Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un amplificator...

Akos

Postări Recomandate

Orice sursa are o demarcare clar primar-secundar. Cei mai catolici fac decupari in cablaj in locurile cu pericol de strapungere mai daunator, in poza mea sub optocuplor. 

Care este linia de separare la cablajul dvs?

atxak1.jpg

Editat de dumitrumy
greseli de scriere
Link spre comentariu
Acum 31 minute, Akos a spus:

Cam asta este LLC-ul.

image.thumb.jpeg.4a0b62f0b6f063e0577e06028214bbe0.jpeg

image.thumb.jpeg.795441fea733cc2b61e29b8a21bfb349.jpeg

Aveti mare grija cu placile alea sa nu va curentati si sa nu se faca arc electric intre trasee cum spunea si colegu de mai sus.Pana si placile de la sursele chinezesti au spatiu lat care separa primarul de secundar

Link spre comentariu

Da, aveti dreptate. E cam mic spatiul de izolare. Am dres cat am putut dar imi dau seama ca nu-i de departe suficient. Numai ca cablajul l-am fost taiat si sa nu-l arunc l-am desenat si l-am corodat urmind ca aceasta placa sa fie de  proba, si pentru varianta finala sa fac alt cablaj, care sa fie mai mare cu un cm si sa fie spatiu suficient pentru izolare. Referitor la interventia d-lui@sesebe , nu prea am inteles ce doreste, partea cu ciripitul m-a cam bagat in ceata. S-o fi gandit ca daca un cablaj este realizat frumos e suficient sa se ciripeasca deasupra, asa, ca un fel de descantec si atunci, ca prin minune, va functiona ? 

Link spre comentariu

Se referă la "a cârpi" a repara ceva de mântuiala, a face o lucrare de proasta calitate.

Nu știu dacă la sursele in comutație poți să faci astfel de lucrări, iese imediat fumul magic:rade:

Am postat in același timp  :rade:

Editat de sonic11
A
Link spre comentariu
18 minutes ago, Akos said:

si pentru varianta finala sa fac alt cablaj

Incercati sa delimitati cat mai clar atat pe o parte cat si pe cealalta tot ce tine de primar si tensiunile neizolate de retea, si nu numai la traf ( desi el e prioritar ), ci toate subsansamblele ce au potential de retea pe ele, daca aveti minim 5-6mm distanta intre traseele de primar si secundar ar trebui sa fie in regula ( preferabil sa adoptati la final o forma de soldermask, oricare ar fi ea, previne acumularea in timp de praf si umezeala care pot duce la scurgeri nedorite de curent ).

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Akos a spus:

Si ce crede stimabilul meu coleg in ale postarilor cu haz, ca la o sursa in comutatie (si nu numai) se mai poate "carpi" ceva in caz de nu functioneaza cum trebuie ? Ca eu personal nu cred asa ceva. 

Da, se mai pot face unele carpeli la un cablaj realizat mai slab. Ex izolari cu plastic turnat peste, decupaje etc. 

Ideea este ca mai bine reproiectezi cablajul sa fie cit mai bine posibil proiectat nu sa incerci sa faci functional unul cu probleme, dar nu mai continui pt ca ai sa zici ca am ceva cu tine.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
12 minutes ago, Akos said:

Pentru mine nu merita deranjul sa-l fac verde frumos cum l-a facut @Marian 

Nu mai am rabdare sa-mi fac singur cablaje, nu mai merita efortul, si oricum uneori costa individual mai mult decat comanda de la fabrica.

Pentru ceva mai mult de-o saptamana timp de asteptare ( de la plasarea comenzii pana la primirea placilor ) merita comanda la fabrica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări