes ago, doru3160 said:

Cu atat mai mult e valabil ce-am scris.Nu pune problema egalizarii canalelor sau obtinerii de semnal identic pe canale.Asta e in faza a doua.In primul rand trebuie sa depistezi sursa de zgomot.In functie de vinovat, vei sti ce sa faci mai departe.Era bun un osciloscop pt tipul asta de defect.

Am osciloscoape, organizez imediat un banc de lucru si revin cu picturi.

Link spre comentariu

La redare, capul este suntat de un condensator, deci se face uz de rezonanta pentru a ridica putin înaltele de la capatul benzii redate. Din aceasta cauza este benefica utilizarea unui tranzistor cu beta cât mai mare (si implicit un curent de zgomot cât mai mic). Adica BC550C sau MPSA18 din surse sigure. Si, desigur, 2N930 (multe salutari D-lui Victor!). La Mouser gasiti variante moderne, SMD (2SC3324). Daca stiti sa le lipiti repede, fara sa le prajiti prea tare, sunt f. bune.

Pentru teste, cel mai bine încropiti un amplificator de control cu LM386 si ascultati demnalul în diverse puncte din aparat.

Daca improvizati un preamlificator cu doua tranzistoare dupa schema din aparat (atentie la impedanta conectata la intrare!), puteti sorta din tranzistoarele ce le aveti la dispozitie.

Link spre comentariu

Spuneam ca intr-o prima faza chiar nu conteaza ce pune in loc. Posibil sursa zgomotului sa nu fie tranzistorul, si asta se poate verifica intr-un singur mod.Se schimba.Putin probabil sa gasesti unul la fel de deocheat ca sa continue defectul.Dupa ce gaseste vinovatul, e alta treaba, se poate trece la fineturi.

Link spre comentariu

Am rezolvat zgomotul prin schimbarea celor doua perechi de sc458lg, i-am inlocuit cu bc550c alesi cu hfe in jur de 520. Au sensibil mai mult decat sc-urile (in jur de 220), asta nu ma deranjeaza foarte tare in acest moment, oricum ar trebui refacute niste reglaje.

Operaeste relativ enervanta, s-a cam abuzat la spoirea cu silicon (sau ce lipici o fi ala) ce din cauza varstei a devenit tare.sc458.thumb.jpg.98835dc744b68cf3f45c6fdf16f3015f.jpgtia

Editat de radasous
Link spre comentariu
Just now, okean said:

Exemplarele din poza (Hitachi) sunt celebrii " black foot "...trebe'  extirpati  fara mila :rade:

Au cracii innegriti bine de tot, eu nu am mai vazut asa ceva. Ma rog, mai am vechituri cu siliciu doar intr-un magnetofon Philips N4418, pentru care, dealtfel, am strans bc-uri 413, 173, 109 si 550, ma gandeam sa il intineresc cand am citit ca negreala creste zgomotul de fond. Dupa baie in wd40 s-a dus negreala si am renuntat la schimbat tranzistori. Nu ma asteptam ca oxidul ala sa genereze un zgomot asa ticalos. Am pus akai-ul la test de inregistrare si nivelul nu prea s-a modificat. Video telefonat in care se vede, la final, si amplificatorul: 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări