catalin004 Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 Salutare...ce inlocuitor gasesc pentu aceasta dioda?am una arsa pe un CRT..seara buna Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 (editat) Orice diodă rapidă cu timpul de revenire de 50nS sau mai mic, tensiunea inversă maximă 250V sau mai mare și curentul de 200mA sau mai mare....tot prin plăci tv găsești.Degeaba îți dau echivalente, dacă nu le ai la dispoziție.De exemplu MUR160.Caută diode pe aceeași poziție pe alte plăci și caută-le fișa tehnică, așa vezi dacă-s potrivite.. Editat Decembrie 16, 2018 de validae Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 17, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2018 Mulumesc Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Dioda face parte din TV ul cu schema de mai jos....am schimat-o cu alt model, insa ca si inainte cand era sarma cealalta imi umfla si pocneste condensatorul incercuit...mentionez ca TV functioneaza normal...nu stiu ce face acea parte pe zona de deflexie... https://fisier.ro/download?f=5072117b3aa Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Nu se vede bine din poza exact de unde vin traseele dar traful de linii e ok? Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 (editat) Acolo se face liniaritatea rastrului pe verticala...vezi sa nu fi pus condensatorul pe dos...este un electrolitic. Tv-ul functioneaza foarte bine si fara acel circuit compus din R512, R513, VD 511, C514. Daca te uiti atent, toate componentele acestea sunt puse paralel peste condensatorul C513. De obicei distrugerea condensatorului C513 atrage dupa sine si defectarea celorlalte componente puse la paralel. Ar fi de preferat sa schimbi condensatorul C513...mai ales ca in schema vad ca este la tensiune mica (200V)...pune unul la 400-600v dar aceeasi capacitate. Editat Decembrie 18, 2018 de mac01 Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Nu-i cumva nepolarizat? Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2018 (editat) Am inteles....condensatorul este pus ok, insa nu stiu de ce il umfla....am vazut ca functioneaza si fara el foarte bine, dar ma gandesc ca avea un anumit rol....Daca mai face il las asa...nu stiu ce sa-i mai fac... Nu stiu daca era polarizat sau nu pentru ca era explodat Schema era postata mai sus in arhiva Editat Decembrie 18, 2018 de catalin004 Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 (editat) E polarizat...dar merge pus si nepolarizat. Ti-am explicat mai sus ce si cum se intampla acolo si care-i rolul acelui circuit. Editat Decembrie 18, 2018 de mac01 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 (editat) Vezi să nu ai o tensiune (sau vârfuri mari) în acea zonă și condensatorul să cedeze din cauza asta.E de altfel posibil să fi nimerit și un lot de condensatori care nu au chiar parametrii înscriși, sau pe româneșt ,,făcături,,.... Dacă acolo sunt impulsuri nesinusoidale, nu le vei putea măsura precis cu multimetrul, un osciloscop ar fi mai util. Editat Decembrie 18, 2018 de validae Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 (editat) C513 l-ai schimbat?(cu aceiași valoare care era în placă?) Editat Decembrie 18, 2018 de elmar Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2018 C513 nul-am schimbat...cu osciloscopul riplul ajunge la140V Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Schimbă-l ... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Acela este circuitul de corectie "S" inseriat cu bobina de deflexie pe orizontala. Cind apar probleme acolo de obicei se schimba toate componentele din acel circuit. Condesatorul electrolitic C514 trebuie sa suporte cam tot curentul din bobinele de deflexie orizontala, deci un curent destul de mare, si, daca se pune acolo un condesator obisnuit atunci se va defecta foarte rapid. Trebuie un condesator ce poate suporta cun curent de minim 3-4A. In acea pozitie eu am plantat intotdeauna condesator folie nepolarizat, chiar daca este mai voluminos si semnificativ mai scump, dar cu un astfel de condesator nu vor mai fi probleme ever. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Acum 1 minut, sesebe a spus: Condesatorul electrolitic C514 trebuie sa suporte cam tot curentul din bobinele de deflexie orizontala, deci un curent destul de mare, si, daca se pune acolo un condesator obisnuit atunci se va defecta foarte rapid. Trebuie un condesator ce poate suporta cun curent de minim 3-4A. Îmi pare rău ...dar e greșit!C513 suportă curentul de deflexie... 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum