yo2mhj Postat Decembrie 15, 2018 Partajează Postat Decembrie 15, 2018 Salutari Transceiverul TS 850 SAT pe care il folosesc de ceva anisori...a devenit naravas. Pe scurt:il folosesc la Deva...si din primavara pina acum doua saptamini a cam somat...doar receptie,sporadic. Cand am incercat sa trec la emisie,surpriza,antena tunerul nu se mai acordeaza pe nici o banda...nici pe dummyload,HI,puterea de iesire a scazut pe toate benzile,astfel-pe bargraful statiei arata undeva la 15W,pe orice banda dar pe powermetrul meu+dummyload-scoate cam de la 70W in 1,8 pina la un pic peste 50W in 29MHz...puterea se poate regla...si cam atat. Am cautat pe net...nu am intalnit defectul acesta...sau nu am cautat suficient...cunostintele mele nu sunt extraordinare(din contra)...am descarcat manualul service... Rugamintea mea este ,daca stiti pe cineva/firma in YO cu care sa pot lua legatura dupa sarbatori...sa vad de un service...sau,daca credeti ca nu este ceva foarte grav,astept sfaturi. Va multumesc,cu respect,Viorel,YO2MHJ! Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 Tensiunile de alimentare sunt corecte ? Aveti schema lui ? Link spre comentariu
cocojambo68 Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 (editat) Aceeasi problema am avut-o si eu cu cateva luni in urma. Se rezolva foarte usor, se demonteaza modulul TS-850S CAR UNIT, DDS si se inlocuiesc toti condensatorii electrolitici, smd. Cu mare atentie trebuiesc verificate si traseele din jurul condensatorilor, inclusiv trecerile metalizate. La mine am gasit doua treceri metalizate intrerupte si cateva trasee corodate definitiv din cauza electrolitului curs din condensatori. Editat Decembrie 16, 2018 de cocojambo68 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 Asa este, electroliticii din DDS sunt beleaua lui TS-850. In plus, exista doua generatii de TS-850, in functie de DDS. Primele generatii foloseau in DDS integrate YM6631, care se distrug la un moment dat aproape sigur si vor trebui inlocuite. A doua generatie are in dds integrate YM66312, care sunt ok, nu se defecteaza. Totusi, daca erau integratele din DDS, transceiverul ar fi fost decalat in frecventa (impreuna cu scaderea puterii, etc) in cel putin unul dintre modurile de lucru. Daca este corect aliniat in frecventa, atunci nu ramane decat sa verifici electroliticii. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 16, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2018 Ok,va mulțumesc...nu l-am demontat încă...o să studiez manualul și o să văd de electrolitici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 14 hours ago, yo2mhj said: [...] Cand am incercat sa trec la emisie,surpriza,antena tunerul nu se mai acordeaza pe nici o banda...nici pe dummyload,HI,puterea de iesire a scazut pe toate benzile,astfel-pe bargraful statiei arata undeva la 15W,pe orice banda dar pe powermetrul meu+dummyload-scoate cam de la 70W in 1,8 pina la un pic peste 50W in 29MHz...puterea se poate regla...si cam atat. Am cautat pe net...nu am intalnit defectul acesta...sau nu am cautat suficient...cunostintele mele nu sunt extraordinare(din contra)...am descarcat manualul service... Rugamintea mea este ,daca stiti pe cineva/firma in YO cu care sa pot lua legatura dupa sarbatori...sa vad de un service...sau,daca credeti ca nu este ceva foarte grav,astept sfaturi. Va multumesc,cu respect,Viorel,YO2MHJ! Ai verificat tensiunea negativa de la iesirea convertorului DC/DC? (-6,2V daca-mi amintesc bine). Trebuie sa fie stabila, sa nu varieze (verifica inclusiv pe emisie). Daca aceasta este problema, nu-i chiar foarte greu de rezolvat (am avut si eu de rezolvat asta si incluisiv inlocuire de condensatori in DDS...) , doar ca necesita timp si atentie. Cauta pe net si vei gasi suficiente info. GL & 73! YO9FZS Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 16, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2018 Nu am verificat încă nimic.... doar am adunat informații...am căutat "vraci" locali.. nici timp nu am avut.. oricum va mulțumesc,cu respect, Viorel, YO2MHJ! Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 16, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2018 (editat) Va multumesc pentru ajutor,am comandat condensatorii SMD,dupa ce o sa ajunga,o sa demontez si o sa-i inlocuiesc+celelelalte verificari...nu stiu daca o sa reusesc in graba,urmeaza sarbatorile,motiv de oboseala si cheltuiala de energie...de multe ori...inutila!O sa va tin la curent! Editat Decembrie 16, 2018 de yo2mhj Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 De preferat era sa-i inlocuiesti cu condensatori THT de calitate...condensatorii electrolitici smd sunt slabi, nu rezista in timp. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 17, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2018 Acum 8 ore, mac01 a spus: De preferat era sa-i inlocuiesti cu condensatori THT de calitate...condensatorii electrolitici smd sunt slabi, nu rezista in timp. O fi... nu știu dacă fizic pot sa ii înlocuiesc oricum...am comandat ce am găsit mai de calitate. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Ianuarie 30, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Revin cu noutati,prin amabilitatea lui Marcel,YO2BJZ,s-au inlocuit condensatorii de pe CAR unit,s-au curatat traseele... Puterea de emisie a revenit la normal,dar ATU nici acum nu se acorda iar puterea indicata de bargraph este aceeasi,maxim 15W...probabil a cedat ceva...o dioda din SWR-metru...sau...o sa incerc sa vad daca pot sa le inlocuiesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum