Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MicPreampli + Powerbank + Panasonic GH5

Vizitator luci295

Postări Recomandate

Vizitator luci295

Buna, problema mea este urmatoarea, vreau sa fac un powerbank cu care sa alimentez atit camera cit si preamplificatorul de microfon ce va fi conectat la camera. preamplificatorul functioneaza bine conectat la camera cu baterie separata dar cind conectez la aceeasi bateria si preamplificatorul si camera sunetul se aude foarte distorsionat , ca si cum ar fi conectat la o sursa cu transformator. Am sa pun o schita sa se inteleaga mai bine. M-am saturat sa caut pe net ceva in legatura cu asta. Help !

schema.pdf

in figura 1 sunetul este distorsionat iar in figura 2 este OK

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

4

• validae

2

• UDAR

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred totuși că se creează o buclă de masă acolo, de acolo și problema.Ar fi util să puneți poze cu montajul așa cum e în configurația cu probleme, poate se observă ceva....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator luci295

Scuze pt intirziere! Deci repet, exact cum este in poza sunetul este distorsionat. Daca schimb bateria cu cea din imagine de exemplu microfonul merge perfect . Am facut acelasi proiect cu preamplificator diferit cabluri diferite si tot nimic.

gh5 mic web.jpg

Link spre comentariu

Posibil ca tensiunea de alimentare din cei 2 acc de 3,7V sa fie mai mare decat cea din cealalta baterie iar amplificarea preului prea mare. Incearca sa inseriezi un rezistor de 4k7-10K pe firul de + care duce la preul de microfon. Sau inseriaza un potentiometru de 10-25K ca sa poti regla curentul ce trece prin preu.

Mai e posibil, desi nu cred, ca, camera sa aiba masa la +. In cazul asta, trebuie separare galvanica intre preu si camera, adica un mic traf cum ar fi cel de iesire din aparatele de radio portabile.

Editat de Untold
Link spre comentariu
Vizitator luci295

Da , intradevar tensiunea este de circa 2x4v dar nu cred ca asta ar fi problema. Am sa incerc imediat si varianta asta dar ....nu stiu. Am scos cele 2 bateri de 3,7v si am legat bateria PATONA in locul lor si tot nimic. Parca ar fi alimentat la un transformator

Link spre comentariu

Ia încearcă să desfaci masa cablului ecranat care duce de la MIC la cameră în punctul unde este lipită pe plăcuța MIC .(  Nu-mi dau seama din poză care fir este .)

Link spre comentariu
Vizitator luci295

OK, am simplificat putin sa se inteleaga mai bine. Am pus un preampli chinezesc cu un electret alimentat printr-o rezistenza de 10k. Aceeasi problema! Daca alimentez camera prin bateria PATONA microfonul merge OK dar daca alimentez si microfonul si camera la aceeasi baterie microfonul se aude distorsionat. Nu reusesc sa mai incarc poze in acest post asa ca am incarcat poza pe imgbbproba-2.jpg

https://ibb.co/Mc7WQLJ

Editat de luci295
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări