Daniel Rotea Postat Decembrie 19, 2018 Partajează Postat Decembrie 19, 2018 La toți ni greu cu fonta :))). Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2018 (editat) Sudeaza dumneata acasa fonta cu mig mag si sa ne spui ce ai facut. Scoase din context vorbele mele pot fi interpretate cum vrei dumneata. Nu stau sa explic ca nu intereseaza de multe ori, una este sa sudezi acasa, alta este in mediu profi... Nu neg ca am gresit atunci cand am raspuns de mai multe ori diferit, dar am luat strict situatia data, nu am considerat ca trebuie sa spun ca industrial se poate, odata ce acasa nu se poate din diverse motive. Deci, ia dumneata si sudeaza acasa fonta cu mig mag si vezi ce iese! Altfel va doresc sanatate si putere de studiu! PS Chiar nu aveti ce face decat sa faceti pe scaiba?! Editat Decembrie 19, 2018 de spik Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 19, 2018 Partajează Postat Decembrie 19, 2018 (editat) Acuma am inteles, este mesajul pentru mine. Domnule, sinteti incoerent, confuz si rau intentionat. Colegii doresc sa invete nu sa vada spirit combativ, toti intelegem ce`i mediul industrial si care este cel hobby. V`as ruga sa priviti la acest proiect hobby : La acest nivel se ridica profesionalismul animat de o pasiune ardenta, dumneavoastra sinteti sigur ca printre cei care va citesc post-urile nu sint colegi care au aceeasi pasiune pentru sudarea materialelor? eu sint doar nevoit sa`mi fac citeceva in gospodarie dar incerc ca ceea ce fac sa fie cit mai bine facut. Altii insa au pasiunea asta si atunci ne batem joc de ei? Urmarea este ca multi pleaca pe forumuri straine sau se instruiesc de pe YT si culmea, afla lucruri de care "profesionistii" nostrii nu au habar dar combat! In acel topic veti vedea interventia la fel de binevoitoare ca a dumneavoastra a unui alt profesionist, parca va doare inima cind vedeti ca si altii pot face ceva in domeniul dumneavoastra si luptati din tot sufletul sa`i descurajati! Urmarea este ca al nostru coleg nu ne`a mai spus nimic despre motorul lui, pierderea este a noastra! Informatia nu trebuie ascunsa, cel care are nevoie de ea trebuie sa o primeasca ca atare si in cunostiinta de cauza decide in ce directie sa o ia, nu sa`i spuna cineva sub girul de sudor profesionist ca nu se poate. Daca voi suda MIG/MAG fonta voi pune foto si voi face comentariile de rigoare. Totusi, asa cum bine stiti, daca alti pot, pot si eu. P.S. @scaiba este un moderator de pe Softpedia care nu are nimic de`a face cu acest forum. Faptul sint prieten si fost coleg de facultate, nu de an, n`are nimic de`a face cu mine ca v`a sanctionat de mai multe ori, modul in care v`ati exprimat si condus discutiile pe acest forum demonstreaza asta, v`ati facut`o cu mina dumeavoastra. P.P.S. Am terminat cu offtopic-ul ! Editat Decembrie 19, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2018 Mere bine motocultorul de la scaiba?! Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Eu sudez fonta cu mig mag, acum 2 ani am sudat bratul central de la cupa mica, de la un buldoexcavator, bratul era foarte gros în jur de 15x15cm, l-am tăiat în forma de v de sus pana jos și în ziua de azi lucrează cu el. Plus ca sudez galeri eșapament, plus multe alte obiecte din fonta și fără încălzire, trebuie și un aparat mai poaten Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Cu fir de inox? Galerii de Logan cumva?? Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Acum 4 minute, Ion_Bumbu a spus: Cu fir de inox? Galerii de Logan cumva?? Nu cu sarma și gaz co2, da galeri de Logan și mai ales de opel astra, contează foarte mult și aparatul trebuie amperaj mai mare nu cred ca merge sa sudezi cu orice trompeta Link spre comentariu
spik Postat Februarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2019 Poate ne arati si noua niste poze cu sudura mig mag a fontei cu sarma SG2 si CO2. Bratul acela era din otel turnat ce seamana oarecum cu fonta la aspect. Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Acum 25 minute, spik a spus: Poate ne arati si noua niste poze cu sudura mig mag a fontei cu sarma SG2 si CO2. Bratul acela era din otel turnat ce seamana oarecum cu fonta la aspect. Când o sa mai sudez o sa fac poze, acel brat nu era din otel, ci fonta era bratul central care culisa cupa ceva de genul, era în forma de o----(__) și între acolade era o piesa care se mișcă. Apropo crede-mă ca știu cum arata fonta Link spre comentariu
spik Postat Februarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2019 Cu ce sarma ai sudat mig-mag? Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Acum 5 minute, spik a spus: Cu ce sarma ai sudat mig-mag? SG2, ce nu ma credeți? Link spre comentariu
spik Postat Februarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2019 Astia se dau de ceasul mortii cum sa mai sudeze fonta si dumneata, bine meci, sudezi cu sg2 si co2! 1 Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 cu riscul de a imi pune iar picaturi in ochi (iar ma prinde flama prin masca) o sa sudez sambata ceva de fonta, poate ma ajuta si aparatul am lincoln v300i, kemppi fast mig kms 400 Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 (editat) Racord flexibil plus flansa fonta galerie auto Renault megane 1. Editat Februarie 13, 2019 de catabest24 1 Link spre comentariu
spik Postat Februarie 13, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2019 Din ce vad eu ai o multime de pori la primul strat de sudura. Probabil inoxul din care este facut acel racord permite o aliere cu fonta, dupa mai multe straturi de sudura la un amperaj ce duce mai degraba la o turnare de otel peste fonta Cu prima ocazie incerc si eu. Acea sudura o realizam din prima cu electrozi inveliti NiFe, sau wig-tig cu adaos din aceiasi electrozi curatati de pasta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum