Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De unde cumparam cabluri / conductori pentru electronica ?

Vizitator Daniel-

Postări Recomandate

Am cumparate vro 8 mostre (cu izolatie silicon) , dar tot teapane sunt.Trebuie ca firele de cupru  sa fie mai subtiri pentru flexibilitate.

Exemplu: pe abajurul lampii mele cu lupa , am un magnet de la un hard disk , in timp ce dezizolam un cablu cu silicon am observat ca este atras de magnet :84__atunci cu o lama de cutter am ras cuprul de pe conductori si am constatat ca era sirma neagra ordinara galvanizata cu cupru , beleaua este ca am dat 9.40 lei per/ metru

Link spre comentariu

Fa-le reclamatie daca le-ai cumparat de la un magazin serios.

Daca nu, atunci cumpara si tu de la magazine serioase si ar trebui sa nu mai fie probleme.

Apropo, cablul siliconic ca cel din testere costa cam de pe la 3-4E/m un sus iar tot ce este mai ieftin ar trebui sa dea de gindit.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am dat un link de unde puteti cumpara cabluri siliconice de buna calitate si au cele mai bune preturi din Romania ,de exemplu 16AWG are 252 de lite de 0,08mm .Sint cabluri folosite in modelism ,unde se trag curenti mari.

Link spre comentariu
Vizitator Daniel-

@manolo @puriu Multumesc pentru sfaturi !

@dan cod Apreciez gluma :), insa in cazul in care nu ati glumit, AWG inseamna American Wire Gauge - in romana s-ar traduce prin "Masura americana pentru fire". Aceea nu este o marca a unui producator. Cu toate acestea, ne puteti trimite cateva link-uri cu produse pe care le-ati cumparat si de care ati fost multumit ?

Multumesc,

Daniel.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Daniel- a spus:

@manolo @puriu

@dan cod Apreciez gluma :), insa in cazul in care nu ati glumit, AWG inseamna American Wire Gauge - in romana s-ar traduce prin "Masura americana pentru fire". Aceea nu este o marca a unui producator. Cu toate acestea, ne puteti trimite cateva link-uri cu produse pe care le-ati cumparat si de care ati fost multumit ?

Multumesc,

Daniel.

Nu e nici o gluma. Ia da o căutare pe ebay după AWG Wire sa vezi că găsești o mulțime de cabluri de diferite grosimi . Toate sunt cu izolație siliconică rezistenta la temperatura și foarte flexibile. Eu despre asta vorbeam.

Link spre comentariu
1 hour ago, Stefan. said:

@puriu ce inseamna la TME "cablu de test în manta de plumb"? Am vazut ca era bifat la filtre. 

Le stiu pe alea de modelism si sunt chiar ok, probabil o sa comand de a sierra desi vroiam mai lungi de 1m

Nu este nicio problema ,unde faci comanda specifici la observatii ca vrei o singura bucata nu taiat la 1m

fire silicon.jpg

Link spre comentariu

Multumiri @Puriu pentru link . chiar sunt bune .Ca sa fiu cinstit nu ma omoram neaparat dupa silicon  , dar macar sa fie cit de putin flexibile

Don Manolo , de la Sierra M. am cumparat , este de calitate dar este prea ""scortos"".

Daca o sa gasesc ceva multumitor o sa pun imagini

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări