Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipirea placilor din PAL melaminat

CBI

Postări Recomandate

A incercat careva sa foloseasca parchet laminat ca finisare? :)Pare cam nastrusnic stiu, dar cel putin pentru mine unul, decat sa ma apuc sa-mi chituiesc cap coada boxele din PAL brut, sa smirgheluiesc la disperare si apoi sa vopsesc.....parca as lipi placi de parchet pe boxe, care oricum arata probabil mai bine decat ce finisare as reusi eu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

4

• mosfet

3

• stefanev

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

A incercat careva sa foloseasca parchet laminat ca finisare? :)Pare cam nastrusnic stiu, dar cel putin pentru mine unul, decat sa ma apuc sa-mi chituiesc cap coada boxele din PAL brut, sa smirgheluiesc la disperare si apoi sa vopsesc.....parca as lipi placi de parchet pe boxe, care oricum arata probabil mai bine decat ce finisare as reusi eu.

La greutate te gandesti?(Kg in plus) :rolleyes:
Link spre comentariu

Boxele mele sunt tip coloana, au cam 10-15 cm latime, 19,5 adancime si cam 90 de cm inaltime. Ar veni cam 2 placi standard de parchet pe fiecare boxa (fata nu stiu inca cum o voi finisa, pt laterale imi pun deocamdata problema); boxele sunt din PAL de 12 de mm, deci nu sunt tocmai masive.As putea incerca cu pfl de 3 mm, ar trebui sa se finiseze mai usor, doar cu smirghel, fara sa si trebuiasca chituit.Oricum nu o sa le deplasez prea mult si le prefer mai grele decat hidoase. Am cumparat deja 2 tuburi cu vopsea spray, dar problema e finisatul pre-vopsire. Nu am gasit inca chit spray si decat sa ma apuc sa le chituiesc cu un spaclu mai bine le las asa.Mai era o alternativa sa dau cu lac direct peste PAL si sa finisez cu smirghel, apoi sa vopsesc.

Link spre comentariu

mai degraba pui cu kit auto si repari neregularitatile apoi il slefuiesti. Nu faci in fiecare zi boxe. Ideea ta cu parchet nu e tocmai stralucita pt ca te chinui la click (santul de prindere dintre placi) existent pe toate cele 4 laturi. PFL-ul nu cred ca il poti fixa asa incat sa fie perfect. Eu daca as fi in locul tau m-as chinui cateva zile la finisaj boxe pt ca nu le faci de multe ori. Odata ce suprafata este neteda poti aplica autocolant sau vopsea in mai multe straturi+inca vreo 2 de lac transparent. Asa ar iesi o treaba foarte buna, si nu uita de montarea "flush".

Link spre comentariu

As monta eu difurile "flush", numai sa fac rost de o freza...Stiu ca e un fel de placaj care are o suprafata FOARTE neteda, lucioasa chiar. Asta ar merge folosit; e si subtire, are vreo 3-4 mm si nici nu pare scump.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări