Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare calorifere.

-Atlas-

Postări Recomandate

Buna

In vara anului trecut am reconditionat 2 calorifere de tabla.

Au trecut cu bine peste o iarna,dar vopseaua folosita a inceput sa se ingalbeneasca.

Am folosit ceva la sfatul celor de la magazin,aveau intradevar ceva poze cu aragaze si

alte aparate in casa.

Rugina nu a iesit,m-am straduit sa le curat si sa le decapez temeinic.Din pacate

arata rau dupa schimbarea culorii vopselei.

As dori sfatul celor de aici,daca s-a mai batut cineva de aceeasi problema.

As dori sa stiu daca exista ceva spray mai rezistent,neaparat spray,nu vreau sa le demontez

acum,inainte de craciun.

Multumesc,spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Ai nevoie de vopsea rezistenta la caldura, adica spray-uri pentru calorifere, se gasesc in magazinele de bricolaj sub numele de "Spray calorifere".

Daca zici ca ai calotifere de tabla, eu as recomanda vopsea speciala pentru calorifere la cutie si aplicata cu trafaletul de burete. Nu cred ca deranjul facut este mai mare decat cu spray-uri.

Recomand Oskar, dar nici Kober nu e rea.

Mentionez ca nu am utilizat vopselurile pentru calorifere, dar in alte situatii Oskar a fost mult peste Kober.

Link spre comentariu

Buna

Poi eu asa ceva am crezut ca am cumparat.

Referitor la Kober nu sunt incantat deloc.

Am o mansarda din lemn(predominant) si am folosit mult lac 

Kober,pentru ca in final sa constat ca un lac Romanesc produs 

la Viseu este si mai bun si mai ieftin.

Voi cauta ceva Oskar,sper sa tina mai mult de un an.

Multumesc si spor.

Alex

Link spre comentariu

Salut. Tot ce gasesti prin magazine este marketing doar ca sa le vanda. Caloriferele de otel din comert sunt vopsite in camp electrostatic(vopsea pulbere incarcata electric) Orice varianta ai incerca sa folosesti cu vopselurile din comert acelas rezultat o sa fie. Poti sa le decapezi, sa le faci ce vrei tu. Atata timp cat nu le vopsesti in camp electrostatic nu o sa tina.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, LRCV a spus:

Caloriferele de otel din comert sunt vopsite in camp electrostatic(vopsea pulbere incarcata electric) Atata timp cat nu le vopsesti in camp electrostatic nu o sa tina.

Lafel si frigiderele, masinile de spalat sau aragazurile sunt vopsite electrostatic. Eu mai reconditionam la cineva frigidere si masini de spalat lovite, zgariate aduse din afara si reparate(daca era cazul), dar asta doar pentru vanzare sa dea bine, caci in timp nu rezista. Si le vopseam cu vopsea auto, era de o calitate mult mai ridicata decat mizeriile Kober, Oskar, sau alte rahaturi. Daca ai ceva tabla si vrei treaba buna apeleaza la vopseaua auto. Intradevar este mai scumpa, dar este mai buna calitativ. De modul de lucru nu mai vorbesc. Asta in cazul in care n-ai posibilitatea unei vopsiri electrostatice.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Vopsirea in camp electrostatic e un procedeu INDUSTRIAL, 

utilizat pentru ECONOMIE. "Cheia" e calitaea foarte buna a

materialului, precum si acea "coacere" care realizeaza o

stabilizare a vopselei.

Orice vopsea are 3 constituenti: 1) Pigmentul sau culoarea;

asta e ccea ce se vede, uneori e si relativ scump, depinzand

din ce material se obtine; 2) Fillerul, sau umplutura; acesta 

da "corpul" peliculei de vopsea, e elementul in general cel mai

ieftin si are rolul de a economisi pigmentul scump;

3) Liantul, care tine totul la un loc; stabilitatea lui e foarte 

importanta, el asigura rezistenta vopselei, insa trebuie sa 

aiba si o anumita elasticitate pentru a nu se fisura....

O vopsea de calitate e scumpa si pretentioasa, nici o masina

nu "iese" la fel de bine din cele mai elaborate ateliere, decat

o scoate fabrica....

Link spre comentariu

Eu stiam ca dupa acoperirea cu vopsea pulbere in cimp electrostatic, aceasta se va coace in cuptor, la o anumita temperatura , piesa vopsita capatind luciu. In regim de amator nu cred ca poti, face asa ceva, temperatura din calorifere, fiind de citeva zeci de grade (60*-70*)bune, poate si mai mult. De aceea,  dupa un timp, culoarea vopselei,din alb,va deveni galbena. Din cite stiu eu aragazele sint acoperite cu o vopsea  dura ,casanta, ceva de genul smalțului. La frigidere se foloseste vopsea, obisnuita. De aceea dupa un timp, pe frigider, masina de spalat,  vor aparea pete de rugina si asta din cauza proastei decapari a tablei.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări