alex26 Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 (editat) Buna ziua. Va rog frumos dacă ma puteți ajuta cu o problema la un amplificator Sony TA FE 610R. Acesta funcționează astfel: conectez semnalul de intrare de ex. pe Aux și sunetul se aude ok, dacă schimb selectorul pe cd, tuner, tape, el tot așa funcționează, nu se comuta. De asemenea pot introduce mufele RCA pe orice intrare și se aud pe toate fără a conta pe ce este setat selectorul. Parca ar fi setate toate pe direct. Am verificat selectorul de intrare și comutarea se face, funcționează bine. Am găsit 2 tranzistori defecți și anume q925 și q926 . Acum am tensiunile pe pinii 14 și 15 ai lui Ic101 corecte. Și cu cei 2 tranzistori defecți schimbați ,amplificatorul tot așa funcționează, nu s a schimbat nimic. Dacă ma puteți ajuta cu vreun sfat. Va multumesc. Problema sa fie la IC 902? https://www.hifiengine.com/hfe_downloads/index.php?sony/sony_ta-fe610r_service.pdf Editat Decembrie 18, 2018 de alex26 Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 (editat) Da, ala ar trebui sa fie cu probleme.....are contactele lipite La o cautare rapida l-am gasit in lista al 2 magazine din RO dar unul nu il are pe stoc, posibil sa se mai gaseasca si in alte parti deci cauta tu mai bine. http://www.tseonline.ro/?cat=14&prod=797 https://quintrix.ro/index.php?route=product/product&product_id=2120 sau echivalentul facut de Onsemi la digikey: https://eu.mouser.com/Search/Refine.aspx?Keyword=LC7821 Editat Decembrie 18, 2018 de sesebe Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Va multumesc mult și apreciez faptul ca tot timpul mi-ați dat sfaturi bune. Va doresc sărbători fericite și va multumesc. Link spre comentariu
radusa Postat Decembrie 19, 2018 Partajează Postat Decembrie 19, 2018 Schema din manualul service are cateva ciudatenii. Comutatorul de intrari comuta pe IC902 doar trei semnale din 6 intrari cate trebuie comutate. Eu aici nu intaleg exact cum functioneaza. Denumirea tensiunii +B este ciudata. Apar multiple tensiuni sub aceiasi denumire de +B. Oricum ar trebui masurate absolut toate tensiunile din schema si mai ales din jurul lui IC902. 1. +/- 38.5V dupa punte 2. +/-15V dupa Q303/Q353 3. +5.6V dupa Q406B 4. +3.3V dupa Q907 -- tensiunea asta e importanta ca e pe IC902 Comanda de comutare de la IC902 la IC101 este seriala, deci fara un osciloscop, tensiunile DC de pe pinii 13, 14, 15 a lui IC101 su ne spun prea multe. IC101 s-ar putea testa totusi cu pinul RESET, pin 18. Daca se pune la masa toate switchurile interne trec in zero, si ar trebui sa nu se mai auda nimic. Daca reset-ul lui IC101 functioneaza corect, m-as concentra asupra lui IC902 si tot ce este in jurul lui. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 19, 2018 Partajează Postat Decembrie 19, 2018 Conform datasheetului la acest integrat nu exista optiunea de a avea toate intrarile conectate simultan la iesire. Daca nu exista scurtcircuite pe placa (putin probabil sa fie asa de multe curtcircuite) atunci inseamna ca in interior integratul este "sirma". Nu am specificat ca trebuie verificate alimentarile si celelalte legaturi, inclusiv cele digitale, pt ca am considerat de la sine inteles. Defectare integratelor selector de intrari este destul de obisnuita din cauza ca se fac legaturi cu aparate externe care nu sint la acelasi potential. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2018 Partajează Postat Decembrie 19, 2018 Se mai defectează selectoarele de căi audio, practic au niște porți cu mosfet care funcționează pe post de comutatoare și alea se mai străpung uneori din diverse cauze, poate fi chiar de natură electrostatică, sau de genul defectului provocat de surse în comutație care au condensatori de antiparazitare între fază, nul și pământ, dar sunt conectate în prize fără împământare și apare 110Vc.a. pe carcase și masa circuitului.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum